Måndag 12 apr:

Lite mer krävande träning idag, sadel och träns på. Vi gjorde många övergångar, minskade och ökade volten, fattningar både på stor och liten volt, ökade och minskade traven. Duktig Dino!!

För övrigt så är Dino snäll och hjälper till att hålla hovarna stilla och snällt när Matte med sin onda rygg ska kratsa dom. Matte fick titta på de små nya tänderna som växer på plats, och Dino har blivit duktig på att parkera innanför stalldörren och stå still när Matte går bakom och stänger dörren.

Att Matte stänger dörren beror på att vi övar på att stå i ryktspiltan och tränsa på och av, och då står man helt lös och just för att minimera risken för "att råka rymma" håller vi dörren stängd tills vi befäst det hela.

Innan övade vi i boxen och eftersom Dino till en början inte helt samarbetade, han höjde upp huvudet och då var Matte ur leken. Så fick Matte komma på en listig plan. Den bestod av ganska många karameller men nu så är vi nere på endast 2 st för att tränsa enligt Mattes önskemål.

Dino är nu duktig och sänker ner huvudet, stoppar in snoken i tränset så att bettet hamnar under hakan, här kommer gottis 1, därefter så får Matte utan knussel stoppa in bettet i munnen och kränga på resten av tränset över öronen och knäppa allt, när det är gjort kommer gottis 2. Nu har vi kommit så långt i detta samarbete att vi kan öva lösa i ryktspiltan, men med stängd ytterdörr tills vidare, vi vill inte ha en lös häst!

Tisdag 13 apr:

Tömkörning! Oj oj vad fin Dino-pojken börjar bli! Och så duktig, idag övade vi på tempoväxlingar och galoppfattningar i lite mer form. Dino gjorde ett mycket bara jobb! Han är så mycket mer balanserad och starkare!! Kul!!

Onsdag 14 apr:

Bommar! Vi joggar fram löst och ledigt, ibland över bommar i bland jämte. Lite avslappnade arbete med inslag av bommar. När vi var klara med det gick vi på upptäcktsfärd. Vi gick ner i stora ridhuset och tittade på de som red, vi gick över vattenmattan som låg framme. På vägen hem så gick vi ut på uteridbanan och eftersom det var tomt där låste vi in oss och så fick Dino jogga några varv på volten. Han höll sig i skinnet och sedan gick vi hem!!

Torsdag 15 apr:

Vilar 

Fredag 16 apr:

Då kör vi ett tredagars träningspass igen. Det verkar fungera bra att jobba 3 dagar och vila den 4:de. Så vi kör på med det ett tag till.

Idag var det tänkt att jobba med sadel och träns men Matte orkade inte klä på Dino allt, det blev på med det bettfria visningstränset och lina och så fick han jobba med att öka och minska volten i både trav och galopp, och lite tempoväxlingar. Och lite bus tyckte han passade in. 

Lördag 17 apr:

Tömkörning, bra jobb på volten, stora och lilla volten, att trycka på bakifrån, vi övade på halter.... den övningen tyckte Dino var dryg..... men det ska med övas. Dino var mycket fin idag.

Som avslutning övade vi lite med transporten. Det är ju snart dax att åka en runda. Vi övade på att gå på, stanna, backa, vänta, går fram igen, stå still osv.... allt enligt Mattes önskemål. Dino kom nästan helt in, han gillar inte helt att Matte böjer sig under bommen och står på den andra sidan utan trivs bäst när Matte står jämte. Han är inte det mista rädd eller nervös, målet är att han sak kunna lasta sig själv, stå kvar och vänta medans Matte går ut och stänger bommen, men så långt har vi inte kommit i utbildningen

 

Söndag 18 apr:

Bommar på schemat gör Dino och Matte har fått en ridtur på Baila! 

Matte och Baila skrittade först en runda innan vi skrittade till ridbanan, där travade vi några varv åt varje håll och till och med galopperade ett varv åt varje håll. Det var nog just lagom för Mattes kropp som verkligen är totalt otränad. Sedan skrittade vi hem! Och tänk vad fånigt glad man blir i både kropp och knopp av att på halvlånga tyglar trava och galoppera några varv. Ska bli spännande och se om Mattes muskler har åsikter i morgon. Baila var nöjd med att få smutsa ner sig!

Dino uppförde sig utmärkt, det var varmt så  han blev till och  med lite svettig. Idag har han gått naken hela dagen och de har fnattat varandra hela dagen. Dinos päls såg väldigt tilltuffsad ut men han verkade nöjd. 

Nåja, idag åkta sadel och träns på, bommar fram. Uppvärmning, jogg över bommar blandat med galopparbete, stor och liten volt. Han blir starkare!!