Måndag 8 feb:

Vilar!

 

Tisdag 9 feb:

Bokat ridhuset för lunchträning!

Som ett litet popcorn de första minuterna! Här vilar inga ledsamheter och allt är piggt och glatt. Försöker att göra lite övningar men det blir mest avrastning av glad pålle! 

Vi fick ihop en 25 minuters sprattel i alla fall.

Onsdag 10 feb:

Vilar! Idag har det blåst som fan! Och han är minsann pigg som en mört, och kör lite med AO när hon ska ta in honom. Nu börja han uppföra sig lite mer som en "normal" unghäst som har en frisk kropp! 

Torsdag 11 feb:

Bokat ridhuset för lunchträning!

Håll i hatten, idag var det åka av!! Dino var mer vild än tam och visade skolorna ovan mark med extra sprattel och höll omväxlande på i säkert 15 minuter. Inte mycket till uppvärmning här inte! Jag tror minsann att han aldrig har sprattlat så mycket under ett och samma pass!

Matte hade lagt ut bommar för att vi tänkte jogga snyggt och fint över dom.... jag skulle ha byggt stora oxrar istället verkar det som. Och varje gång har råkade slå i en bom var han tvungen att sprattla lite extra. Men Matte sa...."bara släpp ut alla myror" så känns det bättre sedan. Och det gjorde det. Vi kunde snyggt och prydligt i båda varven trava över bommarna och Matte fick nästan släpa ut Dino i hagen när vi var klara. Men han återhämtade sig snabbt för han var minsann rask på att gå hem från hagen när han skulle in!!

Fredag 12 feb:

Lyckades få till det så att Dino fick motionera även idag. Han var lite mindre vild men helt klart pigg. Solen värmde ridhuset så det knakade lite här och där och då måste man passa på att tjolahoppa. Idag hoppade han iväg så snävt att han fick bredkas med vänster bak och nästa hamnade på sidan. Men han klarade det och kontrade med att ilsket sprattla vidare. 

25 minuters jobb blev det! 

Lördag 13 feb:

Tidig stalltjänst innebär tidigt arbete för Dino. Idag stod tömkörning på schemat, tömkörning med svanskappa. Han har ju inte haft den för han har ju inte gillat den och i början så ville Matte inte att Dino skulle bocka och sparka bakut i onödan. Men NU roar han ju sig med det på egen hand så nu anser Matte att den kan åka på igen. Och jodå.... skritt och trav går bra men att galoppera med svanskappa är inte uppskattat. 

Bara att vänja sig sa Matte lite elakt.... Dino hade lite sura åsikter men det gick över efter en stund

Dino ser i alla fall mycket fin ut gårdagens bredkas.... Matte tänkte inte på det när vi började men Dino såg ut som vanligt, något mer tam nu när han fått röra på sig för tredje dagen i rad. 

Matte tror att Dino kommer att bli en häst med ganska mycket energi och attityd. Hoppas bara att den energin och attityden går att omvandla till ordentligt arbete! Matte tror att Dino kommer att bli en riktigt fin häst så småningom. Hoppas verkligen att han blir en gentleman som är rädd om och tar hand om sin ryttare på bästa sätt! Matte längtar verkligen tills det blir verklighet! Nu äntligen så känns det som om man kan påbörja en plan om inridning, och planen är att Dino ska åka på kollo i maj!! Håll tummarna!!

Söndag 14 feb

Löshoppning på schemat! Och jäklar idag var det fart på Dino som såååå fräsch ut. Tralalalala!!! Han är som en Rallyråtta, kvick, snabb och hoppar högre än han behöver! Men när vi höjde lite så började han tänka till lite!!