Måndag 7 dec:

Fortfarande feberfri.

Eftersom det ska regna hela dagen i morgon så får Dino ett pass på volten igen, tömkörning. Och jäklar idag var det drag under barfotahovarna!! Men jäklar vad bra det blir när han skruvat upp energin och numera kan vara mer balanserad i sitt arbete. Så kul!

Allt är mörkt och trist och har minsann inga nya bilder.... det får bli en gammal för att pigga upp!

 

Tisdag 8 dec:

Ösregn hela dagen och därmed så blir det vila!! 

Onsdag 9 dec:

Kvällsfodring på schemat och eftersom det är tomt i ridhuset så passar vi på att longera lite. Dino blir finare och finare, idag övade vi på att öka och minska traven, han lyssnar när Matte säger till honom att aktivera inner bak, han börjar spänna av och söka sig lite framåt nedåt av sig själv. 

Torsdag 10 dec:

Fortfarande feberfri som tur är. Idag vilar Dino, en borstning och prov av det nya longeringstäcket, som vi kan ta till när det är dåligt väder så han slipper bli dynsur. Så härmed kan inte Matte skylla på dåliga kläder.....  ;) 

Fredag 11 dec:

Fortsatt feberfri. Det är trist och tomt på hela gården. All verksamhet både privat och ridskola är ju inställda. Hoppas hoppas att det inte blir fler hästar som blir sjuka. 

Vi går till lilla ridhuset och övar oss på att med tömkörning gå längs spåret i båda varaven, vänster varv var klart lättare än höger. När väl Matte kom på att driva höger bak mer så blev vi rakare. Dino hade ett par pigga utbrott då det lät utanför ridhuset och han försökt smita, och lyckades nästan en gång. Och en gång så tyckte han att han skulle vända och trassla till oss båda, men den gången var Matte beredd och grälade friskt och högt på honom. Och sedan gick det bättre.

Så trots små blippar så gick dagens arbete bra!!

Lördag 12 dec:

Idag repeterar vi gårdagens arbete, att kunna gå rakt fram längs spåret i båda varven. Idag la vi till att kunna "jogga" ett par steg. Halta Matte är ju helkass på att röra sig i snabbare takt än långsam skritt, typ. Så Dino får minsann öva på att lära sig hålla ihop sig och jogga i den takt Matte kan ta sig framåt! Duktig var han, och kom ihåg det vi övade igår! Jag tror minsann han tycke det är lite kul att få klura uppdrag. Han försöker att göra som Matte önskar! Det gick lite lättare i höger varv idag! 

När Mattes fot var trött gick vi in på volten och övade lite i trav och galopp på stor volt, och även lite trav på mindre volt.

Ja det blir ju inga jättelånga pass i alla fall för Mattes fotled klarar ju inte sådan aktivitet så det är ingen riska att Dino blir utarbetad.... ;) 

Som avslutning på dagen så blev det lite massage med massageapparaten. Dino som inte direkt gillar att man borstar i ansiktet tycker massageapparaten är klart bättre!!

 

Söndag 13 dec

Sadel och träns på och lite jogg i ridhuset. Idag knöt Matte fast sin blåa vindjacka som fick sitta i sadeln och flaxa lite i trav. Det gick bra! Och feberfri är han fortfarande! Fick en bild skickad till oss från grönare tider! I morgon blir det nog vila för Mattes fotled har sagt upp sig...