Måndag 19 jul:

Inleder veckan med ett lysande pass. Idag har vi skrittat lösa i nästan hela ridhuset och även travat lite lösa. 

Och som avslutning så skrittade Matte uppsuttet hem till stallet med hjälp av livlina och AL som hjälpreda!

Tisdag 20 jul:

Idag är det styrketräning på schemat. Vi höll till på uteridbanan längst bort närmast stora vägen, för att vänja sig vid olika ljud från trafiken.

Så idag fick han jobba ordentligt i både trav och galopp. När man så gå omkring lite långsamt och försiktigt med Matte blir det ju inte mycket av den varan så sådana här arbetspass är ju ett måste. Både för att få sprätta loss lite och för att verkligen träna styrka. 

Det gick lysande bra och han rörde sig mycket fint idag tycker jag.

Och han har biffat till sig lite tycker jag!

Onsdag 21 jul:

Vaccineras. Men innan dess så blev det lite styrketräning för Dino! Samma arbete som igår! 37,5 på kvällen. Förra året fick han feber, blev svullen på halsen och stel.

Torsdag 22 jul:

Vilade. 

Fredag 23 jul:

Eftersom det inte verkar komma någon som helst reaktion på vaccineringen så red Matte lite idag. Nu är det ju inte någon direkt arbetsam uppgift, han får jogga lite i 5-10 minuter mest för att kolla av humöret och sedan bära runt på Matte en liten stund i både skritt och trav. 

Idag, och faktiskt även i tisdags så visade Dino lite humör. När han från halt skulle börja skritta, då tjurar han lite och säger att han vill inte gå alls. I tisdags så var det endast en pytteprotest, idag var den lite större. Men Matte var tuff och harklade sig och sa håjodå.... minsann har går vi sa Matte - när Dino långsamt ville flytta rumpa till höger och backa lite. 

Här blir det svårt tycker Matte och många frågor dyker upp.
- Är det något som gör ont på honom? - Han har rört sig fint och villigt framåt utan ryttare hela tiden.
- Är uppvärmningen för kort? - Dino rörde sig bättre ju mer han fick röra på sig, även humöret blev bättre.
- Är det så att han blivit svagare eftersom den ordinarie styrketräningen inte görs på samma sätt? - Och eftersom han är svagare är högervarvet jobbigare för honom, så har det ju varit under hela tiden då vi jobbat med att bli friska och starka. Och ja, sjukgympan har ju blivit eftersatt de senaste månaderna pga inridning.  

Nåja - Idag så utmanade Matte Dino och han fick minsann visst både skritta och trava i båda varven trots lite protester och stamp med foten. Men han slutade med sina protester ganska fort så fort Matte grälade lite och berättade att DU VET att man måste jobba sig igenom en skada trots att det ibland tar emot lite. Han rörde sig bättre och bättre och var mycket gladare i vänster varv än höger, höger varv gick bättre och bättre och vi avslutade med glatt humör och fin rörelse i kroppen.

Vi skrittade hem till stallet.

Kommande plan är rida varannan dag, styrketräning från marken varannan dag! Och så får vi se vad som händer...... magkänslan lutar åt att han blivit svag och därmed känns det jobbigt att böra upp en ryttare. Jag hoppas att magen har rätt. Men jag är noga med att se och höra vad Dino säger och lägger hans åsikter på minnet.

Lördag 24 jul:

Styrketräning utan bommar. Tömkörde och han såg fin ut.

Söndag 25 jul:

Ingen ridning - hittade Dino med ett svullet knä. Ett litet sår, ingen feber, lite stel gång men inga problem, lite öm. Vet sa håll koll på temp, bandage för flugor och avvakta.
Dino kände sig sjukare med bandage än utan i alla fall :D