Måndag 10 aug:

Ny vecka och nya tag, semestern är slut.

Idag tar vi oss ett riktigt pass på volten med töm. Dino ser finfin ut!! Det går framåt!! Tralalala!

Man kan säga att Dino är väldigt lättfödd, han är rund och fin och Matte måste begränsa intaget!! Behöver köpa halm...!!

 

Tisdag 11 aug:

Idag är det sadel och träns på, stigbyglar ner och lite jobb. Han bjuder helt klart mer framåt i vänster varv än höger varv. Men han rörde sig fint tycker jag så det är jag nöjd med! Men det är lite rallyråtta i vänster varv och snigelråtta i höger varv men det går framåt och det är huvudsaken! Idag blev han faktiskt lite svettig i pälsen!!

Och så har Matte tagit fram mätstickan och man såg inte sträcket så Matte skriver 162,5 cm!!

Onsdag 12 aug:

Sjukgympa på volten och tömkör. Idag går han omkring som en ridskolehäst och rörde sig bra men verkade trött. Imorgon får han vila och så tränar vi med vatten istället :) 

Torsdag 13 aug:

Idag har vi kroppslig vila men vi har istället mentalt arbete. Vi vattentränar!! Och minsann har inte Dino idag kunnat få lite vatten på kroppen från slangen, listigt genom svampen!! Det tar sig!! 

Utan grimskaft med både svamp och slang och väljer att stå kvar ändå! Duktig Dino <3 

Och när vi skulle avsluta efter att varit så duktig så var Dino "In my face" och tyckte att han minsann kunde få mer karameller och ställe lätt upp på mer svampning!!

 

Fredag 14 aug:

Kroppslig vila men mental träning. Repeterar gårdagens vattenträning som går super! Dino står lös från början och jag får tvätta med svamp och jag får via svamp skölja direkt från slangen!! Lyxkaramellerna är verkligen en motivationshöjare! Jag började med att ge honom en gottgottgodis för att han ska få smak på det. Sedan lägger jag ut slang, spann och svamp medan han sitter som ett frimärke på mig och vill ha mer. Och det får han så klart om han står still och låter sig bli tvättad!! Duktig Dino! 

Lördag 15 aug:

Det blir en varm dag och Matte har tidigt utsläpp och tidigt arbete för Dino efter en lätt frukost.

Två dagars vila har gjort Dino gott. Han rörde sig fint idag och idag skärpte vi till reglerna lite. Matte säger trav flera gånger i rad och viftar med en lilla körpisken som han noll respekt för (Matte tycker långpisken är för tung) ....... Dino har ludd i öronen och inget händer.... Hmmm så kan vi inte ha klurar Matte. Dino grabben är ju smart så en helt ny taktik inleds...... Matte säger trav.... inget händer.....säger trav igen.... inget händer och under tiden har Matte listigt halat in Dino till en mindre volt och väntar lagom stund men sedan åker han på en riktig snärt!! Snacka om att vi förnärmad och förbannad :) SKYLL DIG SJÄLV säger Matte DU FÅR LYSSNA BÄTTRE! 

Så säger Matte skritt..... och den fungerar utmärk...... och så säger Matte trav...... inget händer...... och så säger Matte trav igen..... och då tänkte Dino till och fick rakt fart på benen. Sedan så lyssnade han utmärkt resten av passet, nja förutom när vi bytte varv.... då fick Matte harkla upp sig lite extra första gången!

Arbete i alla gångarter och Dino såg verkligen fin ut idag!! Och Matte kunde svampa Dino lös i hagen utan problem, han till och med tyckte det var intressantare än att äta 

Söndag 16 aug

Varmt som fan så vi vilar idag, Matte gillar inte så här varma dagar. Innan Dino får gå in vid lunch för att få skugga i stallet så får faktiskt Matte spola honom med slangen!! Tralalalala!!!