Måndag 20 jan:

Fortsatt övning på att bara går runt och hänga lite på gården. Vi tog en vända ner mot ridhusen och det är ju så spännande där alltså!! 

Fäller fäller och fäller.... fy vad massa hår överallt!

Dino-pojken har verkligen en helt egen karaktär! Han har en räv bakom varje öra och det är helt omöjligt att försöka blänga argt på honom när han plirar med sina ögon mot en! "Hoppsan, säger han och plirar glatt! Tänkte inte på att det kunde bli så här! Men det var absolut inte meningen!"

Och han charmar flickorna i stallet, mest de på två ben! Speciellt nu när han lärt sig tigga så charmigt! 

Tisdag 21 jan: 

Sprattelgubben har svårt att hålla sig i skinnet när han ska gå in! Idag så spänner vi på vojlock och Mattes barbackagjord. Och vi spänner faktiskt fast den på riktigt, i tredje hålet! Duktig Dino!

Onsdag 22 jan:

Idag kom AÖ som vi bestämt för hon ville ge Dino lite mer healing. Det gick så bra så ända tills det gått en lång stund och hon kom till samma ställe som sist. Intressant, då sa han återigen vänligt men bestämt till att nu räcker det!! Nästa gång ska vi prova med att hon börjar på det stället, mest för att utröna om det är just det stället eller om det är tiden som avgör att det räcker. Men det är samma ställe som jag tror hans problem sitter, han gillar inte när man är på höger sida högt upp vid flanken vid höftbenet. Vilket är det ställe som jag tror mest behöver hjälp.  

Han visar verkligen tydligt att NEJ nu räcker det. Han har aldrig under hela tiden jag haft honom visat mig ett sådan tydligt NEJ oavsett vad jag har hittat på med honom. Vi respekterar honom så klart och AÖ gick ut ur boxen. Men Matte stod kvar och la sina händer och strök på det stället, då sa han först NEJ men Matte sa JO för jag har inga healande händer och så här gör jag i vanliga fall varje det så jag får visst ta här. Det accepterade Dino ganska snart. Han få ju liksom inte lära sig att man kan köra ut folk från boxen när det inte passar herren! Man få ha åsikter men man får inte lära sig missbruka dom! 

Torsdag 23 jan:

Idag kom AÖ igen, men idag fick hon inte komma in i boxen!! Nope, här ska du minsann inte lägga några läskiga händer!! Medan boxgrannen Lilia stod och trånade och önskade att hon skulle komma in till henne istället. Och hon fick som hon ville, AÖ gick in och gav henne lite en stund. Så intressant att se, och det syntes så tydligt att hon ville ha mer, mer och ännu mer! Medans Dino sa no, No, NO!! 

Fredag 24 jan:

---- 

Lördag 25 jan:

Lever lite loppan i hagen får jag rapport om..... hmmm! 
Idag så kör vi mental träning i padocken, vara still och flytta fötterna efter Mattes instruktioner. Duktig var han.

Söndag 26 jan:

Lever lite loppan i hagen idag oxå. Vi går till paddocken och Dino håller sig i skinnet, vi övar först lite mental träning och sedan får han gå på volt. Nja... kanske kanske ser det lite lite bättre ut...