Måndag 15 feb:

Ingen bra dag. Dino har magknip. På samma sätt som förra gången i (dec 2019), magknip, lös magen blandat med lite fastare. Feber (39,8), inte uttorkad, bra tamljud och allt kändes bra när de kände på tarmen. Han fick febernedsättande, kramplösande och magprobika som ska tas i kväll och i morgon bitti. Nu hoppas vi på en repris om att han snabbt piggar på sig när probikan får ordning på magen igen. 

Han ska få mindre mat/dygn nu något dygn, lite mat men oftare. 

21,30 - 37,6 i temp, jättehungrig. Fick 1 kg hö vid 19,30, och 1 kg vid 21,30. fick även halva sprutan Diarsanyl+

Var och kollad upp Dino ca 02,15 inatt, han låg och sov nöjt, hade bajsat och druckit lite. Och han fick ca 1 kg hö.

Vad gör du här mitt i natten?? Jag sover och släck lampan tack!

Tisdag 16 feb:

Dino fick frukost, 1 kg hö, ca 06,30, den hade han inte ätit upp när jag kom strax innan 08,00. Då hade han 39,5 i feber.

Han hade bajsat mer under natten och druckit mer. Han fick resten av Diarsanyl+, han hade ett anfall av magknip nu på morgonen när jag var där, men så kom det ut en hög bajs, inte jättelös men heller inte hård. Och efter det verkade han nöjd. Matte hade ringt vet som skulle ringa tillbaka. Innan hon ringde togs febern igen och då hade den gått ner till 38,6. Veterinären tyckte vi skulle ha is i magen för han var ju trots allt mycket bättre, hade bajsat och druckit bra, mer smärtstillande kan ju störa magen ännu mer så det vill man helst undvika. 

Har inhandlat mer Diarsanyl+ för det kan han gått få ett dygn till.

Vid 11-tiden hade febern gått ner till 38,2, han hade bajsat igen, druckit lite och ätit upp frukosten. Han hade även vilat en stund. Vi gick nu på promenad en liten stund och sedan vid 11,30 fick han 1 kg hö som han smaskade i sig. Fick även lite betfor med mer probika i pulverform.... han valde hö i första hand så vi får se om han petat i sig det senare.

Vid 15-tiden så var tempen 38,5. Bajsat och ätit upp varenda strå, fick ny mat 1 kg och fått gå på promenad!

Nej nu är det inget fel på mig! Vadå ögonen.... vet inte vad du pratar om! Jag är inte alls tokigare än normalt!

Efter lite borstning, tempning så får Dino lite mer mat, 1 kg hö vid 18-tiden. Och eftersom man har trevliga stallkamrater får man bildbevis på att Dino druckit, bajsat och ätit upp all mat.

Till natten får han ca 1,5 kg hö, och då har han fått ca totalt 5,5 kg hö idag. 

Onsdag 17 feb:

37,6 i temp i morse! Bra! Bajsat och druckit bra under natten. 

Vid lunchtid fick han komma ut och röra på benen en liten stund i snöstormen. Den som blev gladast var nog Chico! Och de var tvungna och hälsa på varandra som om de varit borta från varandra i flera veckor. 

 

Och så verkar det som om Mulle Chico lärt Dino något nytt ingen. Han har minsann aldrig innan stått och doppat höet så här!

Dino har haft bra temp hela dagen!! Och när Matte kollat av honom så får han i morgon minsann gå ut som vanligt!! 

Torsdag 18 feb:

Idag åkte Dino ut vid lunchtid för att inte få i sig för mycket mat på en gång. Pigg och glad och hungrig. Framåt eftermiddagen kom även Pluto in i hagen igen. I morgon åker han ut som vanligt.

 

Fredag 19 feb:

Vilar och var ute och hängde med grabbarna hela dagen! 

Lördag 20 feb:

Snön smälter i en rasandes fart, grabbarna hade i eftermiddag en egen pool. I den stod Dino och Pluto och meckade med något....!

Idag var vi nere i ridhuset för att röra på Dino lite. Han har ju tagit det lugnt ända sedan koliken. Det syntes att han inte rört på sig på länge, men jag tycker att det såg lite bättre ut efter en stund. Kiropraktorn kommer ju på söndag så det passar ju bra att han blir kollad. 

Söndag 21 feb

Kiropraktor. Lyckas inte få tillgång till ridhuset innan kiropraktorn kom. Måtte kylan vara över och att det torkar upp ordentligt så man kanfå tillgång till ridbanor lättare. Hagen ser ut som en stor swimingpool....