Måndag 25 jan:

 

Idag äntligen var volten fin och vi kunde tömköra. Det är längesedan nu! Och jäklar i havet vad fin han var idag!! Full av bus, energi och rörde sig sååå fint!! 

Dino såg stark ut, frustade nöjt, var balanserad, rörlig och formade sig framåt nedåt och vi kunde nästan ha lite floppywork på slutet. Men det är svårt att kunna slappna av totalt när man är ung och full av bus, man måste ju liksom passa på att busa så fort tillfälle bjuds. 

Matte är mycket nöjd med dagens pass!! Och Matte tror att Dino kommer att vara en energisk häst att rida så småningom!! Tralalala....

Tisdag 26 jan:

Vilar, fruset och eländig och ingen plats i ridhuset. 

Onsdag 27 jan:

Lunchmotion! 

Torsdag 28 jan::

Vilar, fruset och kallt och ingen plats i ridhuset. Idag blev det bara omskötsel och massa kliande. 

Fredag 29 jan::

Idag lyckades vi få till lite arbete utan att någon stod och stressade en utanför. Dino såg lite stel ut till att börja med, men å andra sidan så rör han inte på sig alls i hagen, han tycker det är svårt att gå med sina barfotafötter och så vilade han igår.

Men efter uppvärmning och att Matte försökte få honom att släppa musklerna i bogarna så tyckte jag han gick lite bättre och på slutet rörde han sig riktigt bra. Hm... det här blir nog en häst som alltid ska röra på sig för att kroppen inte ska "rosta ihop".

Nåja, idag jobbade vi med massor av övergångar, öka minska volten i både trav och galopp, vi övade även på att fatta galopp från skritt. Matte trodde han skulle hitta på bus men han var lugn och fin och som avslutning stod vi helt stilla och snackade "skit" i väntan på att skolhästarna skulle gå in från hagen. De går ju lösa in och då är det avspärrat.

Lördag 30 jan::

Har försökt att komma åt ridhuset två gånger idag utan att lyckas, så jag ger upp och Dino får vila. Hopplöst, och det ska vara kallt länge länge... 

Söndag 31 jan:

 Idag brottade vi oss in i ridhuset och Dino sprattlade glatt de första 5 minuterna, sedan var han nöjd med det och fick sedan ca 30 minutera arbete. Vi repeterade fredagens arbete som han utförde med bravur! Duktig Dino!