Måndag 9 aug:

Rida! Idag så började det regna och sedan åska när vi stod i ridhuset och skulle rida. Vi hade värmt upp lite och det mullrade duktigt. Men Dino brydde sig inte det minsta. Så jag hoppade upp! 

Idag tror jag att vi har klurat ut varför Dino ibland inte vill gå framåt. Det beror nog på kommunikationsproblem mellan ryttare och häst. Dino är inte helt på det klara med att skänkeln betyder framåt så här får Matte göra om och göra rätt. Dino gillar inte när man klämmer för mycket. När vi testade att Matte sa: trava, och AL viftade lite med handen som typ en långpisk så började han villigt trava utan att jag behövde lägga till skänkeln. I början så bad jag ju endast med rösten om trav, och rörde knappt alls med skänkeln. Och när jag nu då ger instruktion via skänkel fattar han inte alls och blir tjurig och säger kläm inte på mig. Bra där, jag har fått en häst till som tänker lära mig att rida :D Gör om - och gör rätt!!

Så nästa gång vi rider är planen att Matte säger trav och fladdrar lite med tårna samtidigt som AL viftar med handen som en långpisk. Dino måste koppla ihop att viftande tår betyder framåt. 

När vi tränade så här under flera övergångar så lyckades vi få till det mycket bättre. Hoppas hoppas nu att det är därför han varit tjurig och att det inte är kroppen som spökar. Men vi skyndar långsamt och hela tiden är det Dino-kroppen som bestämmer. Men det känns i alla fall som om vi hittat en ganska stor nyckel som måste lösas :D Tralalala... 

Tisdag 10 aug:

Sjukgympa och tömkörning!

Eftersom de håller på med massa maskiner och väsnas vid uteridbanan tycker Matte det passar utmärkt att vara där och miljöträna! Det gick lysande bra angående allt väsnades, maskiner, grävskopor och dyligt som pågick, Dino jobbade på bra och verkade inte det minsta brydd..... däremot så hoppade han rakt upp i luften när det kom två hästar och gick förbi när de skulle ut till hagen! De bar sig inte bättre än att han trasslade in hela sig i tömmarna, mest för att Matte vägrade släppa....! Så där gick och och snurrade sakta runt i en väldigt liten volt. Men som den cooling han är tar han det med ro och stannar och står still så Matte kan trassla upp honom. Matte tyckte det var bra att han inte "kom lös" och kunde busa iväg som han hade tänkt! När vi väl trasslat upp oss så fortsatte vi vårt arbete. Som avslutning så gick vi nästan ända fram för att titta.

Väl tillbaka ute i hagen så togs staketet bort så de fick tillgång till resten av hagen med blandad buffe. Och så stängde vi in till den andra delen.

Onsdag 11 aug:

Fick idag hjälp av ES. Vi övade noga på att lära Dino förstå skänkel syfte. Fladder med skänkel betyder att man ska röra på sig framåt. Det gick lysande bra när Matte sa Trava, fladdrade med tårna, och ES viftade med spöet på samma sätt som när Matte longerar. Vi övade många övergångar mellan skritt och trav.

Vi hade även miljöträning, först så fick vi vänta på att skolhästarna så skulle gå hem från hagen, sedan så höll de på att bygga hinder i stora och därmed slamrade och pratades det massor just utanför ingången, och så var det folk uppe på kontoret. Intressant sa Dino om alla barn som byggde hinder, kan vi inte gå dit och titta, typ.... var hans inställning.

 Sedan så gick vi hem till stallet och gick förbi vaktisarna som fikade strax utanför ingången, och så såg vi alla maskiner som grävde (samma som igår)

Duktig Dino. Han verkar helt klart ta det mesta med ro!

Torsdag 12 aug:

Vi repeterar idag med hjälp av AL, det går lite trögt i början men det släpper och går klart bättre. Matte provade även att ha ett spö för att kunna peta lite för att slippa använda skänkeln så mycket. 

Idag red vi själva en liten stund, i båda skritt och trav. Och sedan så skrittade vi hem den längre vägen! Ett bra pass!

Fredag 13 aug:

Idag var det tömkörning och mental träning för vi var i stora ridhuset. Där fick vi öva på att det var folk i caferian (endast en än så länge), att det kan komma ut folk därifrån som går ner på läktaren, att det går och står folk på läktaren högt över en, och de blev 3 stycken som mest, och folk kan komma närmare ner mot sargen(med karameller så klart) att det går folk i ryttargången. 

Det var hinder i ridhuset som vi styrde mellan dessa och vi var i hela ridhuset. Som avslutning så tömkör vi på volt för Mattes fotled klarar ju som sagt inte för många steg i rask takt. 

Duktig Dino som äntligen hittade en spegel som det var lätt att se sig själv i!!

 

Lördag 14 aug:

Jaha, då kom den där dagen som man vill undvika. Matte har ramlat av. Dino hade sällskap av Ruby som är en mycket stabil dam men hon blev skrämd av en duva som gjorde typ fritt fall framför näsan på henne, vi hade ryggen emot och när hon flyr, flyr även Dino. Matte trodde en microsekund att hon skulle klara det men Dino gjorde en knorr och Matte åkte av. AJ.

Matte har två sprickor på bäckenet och sprickor på revbenen. Jävla in rent ut sagt. Åker ambulans till akuten, blir inlagd....

Söndag 15 aug:

Kiropraktorn - Bästa AL fixar Dino

Matte har ont som fan, kan inte röra sig många centimeter utan att yla. Lyckas med nöd och näppe ta mig ur säng för att kunna komma till toa i alla fall.