Måndag 13 dec:

Ny vecka och idag har Matte varit hos Naprapaten med de magiska fingrarna, han hade skadat handen och fick ställa in förra måndagens tid. Så glad att han hörde av sig och jag fick en tid när han skulle provajobba halva dagar.

Dino har fått lite motion på morgonen av bästa AL och sedan åkte hon iväg på resa några dagar.

Matte och SE gick ner till ridhuset för att longera men vi hade missat att det var privatlektion i lilla ridhuset så Dino fick gå några varv med SE i stora ridhuset istället. Det droppade in lite mer hästar och Dinos energi ökade så vi gick hem igen. 

Men att gå om kring och hänga är oxå en övning nu är SE och Dino lär känna varandra.

Tisdag 14 dec:

SE och Matte hade idag utsläpp. Matte vill prova ta ut Dino och se hur det gick, för i morgon måste Matte göra det själv. Men det gick bra, Dino vet egentligen hur man ska uppföra sig och eftersom han inte gjorde det till att börja med så fick han Mattes krycka på snoken med den bestämda uppmaningen om att här lyssnar man på Matte. Det gick bra och han var så duktig när han långsamt gick jämte sin klena Matte som försiktigt med halksockar på skorna och en krycka i handen togs sig mot hagen. 

På eftermiddagen skyndade vi oss till ridhuset och SE fick longera, det gick bra!! Och Matte longerade oxå lite, och SE hjälpte till att hålla i linan om han tänkt busa för Matte kan ju inte hålla emot ännu. 

Dino fick öva på lite olika tempoväxlingar i trav och även mellan gångarterna. Dino ser mycket fin ut nu!! Fin i kroppen, formen och hullet!! Ska bli kul att tömköra honom när Matte blir starkare!! Det var längesedan vi tömkörde!!

Onsdag 15 dec:

Matte tar ut Dino själv och det går utmärkt och Dino uppför sig som en gentleman.

På eftermiddagen känner Matte att kroppen börjar jobba lite med istället för emot... så skönt men nu MÅSTE jag vara försiktigt.

Dino blir avborstad och så får han lite hjärngympa. Vi övar på att Matte ska kunna sitta på pallen och Dino ska hålla upp sin hov stilla och försiktigt så Mattes rygg inte tar skada. Framfötterna är enklast och går utmärkt, bakfötterna är lite svårare så där får vi öva vidare.

Vi övar även på att ta två steg fram, stå still, två steg bakåt osv, men det är svårt att hålla koncentrationen så den varar bara en liten stund. 

Dino är så glänsande fin och Matte får hjälp av både SE och stalltomten ser det ut som :)

Torsdag 16 dec:

Matte släpper ut och det går utmärkt.

Sedan nyser Matte...... satans jävla skit.... det knakar i ryggen och jag känner att nu hoppade kroppen tillbaka till ruta ett. Matte deppar faktiskt ihop - ja det är väl bakslag nr 5....

Bästa SE och AL tar hand om Dino och han får motion och blir omskött på allra bästa sätt!! Så tacksam för deras hjälp!!

 

Fredag 17 dec:

Matte hade tid hos naprapaten som tur var, han försöker peppa och säger att jag inte är tillbaka på ruta ett för jag är starkare än innan på vissa områden... det är ju sant ....men så jäkla svag på andra områden. 

Dino blir omskött och motionerad!!  

Lördag 18 dec:

Idag medan AL hade annat att utföra så longerade SE Dino själv och det gick utmärkt och hon var så nöjd så!! Det ska hon vara!! Bra jobbat!! 

Matte har inte gjort många knop.... hon rör sig så sakta att aktivitetsklockan inte registrerar mina steg ens.... den registrerar inte hur många gånger man svär per dag.... och det är kanske tur!

Söndag 19 dec:

Dino får en lite morgonmotion av AL och så kommer bästa SE att ta hand om honom resten av dagen!