Måndag 2 aug:

Idag klev Matte upp och red på Dino. Vi värmde upp lite mer än vi gjort innan och det kändes bra. Han blir ju lite piggare ju mer han är igång så gränsen är ju hårfin :D

Men vi började med att skritta i båda varven och sedan så travade vi och övade övergångar i vänster varv först. Det gick lysande bra.

Sedan så tog vi svåra varvet och höger och det gick oxå bra.

I väntan på AL <3

 

Tisdag 3 aug:

Vi övar på och det gick bra även idag! Han visar tydligt när han blir trött, då säger Matte att: Japp jag har hört dig, men först ska vi gå ett halvt varv helt utan protester! Vi kan liksom inte avsluta på sekunden bara för att Du tycker så!! Dino muttrar på lite men sedan så går han det där halva varvet utan att varken se eller vara sur.  

Onsdag 4 aug:

Vilar 

Torsdag 5 aug:

Idag så övar vi på att trava på utan att Matte hela tiden ska påminna, det gick riktigt bra idag och Dino travade på nästan ett helt varv utan att påminna! 

När det var gjort fick i sällskap av Ruby och IL som skrittade sin häst. Spännande sa Dino och sniffade i luften som en liten blodhund. Men han uppförde sig och stod stilla med Matte på ryggen så länge Matte önskade så. Sedan lekte vi föja John och oj vilken vägvinnande skritt Dino fick.... allt för att komma ifatt liksom. Sedan passade vi på att öva med att mötas i skritt i båda varven. Dino hade svårt att hålla på sin linje och ville helst vända och följa efter! 

Och på vägen till stallet skrittade vi av genom att ta en längre väg till stallet!! Bra jobbat!

Fredag 6 aug:

Idag blev det ett pass på lina, vi tog fram två sockerbitar och en bom och så fick han även hoppa några gånger på lina! 

Idag fick han även ett lite mer intensivare pass i höger varv, Matte jagade på honom om att höger rumpa måste arbeta för att bli stark och frisk. Han muttrade lite om att det var jobbigt men när han väl blev varm i kläderna så både skrittade han vägvinnande och så travade han på i fin trav med lite tryck och energi. Men han måste verkligen påminnas för att ta i, och när han inte gör det på ett tag så börjar han se "skruttig ut"! 

Lördag 7 aug:

Tvätta stallet, Matte hoppas på att Mattes kropp orkar med ett ridpass på eftermiddagen/Kvällen och att min livlina AL kan hjälpa mig.

Japp, Matte tvingade kroppen att jobba så vi tog en liten runda. Idag hade Dino lite åsikter redan från start och ville först inte gå framåt. Vi muttrade på varandra en pyttestund sedan i skritt med endast målet om att skritt på framåt. Vi travade endast väldigt lite idag, jag tror han är trött efter gårdagens pass. 

Men det var minsann ingen som helst problem med skritten när vi var klara och skulle skritta hem, först via stora ridhuset, sedan via uteridbanan, sedan via och göra halt vid handikapprampen, oc h sedan den långa vägen hem till stallet. Då skrittade det minsann på med raska steg utan problem..... så då var han minsann inte speciellt trötter... Blir inte klok på om han har ont, dåligt humör, är uttråkad..... just eftersom han skrittar på så bra på alla nya ställen.

Söndag 8 aug: 

Tömkörning! Och så fin han var idag, tvärt emot känslan som han gav igår. Bra energi och bjudning hela tiden. Vi övade tempoväxlingar i trav där han fick ta ut steget ordentligt.

Vi var på uteridbanan och där hör man vägen med allt ljud som det kan medföra. Bra övning. 

Han snubblade till ordentligt en gång så att han nästan ramlade, det händer ibland och jag tror det beror ibland på att man är okoncentrerad.

På vägen hem gick vi förbi bäcken, bakom och runt ridhuset längs med stora vägen och där i från långa vägen hem. 

Duktig Dino