Måndag 17 aug:

Varmt varmt så idag blir det sent arbete på volten, tömkör! Idag provar vi på att försöka ställa lite utåt, lite inåt och samtidigt försöker vi hålla volten rund. Det går faktiskt bättre än förväntat. Dino kommer med en enda påminnelse på att, japp man ska trava när Matte säger trav..... han släpar lite på det ibland men andra gången Matte säger trav så sätter han fart.  

Skritt, trav och galopp var fina i båda varven och han ser jättefin ut! 

Idag gick fotografen Thomas Larsson förbi samtidigt som jag tömkörde och fick dessa :D 

Tisdag 18 aug:

Idag får Dino bekanta sig med Bob som ska bistå Matte med Dinos inridning. Nu är det ju så att Dino inte får ta vikt på kroppen förrän han är helt frisk. Men det hindrar ju inte att vi ändå fortsätter hans utbildning i långsam takt mot att bli en ridhäst. Matte tycker att Bob som är en lättviktare är ett fiffigt alternativ. Dessutom är han helt orädd och otroligt modig!!

 

Efter Bob så blir det ett pass på volten och vi tömkör! Duktig Dino

Onsdag 19 aug: ner till slangen utomhus och svampade och det gick bra. Sedan gick ni in i spolspiltan där Dino blev upprörd sist vi var där. Och han blev lite upprörd och ville helst inte stå där men Matte kunde med karameller övertala honom. Och fick även ta några tag med svampen. BRA, nästa gång kör vi en upprepning som är lika kravlös. 

Torsdag 20 aug:

Jobb på volt med sadel går fint. Är lite lat och loj men kommer igång lite mer mot slutet. Han rör sig fint hela tiden!

Viktkoll idag som hamnar på: 464 kg

Som avslutning snackar vi lite med Bob som i dag hälsar på i boxen och som övar på att hänga och ligga på Dino, Bob fick till och med över benet och låg längs halsen. Och den våghalsiga Bob hoppar av genom att kasa av längs rumpan och landa strax bakom svansen! Dino tar allt med ro och är en stjärna!

Nykammad <3

Fredag 21 aug:

Kiropraktorn kommer!! Hurra! Koppen är bättre även denna gången och han tyckte han kändes fin.

Nu i eftermiddag så tog Matte med Bob ut till volten. Först fick han sitta som åskådare men sedan fick han prova att hänga lite. Det gick så bra så. Tycker minsann att Dino ser lite stolt ut över att få bära Bob!

Och naturligtvis så måste ju Matte filma hela händelsen!

 

Lördag 22 aug:

Idag fick Dino kroppslig vila men vi övade i hagen på att stå stilla lös och bli borstad och få hovarna kratsade. Sedan försökte vi öva lite på ett nytt tick, inkallning, vi får se hur det går med det :D  

Söndag 23 aug

Mellan skurar och åska så lyckas vi få till lite joggingarbete på volten! Han rör sig fortfarande fint, är som vanligt lite loj tills han fått galoppera, därefter så ser han riktigt fin ut! 

Idag har vi äntligen bytt den där stolpen i hagen som hängt på trekvart! Det blev så fint så!!