Måndag 6 dec:

Matte är fortfarande helt kass, jag blir galen på det här. Man kan ju tycka att all jävla voltaren borde ha gjort någon som helst skillnad...

Dino har en vilodag och blir ompysslad och kliad!!

 Tisdag 7 dec:

Idag var det tidig morgon för Dino för AL kom för att longera och släppa ut honom!! Så glad för alla hjälp jag får med Dino!!

Matte varit hos doktorn, fick muskel-avslappnade. Ska bli intressant och se om det hjälper.... funderar även på om medicinsk laser kan hjälpa och om det går att få tid någonstans i närheten!

Idag har Matte varit i stallet en liten stund, körde SE ner så hon kunde ta in Dino och fixa med honom! Hon skulle vara kvar länge, hon hade med sig extrakläder för hon hade sin ridlektion ikväll så hon kunde kvällsfodra. 

Så Husse behövde inte åka ner ikväll.

Onsdag 8 dec:

Måste vakna tidigt och prepare mig så jag kommer ur sängen, ska köra SE till stallet så hon kan släppa ut Dino! Det går bra och Matte passar på att blanda mathinkarna. 

Hem igen och jobbar på för att på eftermiddagen hämta upp SE igen så vi kan ta in Dino och fixa med resten. Ja jag tittar ju mest på men jag har varit utanför dörren och trotsar halkan med både broddar och kryckor. Är trött i ryggen när jag kommer hem men hoppas jag nu inte förtagit mig. Men kroppfan måste väl tåla att åka bil, gå lite och stå upp.  

Torsdag 9 dec:

AL fixar ut Dino och tar in honom. Matte och Husse kommer och kvällsfodrar. 

Fredag 10 dec:

Idag har Matte inte varit i stallet alls faktiskt. Matte tror att det har vänt, det känns nog lite lite lättare. Det är nu hon inte ska göra mer än absolut nödvändigt och inte för mycket!!  AL longerat och SE har myst och pysslat om Dino. Sååå skööönt med kli på kroppen!!

Lite bus från förra helgen!!

Lördag 11 dec:

Vid kvällsfodring så gick Matte SE och Dino ner till ridhuset. SE övade på att longera. Att longera är faktiskt inte alls så enkelt som det kan se ut och speciellt inte med en liten pigg och trixig tonåring vid namn Dino. Men det gick jättebra och nu är det bara att öva vidare för det är något man måste öva på. Både häst och den som longerar måste lära känna varandra och lära sig förstå varandras kroppsspråk. Idag pratade vi lite om hur man ska positionera sig i förhållande till hästen och att man med kroppen kan "öppna och stänga" vägen för hästen. Och detta lär man sig endast genom att öva, det kommer att bli fel många gånger och det är inget konstigt med det, gör om - gör rätt :) Matte gör fortfarande fel hela tiden.... och det upptäcker man när hästen inte gör som man tänkt!! 

Dino har alltid varit svår att skicka ut i höger varv, och som Matte och tragglat detta och nu har vi ju inte repeterat det på flera månader. Idag var han riktigt taskig mot SE när hon skulle prova för första gången så Matte tog linan och skällde lite på honom. Vilket Matte inte skulle gjort med tanke på ryggen men det gick bra. Dino vet numera hur lång linan är och håller sig på rätt avstånd, och hade han tagit i hade Matte inte hållit emot utan släppt honom. Nåja, SE tog över igen och då då gick det lite lättare för SE att få ut honom i höger varv, han trixade med lite bus men SE fick till det så han fortsatte i höger varv! Bra jobbat!! 

Söndag 12 dec:

Idag MÅSTE MATTE ta det lugnt. Ryggen verkar ha klarat sig bra men är trött och idag ska den inte utmanas alls!!

Idag har det gått 2 veckor i karantän, bara en kvar!!