Måndag 12 okt:

Joggar ett mindre lättare pass och det var piggt idag efter fler dagars vila. 

Tisdag 13 okt:

Tömkörning och Dino tuffade på bra. Upptäckte idag att han rörde sig mer energiskt i sitt vanligtvis "trötta" högervarv. Det är ju bra att det ändrar på sig. Och jag tycker att volten kan hållas bättre rund i höger varv nu. 

Vi övade även på att göra halt från trav och ställa upp oss så bra som möjligt. Duktig Dino! 

Onsdag 14 okt:

Ojojoj vad det blåser idag! Men vi tränar på att bli stormsäkra så vi sadlar och tränsar och går till volten och jobbar lite.

Så medan skottkärrorna välter och skramlar, vinden viner i trädet, det slamrar i plåttaket och så blåser det in en liten plastpåse på volten. Dino tittar nyfiket på påsen och joggar avslappnat förbi utan att höja ett ögonbryn!!

Den grabben verkar bara bry sig om att sprattla när det passar honom själv!  Duktig Dino  

Torsdag 15 okt:

Idag tar vi en vilodag! Matte ska på massage!

Fredag 16 okt:

Miljöträning och bomträning. Vaktis kör traktor nära volten och flyttar runt gödsel och det låter, skapar och lever om. När vi kom till volten och hade just gått in så stod vi kvar nära när traktorn med skopa uppe kör förbi. Din är duktig och står kvar hos Matte utan att röra sig, han tittar nyfiket på vad som händer! Duktig Dino.

Medans traktorn fortsatte med sitt jobb så får Dino jogga över bommar. Man kan ju säga att det ibland är lite svårt att göra tre saker samtidigt, trava, hålla koll på avstånden mellan de två bommarna och titta nyfiket på traktorn. Det resulterar så klart i att man snubblar på bommen.... men med lite uppsträckning från Matte om att "koncentrera dig" gick det lysande bra!

Galopp utan bom, och nu när jag ber honom galoppera så gör han det frivillig utan att Matte måste påminna honom! Och i högervarvet har det faktiskt just nu tagit ett stort steg framåt, jag får honom att snabbare aktivera höger bak, vilket gör att volten blir bättre och rundare, och även här galopperar han frivilligt utan att Matte måste påminna! Duktig Dino <3 

Lördag 17 okt:

Ett kortare pass med hela utrustningen på! På vägen hem så stod pallen utanför och då passade vi på att hänga lite.

 

Söndag 18 okt

Kiropraktor! Som idag bekräftade det Matte sett och känt, Dins kropp mår riktigt bra. Idag var det bara små små justeringar som behövdes göras. Och om allt blir som tänkt så blir inte näste behandling förrän om två månader.

Så ser man ut i pannan när man lägger näsan i blöt... men är det inte värre än så så är Matte glad :)