Måndag 26 apr:

Vilar, Mattes rygg strejkar lite.

Tisdag 27 apr:

Lätt arbete på volten. Sedan gick vi runt och kollad in lite olika saker på gården. Vi var på parkeringen och stod och kollade på alla bilar som körde på stora vägen. Vi gick runt på lite ställen där vi inte varit innan.

Onsdag 28 apr:

Matte måste ha kvällsarbete pga strömavbrott. Så vi får se om det hinns med lite arbete. 

Torsdag 29 apr:

Hovis, denna gången tog vi bara lite. Han blev lite öm i fötterna förra gången och det kan man ju inte vara om man ska åka på utbildning.

Matte red Baila idag! Vi red lite på ängen där vi övade övergångar mellan skritt och trav, att lyssna och lära sig mina hjälper, lite volter. Damen är bestämd och tycker att vi ska gå hem när vi kommer till "den delen av ängen" men med lite lirkande så överlistas hon. Vi övar på att skritta med bra energi, på att skritta långsamt i balans. På vägen hem från fältet tar vi först fel och går upp för en lång backe och fick vända, men det var ju bara bra träning. Tillbaka på rätt spår fortsätter vi öva övergångar mellan skritt och trav, att gå vägvinnande skritt och långsam balanserad skritt. Vi testar att galoppera på vägen strax hemma vid stallet och när vi skulle vända stampade hon med foten och ville inte vända.... men blir så klart överlistad :) Och innan vi gick hem så vände hon glatt till höger från stallet för att fräsa på. Duktig Baila! Min kropp och knopp njuter till 200%.   

 

Efter Baila åker Matte till Dino som får en lite avborstning och så går vi till volten. Idag var Dino pigg och visad upp sig och även ett snabbt flygande varvbyte med knorr!! Jaja.... han tyckte det var kul i alla fall. Och sedan så galopperade och fånade sig..... och då passar Matte på att samla in honom på en mindre volt och ge instruktion om att om du nu har så mycket energi kan du samla ihop den till en bra samlad balanserad galopp!! Det coola är att han faktiskt gör det och glömmer bort att fåna sig och arbetar istället!! Duktig Dino

Fredag 30 apr:

Tömkörning på schemat! Dino jobbar på riktigt bra! Men man måste passa på och se till så att höger bak verkligen jobbar. Idag hade vi lite svårt att få ett bra flyt och kontakt i höger varv. Men när Matte verkligen sa till Dino att jobba på ordentligt med höger bak började det ganska snabbt hända saker, volten blev bättre, flytet och kontakten blev bättre och därmed även att vänsterbogen låg mer på plats och att han inte förböjde sig åt höger. Ja ni fattar. Aktivera, aktivera och åter aktivera är verkligen ett måste för Dino så att han kan nå målet att bli lika stark och liksidig i båda varven. Och Matte måste verkligen även bli bättre med hur hon håller tömmarna, det som känns så lätt i vänster varv är avigt i höger.... så även Matte måste ta sig i kragen!  

Så här ser det ut när vi tränsar, Dino höjer ju gärna huvudet och eftersom Matte är kort i rocken så har vi utvecklat ett helt eget system. Matte ber om att Dino ska sänka huvudet och stoppa in näsan, karamell kommer, säger gapa och då öppnar Dino munnen så bettet kan slinka in. Ibland kan inte Dino riktigt bestämma sig för om han ska samarbeta, men om man skramlar lite i godisfickan ändrar han sig ganska snabbt.

Lördag 1 maj:

Vilar 

Söndag 2 maj:

Dino åker på inridning!!  

Ja nu har han åkt. Han hade lite åsikter om att åka transport, stampade och slog med foten. Men stod still bitvis. När vi kom fram ville han ut fort fort men Matte är elak och säger att du får inte gå av förrän du är lugn och fin. Så det tog en stund men han stod kvar med allt borttaget och väntade lugnt och fint tills Matte sa "Backa"!

Sedan var det ju så mycket att titta på, och lukta på!! Dino är som en sniffande blodhund och vädrar och vädrar! Han drog en repa i sin hage som är lika trist som den han har hemma. Men våren är på ingång i alla fall.

Ja det känns svårt att släppa kontrollen men Matte har lovat sig själv att inte vara en "Höns-Matte"....