Måndag 21 sep:

Idag fick Bob komma fram från sina gömmor. Han hängde och satt på Dino som faktiskt var något skeptisk mot honom när han satt på ryggen. Men det gick bra och han hoppade upp och av flera gånger från båda sidorna. Han skrittade även lite framåt. 

Din rörde sig fint idag tycker jag :) Tralalala....!  

Tisdag 22 sep:

Idag var det ett ordentligt pass på schemat. Tömkörning och Dino blev till och med lite svettig i pälsen. Han såg mycket fin ut! 

Bob var och hälsade på idag igen och hände lite på Dino. 

Onsdag 23 sep:

HALLÅ!! GÖR DU INNE HOS ÅTTAN????

Matte kände sig lite uttittad när var inne och gjorde i ordning Åttan för att får rida lite. En liten känslig och arbetsvillig fux-dam som är så rolig att rida. Hon är som en liten Ferarri full av energi!

Åhhhh vad det var längesedan Matte fick rida ett riktigt pass och kunde öva på att väcka sina kropp och sina färdigheter igen. Matte har i alla fall inte glömt att rida lätt :) 

Dino fick en vilodag efter gårdagens ordentliga träningspass. Det var ju liksom inplanerat eftersom Matte skulle rida. 

Dinostackarn hade idag fått ögoninflamation, han har klarat sig jättebra hela sommaren utan några som helst problem, och så åker han på det nu!! Nåja, vi var utrustade med den perfekta salvan Noviform och vi smörjde så fint så i ögat. Mycket duktig var han som lät Matte tvätta och smörja!! 

Förresten så har Matte och bästa Figge hamnat på en affisch!! 

Torsdag 24 sep:

 IR-Elinor kommer och kollar Dinos kropp och muskler. Alla muskler var fina över hela Dinokroppen hon sa att Dino har inte ont någon muskel i alla fall, det satt en liten låsning i varje bogled och lite spänt i vid några kotor men som hon fick loss fint. Hon nämnde att han är mycket rörlig i sena leder men fast och bra i rygg/länd för där ska man inte vara "sladdrig".

Efter gårdagens vila så fick Dino idag ett liknade pass som han fick i tisdags. Vi jobbade med övergångar, tempoväxlingar, några var på mindre volt i trav och på den mindre volten öva en gång på att fatta galopp. Och att svara direkt på Mattes instruktioner, man kan inte gå omkring och tro man ska bli frisk genom att inte arbeta och bara såsa omkring. 

Mycket fint är han!!

Sedan hände Matte på Dino lite i boxen och delade ut karameller från fel håll när hon hängde över ryggen! GOTT!!

Ögoninflamationen är bättre, han fick en omgång salva i morse och en omgång till nu i kväll. Så när jag lämnade honom hade han en varsin stor gul ring runt ögonen. Det är inte helt enkelt att få in salva i ögonen men lite slinker väl in.

Fredag 25 sep:

Ögonen bättre!

Idag blev det ett lättare arbete på lina med sadel och träns. Och oj vad fin han börjar bli den lille putten <3 Och kondisen och styrkan börjar bli bättre och han rör sig mer självmant när vi väl valt gångart. I vänster varv kan han hålla volten mer rund nästan från start. I höger varv tar det en lång stund innan den blir rund, Matte måste aktivera höger bakben mycket och noga för det är inte förrän han startat upp det benet och tar för sig och skjuter på ordentligt som volten blir mer rund.  Men har rör sig riktigt fin nu och just nu kan jag inte se någon skillnad alls mellan varven när vi påbörjar arbete. Det ska väl vara då att han inte skjuter på lika mycket i början, men han ser inte skruttig ut i alla fall!!

Lördag 26 sep:

Vilar, Matte ska på barnkalas och ridhusen och volten är upptaget. Det blir endast häng i hagen idag! 

Söndag 27 sep

Idag får Dino gå och hälsa på hos Chico och Pluto! Ingen som helst dramatik utan Pluto och Dino börjar med att klia varandra. Chico tycker nog han känner sig lite utanför. Efter ett tag så tog Dino en egen busrunda medans de andra käkade.  Efter ett tag så blev det lite bus och nu hoppas vi lite på att Dino inte har ont i morgon. Annars är planen att han ska hälsa på igen på tisdag vid lunchtid.

Ögonen är nästan bra, lite kvar på ena ögat!