Måndag 4 jan:

Hade tänkt tömköra men gårdagens sanering av stallet tog kål på Mattes fotled så vi longerade istället. Matte står still och Dino jobbar.

Redan i boxen så sprätte och sprattlade det i Dinos kropp. Så dagens motion var efterlängtad. Hagen är frusen och bucklig så de har väl stått mer eller mindre still hade förmiddagen.

Så det sprattlades iväg lite i början och Matte tänkte att idag är en bra dag att låta Dino jobba lite mer på. Så efter 15 min uppvärmning så börjar vi minska/öka volten, övergångar, varvbyten och idag påbörjade vi att fatta galopp direkt från skritt. Han kan orden, nu ska vi bara få till det. Men jag tyckt han var riktigt duktig, i vänster varv var det färre travsteg än i höger. 

Han håller volten rund och fin nästan hela tiden, även höger varv börjar bli riktigt bra, men där behövs det lite mer aktivering från Matte för att han ska "arbeta ordentligt" med höger bak, gör han inte det så blir inte volten bra.

Så idag hade vi faktiskt nästan 30 minuters arbete och Dino var så nöjd så i kroppen och knoppen efteråt.  

Tisdag 5 jan:

Ungefärsamma arbeta idag som igår som varade i ca 25-30 minuter. 

Onsdag 6 jan:

Fortsätter veckans tema med att ha ökat upp Dinos träning. Idag hade vi ca 25-30 minuters arbete och han har i alla fall inte blivit sämre i kroppen av veckans ökade arbete. Han jobbar villigt på och idag fokuserade vi på att öka och minska volten i trav, att aktivera bakbenen, hålla volten rund och Matte står still på ett ställe. Vi hade liknade arbete i galoppen men där är Matte lite mer rörlig för Dino har inte styrkan att orka hålla form och galopp samtidigt. Men det är sannerligen extremt mycket bättre. 

Det märks att Dino tycker det är skönt att få göra något för när vi går hem till stallet så lunkar han på och ser avspänd och mer nöjd ut. På vägen ner så känner man att det ligger energi och förväntning i luften och han är "rörigare" när man ska göra i ordning honom. Han står nöjt och stilla när vi har motionerat. 

Torsdag 7 jan::

Vilar! 

Fredag 8 jan::

Matte har tidig stalltjänst och Dino får tidig morgonmotion. Idag var Dino pigg och sprang gärna!! När vi kom ner till ridhuset var det mörkt och när vi börjat jobba så börjar duvan som bor i lilla ridhuset att röra på sig, den syns inte, men hörs. Och här man pigg passar man ju så klart på att sprattla mer än vad man behöver. Till slut kom den fram och Dino fär iväg i en rasande fart. Och Matte tänker att de där Duvorna kommer att bli min "död".... det här är inte bra!!. Men eftersom det var mörkt ute stannade den kvar och vi kunde "jaga den". Med Dino efter mig så jagade Matte den där jäkla duvan med långpisken, så att den skulle flytta på sig hela tiden så Dino fick öva på att det tyvärr finns flaxande fåglar i ridhuset. VÄNJ DIG LIKSOM!!! Att jaga duvor var helt okej!!

Nåja, vi jobbade ungefär på samma sätt som tidigare i veckan. Och eftersom "vissa slösar" med sin energi på onödiga saker så blev faktiskt för första gången Dino trött och lite varm i pälsen! 

Lördag 9 jan:

Jaha, trots gårdagen kraftmätning var det en raskt och pigg Dino som fick sitt arbetspass efter att ha varit ute hela dagen. 

Det var en massa saker som lät och skramlade runt ridhuset och då passade Herr Dino-slyngel på att sprattla friskt och snabbt. Han har i alla fall den senaste tiden hållit sig inom ramarna för att Matte inte ska tappa honom, det är ju snällt!

Så idag var han nästan lika trött som igår när vi var klara.

Han springer och rör sig inte sämre i alla fall, trots att han faktiskt haft sin tuffaste vecka. Men Matte ser att han inte rör sig 100% som han ska. Men han visar för tillfället ingen som helst vad Matte kan tolka smärta. Det är något jag lärt mig under året, hur han ser ut när han har ont. Nu verkar han då rakt inte ha ont. Och det är ju bra, nu ska vi bara få till så att hans rörelsemönster blir korrekt. 

Kiropraktor är på ingång i slutet på månaden, så nu ska jag bara försöka hitta någon som kan filma hur han ser ut innan och efter så Matte kan jämföra, för Matte upplever att det blir klart bättre när han varit där. I alla fall ett tag framåt.

Dagen vikt, Dino har fått banta lite.... och han ska minsann banta lite till! Han är rätt "fluffig" på sina ställen. 

 

Söndag 10 jan

Dino står mest och hänger vid grinden dessa tider, tråkigt väder, kallt, regnigt och blåsigt. Man kan lika väl stå inne då tycker han. Så det är ju tur att pojkarna har Bläckfisken att roa sig med när de ändå bara ska stå och hänga. Lite vänskapligt tetande och smågnabbande piggar ju alltid upp! 

Idag är det bom-träning på schemat! Arbetspass på ca 25 minuter och Dino är fortsatt pigg, glad och arbetsvillig trots veckans utökade träningspass!

Och styrkemässigt har han tagit ett steg framåt denna veckan, han kunde idag fint hålla balansen över bommen i både trav och galopp samtidigt som han nästan kunde hålla volten rund. Och det bästa av allt så tyckte jag att han rörde sig bättre, hans rörelsestörning syntes lite lika tydligt. Nu är det nog så att Matte är en extrem expert på just Dino när han rör sig, det är inte säkert att någon annan som råkade gå förbi skulle se det lika "tydligt".

Dagens pass ingav hopp till Matte, det finns nog ett litet ljus långt där inne i tunneln om att Dino ska bli friskt. Matte har NÄSTAN börjat tro....