Måndag 11 jan:

Grabbarna leker med Bläckfisken! 

 

Första "jobbar-dagen" sedan förra året. Så idag får Dino vila från kroppsligt arbete.

Vi körde lite mentalt arbete genom att gå ner till ridhuset och eftersom anläggningen har öppnat igen så var det full rulle överallt. 

Dino: VA, vad gör alla i mitt lilla ridhus och vilket oväsen de för, vad håller de på med? 
Matte: Ridskolan har lektioner!
- Vi står mellan stora och lilla ridhuset i ryttargången.
Dino: Och OJOJ vad mycket hästar det var där inne då! 
Matte: Bli nu inte hög som ett höghus... de arbetar bara, där ska du med arbeta så småningom! 
Dino: Men det är ju sååå spännande!
Matte: Du är duktig pojken, du står still och bara tittar, trots att du för tillfället är som ett höghus och har fullt upp med att lyssna och titta på allt!
Dino: Ojojoj...!
Matte: Så pojken, nu har vi tittat färdigt, nu kommer det mer hästar som ska in och arbeta och vi måste flytta på oss.
Dino: Okej...
Matte: Nu går vi hem.
Dino: Pust....nu kan jag andas igen. 
Matte: Vi får gå och öva igen snart, kanske redan i morgon när det är full rulle. Men först tror jag Matte måste försöka hinna rasta dig på lunchen för jag känner nog allt att du är lite sprattlig i benen!
Dino: Japp så gör vi, sprattel är kul!!

Tisdag 12 jan:

Matte fräser ner på lunchen för att Dino ska få sprattla lite på lunchen, efter jobbet kommer det inte att finnas möjlighet till det idag.

Pluto var oxå i ridhuset och jobbade så vi fick öva på mental träning samtidigt. Perfect! Dino sprattlade på bra och höll sig på mattan hela tiden. Passet blev ca 15-20 minuter och det märks att han börjar få kondis.

Kvällens övning bestod av repetition av gårdagen och vi gick ner till ridhusen. Det var lika spännande idag i lilla ridhuset där det hade lektion och en massa hästar arbetade. Men idag var det bara två stycken i stora ridhuset så vi gick in och stod där och kollade läget lite och snackade. Det är viktigt att man kan stå still och snacka!! 

Onsdag 13 jan:

Lunchmöte med Dino! Jobba jobba jobba......! Vi fick till ca 25 minuters träning! Och oj vad det snöade idag. Det var längesedan och jag tror minsann att Dino tyckte det var lite kul.

Torsdag 14 jan:

Vilar! Fast pojkarna har busat i snön, de har demolerat den stora bollen och bläckfisken. Matte måste fixa nya leksaker!

Avmaskad! Det gäller att passa på när det är lätt att mocka. 

Fredag 15 jan:

Motion i ridhuset, idag var han lugnare och inte lika sprattlig. Skötte sig utmärkt!  Kallt som fan idag!!

Lördag 16 jan:

Vinter! Några få dagar med snö och kallt! Så vi passar på att testa Dinos longeringstäcke! Så inte rumpan blir kall! Vi måste vara rädda om den skadade rumpan!!Efter dagens pass så testar Dino och Chico den nya leksaken. Mattes hemmasnickrade! Den är mer tålig än den andra de hade som nu är sönderlekt.

 

Söndag 17 jan:

Volten är täkt av snö men eftersom vi bara ska leka med mattan och stretcha så går vi dit. Idag blir det vilodag för lillpojken.