Måndag 29 nov:

Japp, Dino har åsikter om att sitta i fängelse helt själv! Varit lite orolig i går eftermiddag men lite lugnare i natt om man ska läsa av boxen. Men han kändes lugnare över lag idag nu efter intag. Han hade bråttom ut och hade helst velat ta lite tjolahopsasteg men Matte var mycket sträng och han höll sig i skinnet. Vill man sprattla gör man det i hagen. I sin hage kände han sig som hemma i alla fall!

Matte har förutom att sköta om stallet även varit och tränat..... hmm, träna och träna är ju lite i att ta i! Har i alla fall gjort lite långsamma rörelser för att försöka få ryggen smidig igen med instruktion om att skynda långsamt, som är jättelätt när man har häst :) Men det ska gå!! 

 

Tisdag 30 nov:

Dagen började ju bra, INTE, jävla satans skit, ryggen sa upp sig igen strax efter att jag typ stigit upp och kände de första huggen i ryggen. Sedan kom snö, och det var kallt som fan var det i stallet i morse, vatten var fruset så jag fick köra till Börjes och köpa en värmehink. Ryggen skit ont...

Dino gillar inte att sitta i fängelse men hade inte röjt lika mycket i natt. 

Onsdag 1 dec:

Nu går det utför med stormsteg och ryggen är tillbaka på ruta ett, så pass att morfintabletterna åkte fram, trots att jag verkligen inte vill. Nu är Matte extremt klen och inte alls på topp, vill egentligen bara gå och dra täcket över huvudet och försvinna. Försöker klura på om det finns någon som har lite erfarenhet, som inte har häst eftersom det är karantän, som kanske skulle kunna hjälpa mig med diverse olika saker. Jag klurar vidare.....

Värmehinken fungerade i alla fall utmärkt, det var 8 minus i stallet och 10-12 utanför och inte en gnutta is!!

Dino börjar vänja sig vid att bo själv och bara ha radion som spelar julmusik som sällskap. 

 

Torsdag 2 dec:

Natten har inte varit rolig, jag kom inte ur sängen och hade så ont att jag skakade i hela kroppen trots morfin. Ringde 1177 som hänvisade till 112 som efter många timmar kom. Fick en spruta voltaren i rumpan och ja den hjälpte efter en bra stund. Så jag kunde ta mig ur sängen för egen maskin i alla fall. Fortsatt att fylla på med morfin både långtidsverkande och snabbverkande och smörjt med voltaren.

Nu är det 12 timmar sedan sprutan och nu börjar det kännas igen, frågan är om det kommer att bli värre eller stanna vid detta. Vill verkligen inte ha tillbaka nattens smärta.

Något måste ju var knas i ryggen, trots att det har röntgats. För så har kan jag ju inte ha det.

Bästa AL släppte ut och har fixat med Dino idag. Jag har även fått hjälp av SE som kan komma efter sina studier.  

Fredag 3 dec:

Det här är inte sant alltså, även i morse var jag tvungen att ringa till 1177 och 112 för det var samma sak, kom inte ur sängen pga smärta. Fick en spruta voltaren i rumpan och så åkte dom. 

Fick i alla fall tag i VC och ortopeden, fick voltaren utskriven, alvedon och ibumetin.... tid hos doktor på tisdag och ortopedens ryggspecialist ska man taktika med  i början på nästa vecka.

Fina Dino-pojken har jag inte sett på flera dagar. Saknar honom och hatar att inte kunna röra mig.

Idag har Dino fått sprattla i ridhuset, kan tänka mig att det kändes skönt! Och bästa SE har pysslat om honom en stund.

Lördag 4 dec:

Votarenen jag fått har nog börjat hjälpa så pass jag i dag lyckades ta mig ur sängen för egen maskin!! Hurra för mindre ont!! Pest för att inte kunna göra något. Det är tur man har härliga stallkompisar som hjälper i nöd!

Dino har blivit ompysslad av SE och AL har motionerat honom på lina! Idag var han lite tamare och inte lika vild!!

Förutom AL och SE så får Husse tillbringat mer tid i stallet dessa dagar än han någonsin gjort! Och mer tid lär det bli! Idag har de tagit selfi :)

Söndag 5 dec:

Mattes rygg är apjobbig. jävla jävla skit.

Dino har däremot mycket bättre!! Han blir ompysslad av mina hjälpare. Dino har fått motion och blivit ompysslad på bästa sätt!!

Mys så man somnar.