Måndag 22 feb:

Sportlov denna veckan och det verkar vara omöjligt att få tillgång till ridhuset. Det är kurser och sportlovsridning och ordinarie lektioner så det är fan fullt överallt. Det smälter i alla fall men tjälen ligger fortfarande på volten så den går inte att använda. Det blir mycket vila den här veckan...

Borstning och ompyssling blev det i alla fall.

Tisdag 23 feb:

Vilar, idag gick vi i alla fall över Chiocs gymnastikbommar. 

Onsdag 24 feb:

Har idag fått rapport från två olika håll om vad Pluto och Dino sysslar med i hagen idag. Idag har det verkligen smält och hagen ser ut som en stor pool igen. Och som alla andra barn så är det kul att leka, plaska, slabba och dricka i vattenpölar. Ingen blir förvånad om någon blir lös i magen här...

Volten är i alla fall så pass tinad att det går att vara där även om det är blött. Vi joggad endast en liten stund. Och som avslutning gick vi för att tvätta fötterna, det har vi inte gjort på riktigt länge men det gick över förväntan faktiskt. Dino kommer ihåg!!

Matte tillbringade mesta tiden på att avleda allt vatten, och förhoppningsvis så kommer vaktis att sladda volten i morgon. 

Torsdag 25 feb:

Idag var det vårkänslor i hagen! På långt håll såg vi Dino och hans kamrater skutta omkring som små liten bollar! När Matte kom närmare så slutade Dino! Ville ha det på film, blev bara en liten snutt!!

Och eftersom Dino roade sig själv med alternativt sprattel skippade vi volten, där roade Matte sig istället med att försöka dränera bort vatten. 

Och även idag så gick det att spola benen! Det lär bli mycket sådan träning och det ska sprattlas omkring så här i blötan! Det har ju torkat upp mycket redan, men det är lerigt.... ett par dagar till så blir det nog fint!!

 

Fredag 26 feb:

Äntligen är volten hyffsat torr! Det har blåst idag och då torkar det upp snabbt!

Idag tömkörde vi och Dino-pojken var så duktig! Idag hade vi på svanskappan som han likt förra gången var arg på! Men det är bara att lära sig, man kan inte hålla på att sparka bakut varje gång man ska börja galoppera när man har svanskappa.

Sedan gick vi och tvättade fötterna, det gick ganska bra till vaktis kom och störde med traktorn.... men vi avslutade bra!! 

Lördag 27 feb:

Tömkörning på volten! Idag provade vi att koppla tömmarna så att vi kan byta varv direkt, utan att hålla på och koppla om töm. Och det gick minsann så bra så! Först så värmde vi upp och gjorde några varvbyten i trav, sedan galopperade vi lite och så hade vi lite floppywork. Men rätt som det var blev det drag på gården, det kom en hästtransport, som skulle lasta ut häst, det ramlade in 5-6 hästar som varit på uteritt, en massa folk och skottkärror och lite annat blandat bandat. Dino blev pigg och gjorde sig stor och stark. Och vilken power han fick i steget, när han fått bort den värsta spänningen och hade kvar energin!! Matte ropade "KAN NÅGON FILMA"!!! Hoppas jag får en liten fin snutt!!

Det blev en liten suddig filmsnutt. Fick tyvärr inte med när han såg som finast ut! Men jag tycker i alla fall att han rör sig fräscht! 

Söndag 28 feb:

Lätt jogging på volten idag! Typ floppywork!