Måndag 20 sep:

Idag har Matte longerat Dino! Det gick bra, fick hjälp med att gå till volten men vi gick själva tillbaka för då hade han ju motionerat lite och kunde lättare gå i min takt.

Känns klart bättre i ryggen och jag kan röra mig riktigt bra på korta sträckor. Går jag för långt krampar musklerna och då blir det till att stanna och släppa dom igen.  

Tisdag 21 sep:

Longerat även idag. Vi fick hjälp till volten men vi klarade oss själva där och hem till stallet igen. 

Idag känns det ungefär som igår och det är så skönt att kunna röra sig lite lättare, även om det bara är korta sträckor än så länge. 

Kvällsrapport från stallet:

Dino verkar trött efter att fått både tänka och jogga två dagar i rad. Det är bra!! <3

Onsdag 22 sep:

Idag kände sig Matte så raskt i benen att vi gick till och från volten själva. Longerade och bad Dino aktivera sina bakben som nu ett bra tag slappat! Det gick bra! Matte står helt still på samma fläck hela tiden så volten blir rund och fin!

Vi övade på halt... ja den blev då rakt inte square.... men han stannade i alla fall kvar ute på spåret :) Ja ibland får man vara nöjd med det som är just för tillfället!

 

Torsdag 23 sep:

Tråkigt väder och vi planerar in en vilodag. Vi har ingen lust att stå ute i volten i blåst och regn.

Kroppen tuffar på och det går framåt.

Fredag 24 sep:

Idag känns det ytterligare lite lättare att röra på sig! Kan gå lite längre sträckor utan att stanna och det går lite fortare framåt.

Dino fick 20 minuters arbete på volten, övergångar, öka minska volten och traven, galoppfattningar och att försöka hålla balans och böjning i både trav och galopp. Traven går ganska bra nu men galoppen inte.... Funderar på om jag klarar av att ha honom på töm imorgon... jag kan ju prova.... går det inte så är det bara att koppla bort ena tömmen och longera som vanligt.

På töm så kommer jag åt honom lite mer, kan be om att hålla formen bättre, hålla balansen.... hmm... ska tänka på den saken! 

Lördag 25 sep:

Minsann!

Det gick att tömköra!! Dino blev minsann lite blöt i pälsen när Matte aktiverade bakben och sa att han skulle hålla sig på volten och inte bara fladdra iväg. Han försöker fuska lite genom att börja trava när Matte mer om bättre skritt, och så börjar han galoppera när Matte ber om bättre trav. Men idag så fick vi minsann till det med en riktigt rysligt fin trav. Galoppen är obalanserad och inte alls snygg ännu.... men vi är på väg tillbaka!

Matte kunde idag gå bättre, och kunde hålla emot när Dino ville göra volten lite som han tyckte. Han flyter ut på ena sidan av volten och skjuter ut högerbogen i vänster varv, i höger varv ligger kroppsdelarna lite mer på plats för tillfället.

Mycket nöjd med att kunna genomföra detta idag!! Dino - semestern är slut!! 

Söndag 26 sep:

Idag blir det vila. Matte har tagit slut på kroppen via WE-tävling så det blir till att lyssna på kroppen. Men Dino fick ett bra pass igår och i morgon tar vi nya tag igen!