Måndag 27 sep:

Nu vecka och nya utmaningar. Idag fick sadeln åka på igen, den har han inte haft på ryggen på länge.

Idag fick han jobba på volten igen, det blåste lite så han passade minsann på att busa lite, låtsades blir rädd för lite vind som fladdrar i ensilageplasten.... nåja, det var längesedan han busade så var så god så länge du håller dig på volten och inte drar i linan. Så när han pyst ut lite extra luft så jobbade han på bra. 

 

Tisdag 28 sep:

Vilket ösregn det var idag. Det ramlade ner ca 30 mm och grabbarna fick sin lunch inne istället. Sjöhästen <3

Som tur var så slutade det regna på eftermiddagen en stund så vi kunde motionera lite på volten. Som trots att vattnet avleddes var blöt.... men den var i alla fall ingen sjö!

Dino var duktig och klafsade på i alla gångarter och smutsade ner sig så då fick vi som avslutning gå och tvätta fötterna och magen. Nu har vi ju inte övat med vatten sedan i somras men Dino imponerade och det gick utmärkt att spola av honom! Guldstjärna för det och gott kom-ihåg!

Själv går det framåt för Matte, hon traskar på lite lättare och lite snabbare och det gör mindre ont. Att sitta för länge är nog det som är svårast, det går ganska bra att stå och gå nu.

Onsdag 29 sep:

Vi lyckades hinna med en runda på sjövolten och få lite motion trots att regnet hotade friskt. 

Och så här nöjd ser man ut när man varit duktig och stått still och avslappnad när man tvättar fötterna och magen! Nu tor jag minsann att jag snart kan schamponera hela Dino och ge honom den första tvätten!!

 

Torsdag 30 sep:

Det är så tråkigt väder hela tiden, idag velade vi länge om vi skulle kasta oss in i sjövolten och simma lite, men det blev uppehåll så vi passade på. Det ska kanske regna i morgon och i helgen ska det vara tävlingar. Så det blir kanske lite extra vila i helgen. 

Men idag åkte tömmarna fram och Dino plaskade igenom vattenpölarna som om han aldrig gjort annat! Det blir lite extra fint steg då oxå!! Regnet hängde verkligen i luften och det kom små små skurar så vi nöjde oss med ett kort men intensivt pass. Han höll volten och formen fint, vill nu att han ska även liksom inte tränga varken utåt eller inåt, att han håller volten själv med minsta möjliga hjälp/stöd från mig.

Och som vanligt måste Dino långöra tvätta fötterna efteråt. Så nöjd att han börjar släppa den oro nervösitet!

Fredag 1 okt:

 

Sadel på och lite jobb i volten! I morgon är det tävling så då får Dino vila!

Lördag 2 okt:

Vila, hade tänkt bada Dino idag, så han var ren när han ska åka på utbildning men Mattes ryggmuskler sa upp sig. Skulle även packa släpen och fixa med lite annat men det får vänta tills i morgon. Matte fick åka hem och ta en varm dusch, värma vetekudden och ligga still på soffan, och hoppas på att ryggmusklerna är mer samarbetsvilliga i morgon.

Söndag 3 okt:

Löshoppning på Stall Knaggagården! Dino tycker det är kul att löshoppa! Och han är snabb på foten och kvick som tusan. Och högt hoppar han!

 

!

Ja nu får han stanna här ett tag och få lite utbildning. För hemma hos Matte händer det inget alls mer än att gå på lina i volten. Det ska bli kul och spännande att följa men det kommer att kännas så tomt att inte ha honom hemma <3 Men han kommer att ha det bra. Hans första dag var ju jätterolig om du frågar homom!