Måndag 24 maj:

Idag var Matte och red Baila!

Efter uppvärmning så var det idag första gången som jag bett henne om lite mer tyck! Och japp jag fick lite! Jag påminde henne om att "Jodå jag vet att du faktiskt kan för jag har sett dig tidigare." - Ta i lite nu då! Duktig var hon <3

Vi övade på att vara lite kvickare mellan instruktion och genomförande. Att bibehålla energin i alla gångarter fler och fler steg innan jag behöver påminna henne.

Vi övade lite skänkelvikningar, att gå från att skritta samlat och långsamt till att snabbt ändra och skritta på mer framåt, samma i traven och jag idag tyckte jag hon bibehöll energin bättre än sist.

Galoppen, halvhalt för att balansera, bära och samla och så lite framåt igen. Det gick oxå bättre idag än sist! Vi siktar nu på "Canter on the spoot" som Carl Hester säger ;)

Hon skrittar på bättre på vägen dit och hem, hon svarar snabbare när jag påminner, faller visserligen över till trav ofta istället men det gör inget! Jag säger duktig Baila för då tänker hon framåt och grundskrittens utgångspunkt blir bättre och bättre.

Idag här vi skrittade hem fick jag lite Figge-feeling <3 Hon var lite kvick i fötterna, jag satt med enhandsfattning och det kändes som om vi hade kunnat fräsa i väg lite bustokigt sista lilla uppförsbacken på grusvägen till stallet! Vi gjorde alltid en massa tokiga "Klara-färdiga-gå" även på korta sträckor bara för att det var kul att busa liksom.


På onsdag ska vi utforska skogen bakom den nerbrända ladan :D Vi får se.... det kanske blir lite tokbus....! 

Tisdag 25 maj:

Ösregnar massor! 

Onsdag 26 maj:

Matte tar en tur med fina Baila i skogen! Det är ett lite trist område och svårt att komma iväg på en längre tur. Men vi börjar smått och Matte känner sig trygg med Baila. Vi övar alltid på att skritta på med energi. Idag la vi även till att kunna skritta rakt fram med energi och ställa höger och ställa om till vänster. Vi övade på att kvickt tänka framåt och trava när jag bad om det genom energi från magen. Nu jäklar börjar hon lyssna och svara snabbare. Även att ställa höger/vänster i trav. Vi joggar även på snirkliga vägar, många avsaktingar och ingångsättningar. Bad om att hon skulle balansera sig hela tiden och det har hon lite svårt med men det blir bättre! 

Dino har nu travat lite, korta sträckor och många gånger. Han var lite skeptisk och trevande till att börja med men det blev bättre och bättre för varje gång men han kräver mycket beröm när han travat sina få steg! 

Torsdag 27 maj:

 - 

Fredag 28 maj:

Idag har Dino och Frida varit duktiga! Han har tränat WE, ryggat, gjort halt och travat och han är helt lös! Och Frida har till och med hoppat över västen. Frida meddelar att han har inga planer på att tippa av mig, på sin höjd stannar och surar lite om de har delade åsikter! Matte tycker att det låter toppen och det känns tryggt!

Och det är jobbigt att tänka och gå samtidigt! After Work pågick när Matte kom och hälsade på idag! Han var jättetrött!

 

Lördag 29 maj:

 

Söndag 30 maj:

Matte tog en tur med Baila, vi gick till ridbanan där vi fortsätter att köra grunder och uppvärmning. Vi tänjer lite på kravet varje gång, jag ska ta i med bålen och sitta ner lite. 

Baila ska ta i lite mer med sin bål och orka galoppera lite bättre i förvänd galopp, vi kör lite we-förflyttningar, flytta framdel, bakdel, rygga, gå helt åt sidan, framåt osv. 

Vi tänker att vi ska vara lite mer quicker mellan en förhållning och en framåtbjudning. 

Att bibehålla den energi och gångart tills ryttaren säger det, och att inte man inte ska behöva påminna hela tiden. 

Ett kul pass och ryttaren kände att vi tog i lite mer idag :D