Måndag 24 aug:

Hovis kommer och två hovar är ok men den tredje behöver vidare behandling. Han var duktig och stod still.

Volten och tömkör, först så jobbar vi på som vanligt men mot slutet så övar vi även på att ha båda tömmarna i de översta ringarna hela tiden. Det bli så mycket enklare att byta varv alltså! Japp det gick bra och jag tycker jag fick lite bättre och jämnare kontakt med honom. 

Tisdag 25 aug:

Idag var planen att Dino skulle vila men han var så sprallig när jag borstad och fixade med honom så jag tänkte att ja ja, du får väl helt kravlöst gå till volten och sprattla lite om du vill. DET ville han!! Hoppsan vad han sprattlade, bockade och showade. "KOLLA PÅ MIG ALLTSÅ!!!" sprattlade han runt en lång stund. Han såg mycket fin ut!! Kiropraktorn var ju här i fredags och idag så verkade det kännas toppen i kroppen!! 

Efter det så gick vi ner till framsidan och stod på behörigt avstånd och tittade på allt som skedde där. Att stå still och titta är oxå något man måste öva sig på!! Duktig var han! 

Hoven omskött enligt hovis instruktioner!

Onsdag 26 aug:

Idag efter ett litet arbete på volten så provar vi manskapssadeln som tillhör Bob så att han kan sitta fast ordentligt. Så nu har han provat den i boxen, näst är att han får prova den på volten och röra sig med den. 

Han var för övrigt lite trött idag men han rörde sig fint, trots att han tokbusade igår!! Hoppas det håller i sig.  

Hoven omskött enligt hovis instruktioner

Torsdag 27 aug:

Kroppslig vila och mest mental träning. Idag provar vi manskaps-sadeln som Matte måste ha för att Bob ska kunna rida. Den är anskrämligt ful och tung men Dino hade inga åsikter om den alls faktiskt. Han fick jogga några varv i trav och några i galopp och så var det inte mer kroppslig motion för idag. 

Efter träningen så gick vi och tvättade benen med en svamp där man i vanliga fall spolar benen vintertid. Sedan gick vi in i dusch-spiltan bara för att stå där och äta karameller. Det var klart mindre ängsligt idag. Nästa steg är att kunna tvätta benen med svamp/slang ute och att kunna tvätta benen med svamp inne utan att Dino blir upprörd :) 

 

Fredag 28 aug:

Vilket trist väder, ösregn! Smet från jobbet och vid halv 2-tiden hittade jag Dino tyckandes mot väggen, med ett allt för tunt täcke tyckte han. Han såg eländig ut! Han fick på sig ett tjocktäcke, halstäcke och ett skyddande extra tunt regntäcke och lite mat medans Matte fixade till det i stallet. 

När jag kom tillbaka så såg han klart nöjdare ut och spankulerade runt i hagen på jakt lite gräs att gnaga på. Åh så skönt med massa täcke sa han! Nu fryser jag inte :) Men han fick komma in tidigare och Matte kunde konstatera att det där tunna regntäcket var bara att kasta. Det hade regnat rakt igenom det på den lilla stunden. Så Matte fick åka till Granngården och köpa ett nytt!

I morgon ska det visst bli lika trist väder... men det kan ju fortfarande ändra dig.

Lördag 29 aug:

Delar av volten står under vatten. Så dagens träning blev att kunna skritt/trava igenom vatten. Dino-ålen tyckte att det var en förfärlig ide men som vanligt så lirkar Matte med lite karameller och så går han igenom vattnet!!

Och eftersom man gått i vatten är man smutsig på benen och då måste man tvätta fötterna!! Så vi går ner till där man tvättar fötter med slang och tvättar dom med svamp. Gick jättebra! Sedan så går vi in i spolspiltan och även där tvättar vi lite med svampen. Gick utmärkt! 

Duktig Dino <3 

Söndag 30 aug

Idag blev det sent. Matte hade tänkt låta Bob rida lite idag men allt blev sent. Så Dino fick öva lite floppy work på lina istället. Eller.... det kan ibland kallas för floppy work för han börjar lära sig att vara rund i formen och söka sig framåt nedåt när han travar. Det blir längre och längre stunder.  

Matte har ett projekt, att plantera träd i Dinos hage. Det finns ingen skugga i hagen och jag kan inte fatta att jag inte kommit på detta tidigare! Nåja, vi får se om det tar dig. Matte har testat och satt mindre kvistar i vatten och det tar ca 14 och så finns det rötter. Dessa har redan planterats men nu ska vi se om vi kan plantera lite större kvistar :) Håll tummarna!!