Måndag 17 feb:

Matte jättetrött med tidsomställning.... det blir inte mycket gjort. Men i morse så var hovis på besök och klippte naglarna. Dino fick guldstjärna! 

Med nybäddad säng måste man rulla sig, speciellt om det har regnat på en. Men att han redan torkat gjorde ingen skillnad. 

Tisdag 18 feb: 

En lång och härlig avborstning, och som han fäller!! Och det kliar över hela kroppen på honom!  

Och vi repeterade vårt lilla trick apport, som fortfarande satt som en smäck! Duktig Dino!

Onsdag 19 feb:

Pigg och glad och en riktig spelevink! Idag övade vi på att gå väluppfostrat på gården, att stanna när Matte stannar, att gå långsamt när Matte gör det och att stå helt sill! JÄVLA TRÅKIGA ÖVNINGAR om du frågar Dino. MEN han försöker, trots att det promenerar små myror överallt i kroppen. Matte är nöjd med dagens övning.

Vid intag så övade vi även på att stå i kö till vattenslangen, stå jämte vattnet när det spolar på båda sidorna. Dino såg skeptiskt ut och är inte helt redo för att få vatten på benen än, vet inte om han har tränat på att spola ben tidigare i livet men just nu så så verkar det som om han inte gjort det!

Torsdag 20 feb:

Tråkigt väder och regn, vi stannade kvar inne och skrapade av en massa hår istället. Och repeterade apport!

Fredag 21 feb:

Idag gick vi en runda och fortsatte att öva på att följa Mattes instruktioner.... det är svårt med en hel myrstack i kroppen! Idag hoppade han iväg för det kom en häst bakifrån som hoppade i luften helt plötsligt, så det var faktiskt den andra som började. Dino hoppade runt mig men skötte sig hyffast bra faktiskt. Det känns lite som om han faktiskt försöker att undvika att "springa över" mig när något oförutsett händer. Som tex när vi stod i hagen vid matlådan häromdagen, då råkade han vända sig så att hans bakdel med täcket råkade nudda elstaketet och då hoppade han raskt iväg, jag stod mitt i vägen men han slank förbi utan att knapp röra vid mig! Sådan gillar Matte <3 

När vi skulle gå in från hagen så stod vaktis med jättestora traktorn på tomgång strax jämte ingången till stallet. Han är modig och nyfiken min Dino, perfekt! Han vågade utan problem gå fram och nosa på det jättestora traktorhjulet, och när det var gjort så tittade han på mig: "Nå, var är karamellen? "!! Det är tur att Matte ALLTID har karameller i fickan!! 

Däremot så gillar inte Matte att han hela tiden ska envisas med att nypas och dra i kläderna, och hur jag än påpekar och skäller på honom så är det svårt att låta bli. Och ibland blir Matte arg på riktigt och då ser han snopen och förnärmad ut i typ 2 minuter och sedan har teflonpannan glömt det. Nåja... förhoppningsvis så blir det bättre och bättre, i takt med att han får mer att göra och röra på sig. Jag tror han behöver utmaningar och tänka och klura och lära sig nya saker hela tiden. Han har ju blivit bättre på den fronten men man vill ju att han slutar helt... Nå, nu börjar det var ljust lite längre på kvällarna  och han har mindre ont så nu ska vi snart kunna höja ribban tycker jag!!

Den där Dino, han kan gott ge fan i att dricka från vattenpölarna när det alltid finns friskt och rent vatten... idag tog jag honom på bar gärning...!!

Lördag 22 feb:

Regn, regn och åter regn....jävla regn rent ut sagt!

Och jävla blåst. Så idag får vi gå in lite tidigare!

Söndag 23 feb:

Bättre väder idag i alla fall! Försöker bli av med lite mer päls på Dino.... host, spott.... tvi!

Ny rullad DinoTorvbale från igår! Det är bäst att låta täcke och hals vara kvar, då torkar ju det upp lite snabbare :D Sedan passade han på att bita/dra EA i hästsvansen när hon stod för nära... ! Hoppsan.... sa han efteråt och såg förvåna ut!!

Idag var vi en sväng om och kollade in hur man tvättar fötterna igen!