Måndag 1 feb:

Lunchmotion! Dino var fin idag, det märks att hans kropp mår bättre av att röra på sig varje dag. Idag var han smidigare redan från början jämfört med hur han ser ut när han vilat dagen innan.

Idag provade vi att som uppvärmning röra oss och longera över hela ridhuset, att vi gör volten rak en bit och cirkulerar oss fram och tillbaka i ridhuset. Det visade sig att det var en munter uppgift och Dino visade upp flera olika alternativa gångarter med sprattel. Nu för tiden verkar han i alla fall se till att hålla sig inom linans längd och han har koll på avstaåndet.

Det blev ungefär 30 minuters arbete med uppvärmning, varvbyten och pauser. Bra jobbat och han såg nöjd ut när vi var klara!

Grabbarna <3 

Tisdag 2 feb:

Vilar. Dino för en ordentlig borstning. Han fäller och det enda han vill är att man ska klia honom överallt!!! Skit i att borsta, bara KLIA!!

Onsdag 3 feb:

Bokat ridhuset idag mellan 12-13 för att vara säker på att få tillgång! Pluto och hans Matte passade med på att vara där. Bra, vi behöver öva på att fler jobbar samtidigt. Och Pluto känner vi. Men när Pluto börjar trava/galoppera så sprattlar även Dino. Men han håller sig på sin volt och drar i alla fall inte iväg! Bra! Det blev ca 30 minuters arbete och han såg fin ut!

För övrigt så har de övergett bläckfisken för den är inte kul när den är stelfrusen. De har kommit på något annat. Chico klär helt enkelt av Dino grimman och så leker dom med den. Den är mjuk och fin. Idag plockades den av 2 gånger och i måndags och tisdags så hittades den stelfrusen långt in i hagen. De är påhittiga de där grabbarna!

 

 

Torsdag 4 feb:

Vilar. 

Fredag 5 feb:

Idag var det piggt! Dino var som ett litet popcorn de första minuterna och startade så fort jag kommit in i ridhuset, han knappt stänga! Men till hans fördel verkar han har stenkoll på var hans Matte är och aktar sig nog för att inte röra henne! Det verkar som om han insett att vad som en händer så får man INTE röra Matte. Och det är bra :) 

Nåja, när Dino fått sprattla loss en stund så var han nöjd med att lyssna på Matte igen och piff och puffa enligt instruktion. Vi fick ihop en 25 minuter!

Lördag 6 feb:

Tidig stalltjänst och det är kallt som fan ute. Hästarna får en liten förfrukost att äta inne eftersom det är så kallt, de får stå  inne och värma stallet en liten stund till. Medans Dino och Matte tömkör.

Och oj vad fin Dino var idag. Det är så roligt och nu ser man verkligen att han är så mycket starkare i kroppen. Whiiii!! Vi tömkör ju inte så ofta eftersom det är svårt att få till det med tid i ridhuset. Och trots att vi bara tränar på volt, helt utan inspänning för Matte är av den åsikten att han sak lära sig att bära sig själv. Och speciellt nu när han rehabiliteras för då måste han få balansera och visa tydligt hur kroppen mår så att Matte kan anpassa träningen efter det!

När Matte klär på Dino sadel/tömkörningsjord verkar det nästan som om han blir lite mer seriös när han ska jobba. Han sprattlar inte lika ofta..... hmmm och ingen blir gladare än Matte om han tänker så. Inga "kläder/ryttare på" och då kan man busa, men har man kläder/ryttare håller man sig i skinnet!!  

Men åhhh vad nöjda vi är med dagens pass som han utförde utmärkt utan onödigt sprattel eller bus. Eller så berodde det på att Dino bet Matte lite i armen innan start och fick det hett om öronen och smart som han är insåg att det var bäst att sköta sig ;) 

 

Söndag 7 feb: 

Fortfarande kallt som fan och hästarna står mest still hela dagarna. Grabbarna har ju fått en ny boll och den leker dom med flitigt!

Kvällsarbete idag, vi går till ridhuset och där får vi vänta tills ridskolan är klar. Så himla spännande är det säger Dino när det är andra hästar i lilla ridhuset, vad gör dom, varför galopperar dom, vad som låter, och vad människan låter.... oj oj oj så mycket att hålla reda på! Vi gick in i stora för att vänta men att gå är svårt för då sprattlar det i kroppen, men att få stå still och titta och lyssna på dom går bra. 

Sedan så sprattlade vi in i lilla för att få sprattla loss en stund. Fast det tar inte så lång stund förrän sprattlet gått över.

Idag blev det ca 25 minuter trav/galopp svepandes över hela ridhuset och vi övade på att förflytta oss till olika delar i ridhuset samtidigt som vi ska hålla formen på volten.