Måndag 16 nov:

Vilodag! Vi börjar med att skrapa bort all lera och sedan blir det borst och rykt.

Och så lånade Matte måttstocken och hör och häpna, han har inte växt på höjden. Han är fortfarande ca 162 cm!! Hurra, jag som verkligen trodde han vuxit på höjden oxå, men det är bara på bredden och nacken :) 

Tisdag 17 nov:

Duggregn och trist, men vi masar oss ut till volten i mörkret och tar en lätt jogg!  Dino och Chico hade tydligen röjt i hagen så han var inte direkt imponerad över att behöva jogga, på gränsen till lat idag faktiskt. Matte försökte filma samtidigt.... ja det gick ju så där, och mörkt blev det! 

Onsdag 18 nov:

Lite mer arbete på volten idag, många övergångar i alla gångarter. Idag tuffade han på med attityden att det hade kunnat ramla ner en bomb och han hade inte brytt sig.

Som avslutning så arbetar vi lite för hand med att Matte går jämte och håller i tyglarna och styr, gör halt och byter varv. Bra!

Försök till selfi!

Sedan gick vi och tvättade fötterna, och minsann fick Matte på slutet tvätta med slangen med en ytterst liten fin stråle utan några större protester!!

För övrigt så jobbar farbror Chico på att uppfostra Dino. Jättebra tycker Matte!

Hej Chico, min lunch är slut, kan jag få fika ihop med dig?
Absolut INTE om du ska ha en sådan där sur uppsyn!!
- Dino går en runda... och kommer tillbaka...
Hej Chico, min lunch är slut, skrap med foten, öron framåt, kan jag få fika ihop med dig?
Det går bra.... så länge du uppför dig!!

Torsdag 19 nov:

Idag hade varken Matte eller Dino lust med något, det var mörkt, kallt, blåsigt och tråkigt. Dino hade i alla fall roat sig med att gnugga in lera i hela manen så den kändes som svinto.... det tog en stund att reda ut.  

Fredag 20 nov:

Dino skruttig idag. Märkte det direkt när vi var i ridhuset och skulle jogga lite, jag hade nog en mycket vag magkänsla om att något inte va ok  redan i tisdags. Magkänslan var rätt.... Undrar vad han och Chico hittat på.... Som tur är så kommer kiropraktorn på söndag och trots att jag kontaktade idag hade vi tur och kunna halka på en tid. Vi hade ju  som mål att hoppa över denna gången..... men nej så blev det inte.

På vägen hem från ridhuset så skulle vaktis starta och köra traktor, kör på du så tittar vi på och tränar miljöträning sa jag.

Miljöträning..... haha.... Dino var så nyfiken att han nästan kröp upp i förarsätet!

 

Lördag 21 nov:

Vilar! Chico passar på att lära Dino allt Mulle Meckande han kan... idag monterar vi ner stuprör och dricker direkt från stupröret!! Dino verkar vara en uppmärksam elev...

Mecka stuprör... och mycket nöjda med sig själva när de meckat sönder det!

 i

 i

Och eftersom det är vassa kanter på stuprör så får man inte Mecka som man vill..... De såg något snopna ut när AO kom och tittade till dom. De hade förmodligen fått sig en kyss av tråden som såklart var kopplad till elstaketet...

 

Nu är det slutMeckat där i alla fall!! 

Tycker det finns vissa likheter.... Den är Chico har lärt upp flera när det gäller att hitta på bus... Figge fick samma lektioner... och så hade de som sport att välta alla vattenbaljor.... Vi fick binda fast baljorna ;) 

 

Söndag 22 nov

Kiropraktorn var här och rättade till höger bog och nacke. Nu hoppas vi på att det var det som ställde till det och som gjorde att Dino rörde sig skruttigt. Imorgon ska han få röra på sig lite igen..... och förhoppningsvis så slutar de busa omkring i hagen....!