Måndag 28 dec:

Till ridhuset och fick jobba en liten stund, övergångar, stor/liten volt och att länga traven. Duktig pojke!

Som avslutning gick vi långsamt längs spåret för att öva balans och styrka. Det var längesedan vi gjorde detta och ja jäklar vad mer balanserad han är nu!! 

Matte gav Dino massage efteråt, och försökte enligt mastersson-metoden släppa spänningar. Hittade en perfekt video som visade hur man ska göra för att släppa just det stället som Matte tror att Dino sitter fast. Och ta mig tusan jag tror det släppte, i alla fall hände det något för Dino började gäspa som bara den och såg nöjd ut.

Tisdag 29 dec:

Vilket väder.... ösregn hela dagen. De åkte in på tork redan kl 14..... då de båda hade roat sig med att ta lerbad...

 

Några timmar senare har jag fått en extra stor men torrare torvbale som ser nöjd ut med sig själv.

 

Idag har Dino börjat förskolan! Idag gick vi ner till ridhuset med målet att kunna jobba samtidigt som det är andra i ridhuset som roar sig med sitt. Whiiii vad spännande sa Dino och var tvungen att sprattla lite när de kom. Nu så var ju Åttan och Cassies Matte mycket väl medvetna om att Dino skulle öva sig i social träning och de var snälla och ställde upp som försöksobjekt.

Så fort flickorna var inne fick Dino återgår till sitt arbete på volt, för dagen en mindre volt för att Matte skull ha kanske lite mer kontroll.....! Dino spottade upp sig och sprang så fint så och lyssnade riktigt duktigt på Matte ända till flickorna började skritta!!! Whii... så spännande, lite sprattel! Dino landar ganska snabbt och fortsätter med att lyssna duktigt på Matte. 

Tills en av flickorna frustar..... Whiii så spännande.....lite sprattel....! Men även denna gång landar Dino snabbt och börjar lyssna på Matte igen.

Som avslutning så fick flickorna gå runt Dino när vi stod still mitt i volten..."Vad gör dom Matte? Ska då gå sådär?"  Bry dig inte om dom Dino, de sköter sitt och du ditt. Sedan gick vi runt omkring tillsammans utan problem.

Och så gick vi hem, och vi kunde minsann stänga ridhuset utifrån. Dino stod kvar och väntade medans Matte fiskade upp dörren för att kunna stänga. Duktig Dino. Inatt somnar han nog ovaggad.

För övrigt så tyckte jag nog att rörde sig bättre idag, hoppas att det jag gjorde igår har hjälpt till att släppa spänningen. Vi tog en runda även idag och det kom lite gäspningar men inte lika mycket som i går.

Onsdag 30 dec:

Idag får vi sällskap av Chico när vi är och jobba i ridhuset. Regn även idag men som tur var så hade Dino inte rullat sig! Pust!!

I alla fall så skötte han sig med den äran idag! Lite sprattel men han rör sig villigt och hade god energi, hyffsad koncentration på Matte och rörde sig bra. Det blir bättre och bättre de här senaste dagarna. Mattes övningar med att släppa spänningar kanske fungerar.

Torsdag 31 dec:

Ja det vilade inga ledsamheter strax efter 12-slaget, de var mest intresserade av att få sin Nattamat.

Dino vilar idag.

Fredag 1 jan:

Vilar.  

Lördag 2 jan:

Matte har tidigt stalltjänst så vi masar oss ner till ridhuset och tar oss ett pass. Dino behöver sin kiropraktor. Men han är pigg, glad och arbetar villigt. Känner inget motstånd när jag ber honom. Och det ska gudarna veta att jag vet hur det ser ut när han inte vill eller kan röra på sig eftersom det gör ont. Nu har han inte ont, det är mer en låsning som behöver rättas till (hoppas jag verkligen på) 

Söndag 3 jan

Matte sliten och lägger in om ledighet. Idag har vi städat och sanerat stallet och om en vecka öppnar anläggningen igen om inget oförutsett inträffar. Det har mockats ut i alla boxar, tvättats och vikonats överallt. Nytt in i boxar och dagen till ära fick Dino nya täcken för de gamla ska ju saneras. De är så nya att prislappen sitter kvar ;) Men i morgon ska Dino minsann få arbeta  lite igen!