Måndag 5 jul:

Idag tömkörning på schemat och vi var ute på stora ridbana! Dino skötte sig med bravur och fick en stor stjärna!

Bild från igår!

Foto: Thomas Larsson

Tisdag 6 jul:

Idag var det hoppträning på klubben, tänkte inte på det när jag bokade EA som livlina. Men vi gick ner lite innan och stod och tittade på när de hoppade ute. Inne i ridhuset hade det med hoppats så vi värmde upp medans de bar undan hindrerna. Och då kunde Dino passa på att lära känna alla ljud som pågick överallt, utanför på långsidan så lastades och lossades det hästar med ibland buller och bong. Ute på ridbanan tjoades och hoppades det. Men Dino var stencool så det kändes ok att hoppa upp!

Vi övade långsam och aktiverad skritt, halt och volt. Dino lyssnar bra! Och idag frågade jag honom om han kunde trava, först så bjöd han framåt ett par steg..... men sedan så stannade han! Vände sig om och glodde på mig och han tyckte det var mycket märkligt.  Han sa: "Jag som just vant mig vid att bära runt dig i skritt!!" Han är ju för rolig, det kändes väl inte som när Frida travade och då blev han bekymrad och löser problemet med att stanna :D Sedan ville han knappt skritta alls, men efter en stunds övertalning gick det igen. Matte övade lättridning i skritt bara för att röra på sig där uppe, och de första gångerna så stannade han och hade åsikt om att sitt still för fan <3 Vi får torr-rida-lätt-i-skritt ett tag och sedan provar vi igen! 

 

Onsdag 7 jul:

Planen på att rida fick läggas på is, Matte tänkte inte på att det skulle vara pay&jump. Så hela gården var fulla av folk och ponnys. Så vi passar så klart på att träna inför kommande tävlingar. Alltid bra att fått vara och reka lite på en tävlingsplats. Dino var duktig och stod still och tittade intresserat på och hade mest bekymmer med att lukta i luften efter alla hästar som gick förbi, han vädrar som en stor spårhund! 

Efter det var det byte av kläder och Matte kan nu konstatera att Dino kan kissa på kommando!

Sedan var det den där jäkla vattenträningen sa Dino....! Tredje dagen i rad och idag gick det lite bättre än i går. Idag fick jag skölja alla benen, lite vid sadelgjord, flank och bogen! Dagen stor plus var att jag fick spruta vatten på svansen. Det går bättre att spola på hans vänstra sida för då står han så långt ifrån avloppet som möjligt. Han gillar inte när det låter och rinner ner vatten och skvalar där. Högersidan är mer spänd att spola men det blir bättre. Men har man börjat 1:an så har man. Varje dag blir det utmanat lite lite mer.

Torsdag 8 jul:

Idag har vi skrittat och ridit lätt i skritten och varje gång jag reste mig upp stannade Dino :) Men vi övade vidare och sedan kunde han gå ändå! Vi övade svängar och att skritta på framåt och att skritta långsamt! Vem vet, snart kanske vi kan prova trava igen.

Dagens vattenträning gick bra. Idag var han klart mer avslappnad och jag fick lov att spola utan knussel, vi duschade av hela ena sidan och den "svåra" kom vi nästan hela vägen fram! Matte kan snart ta med schampo och bada honom på riktigt!

Efter det så gick han raka vägen ut i hagen och rullade in sig så gott och var så fin så!

 

Fredag 9 jul:

Tada!!! Idag har Matte och Dino travat våra första steg! Vi har ju tränat lättridning i skritten och idag kunde han på en gång gå och låta Matte rida lätt samtidigt. Så när vi genomfört vårt sedvanliga pass med att skritta balanserat och långsamt, skritta på framåt, byta varv så frågade Matte om trav i höger varv. Det var precis som om Dino redan läst Mattes tanke och travade i väg några steg direkt på frågan!! BRA! Vi travade några steg flera gånger. I vänster var tyckte han att det kändes mer motigt, men Matte kom med glada uppmuntrande tillrop och så kunde vi avsluta med att trava flera steg i sträck istället för bara 2 i taget! Belöning på det direkt och Matte hoppade av! Och som vanligt ser Dino extra mallig ut efteråt! Fast nedan bild är tagen innan i väntan på AL.

Därefter så var det duschen! Och idag kunde vi skölja hela kroppen. Nu står han still lite mer som en stay istället för att trampa runt och krypa ur skinnet!! Det tar sig!! Duktig Dino!

 

Lördag 10 jul:

Idag blev det lite jogg och galopp på volten, där jag bad Dino att ta i lite! Han tyckte mest att Matte var dryg och ville gå i och få kvällsmat. Men först skulle han duscha. Och man kan säga att i dag var han skitig och välrullad men det mesta gick bort i duschen som för övrigt gick riktigt bra. 

Söndag 11 jul:

 Vilar!