Måndag 3 aug:

Tidig morgon och Matte passar på att tömköra direkt på morgonen. Idag börjar vaktis jobba så när vi är på volten kommer han och kör med traktorn och ska fixa gödselstacken..... då passar Dino på att explodera och fräser på som en vilde. Matte håller tungan rätt i mun och ser till att hålla sig på rätt plats och ser till att han fortsätter att röra sig framåt på volten oavsett vad som händer. Vi måste lära oss att inte bryta ihop så fort något annorlunda inträffar, så det så! ARBETA VIDARE var Mattes tydliga instruktion och ja, Dino taggade så småningom ner till normalt läge. 

Dock rörde han ju på sig lite mer än tänkt men Matte kan meddela att han såg mycket friskt ut i kroppen när han rörde sig i alla fall..... i morgon har han förmodligen träningsvärk...... 

Får rapport att Dino och Pluto under eftermiddagen/kvällen på var sida staketet har fortsatt att busa! Ja träningsvärken verkar inte ha slagit till än. På vägen in stod LH.s transport uppställd och klar för lastning och då passade vi på att kliva på. Vi var inte hela vägen in men nästan. Men det var inte vårt mål utan bara att liksom gå på!

Tisdag 4 aug:

Vaccinering. Matte fick rapport om att Dino härjat i hagen när alla ridskolehästarna kom hem. Så Matte tog ut honom på volten för att inspektera hur Dinos kropp såg ut. Matte blev positivt överraskad och Dino såg riktigt fin ut. Han informerade dock in Matte om att han faktiskt var trött och hade redan motionerat idag.

Tidigare på dagen när Matte fyllde på vatten så passade vi på att öva med svampen. Tada...... Matte kunde först med nästan en "torr" svamp svampa benen och Dino valde att stå kvar. Så innan vi var klara så hade vi även övat med mer vatten på alla benen och på kroppen!! Duktig Dino <3

Bild från i söndags när vi tränar på ljud.

 

Onsdag 5 aug:

Jobb på töm! Det här börjar bli kul och vi börjar få lite lite mer koll på oss båda två! Efter uppvärmning så får Dino gå några varv på mindre volt så att Matte verkligen når och kan aktivera bakbenen. Vi provade även en galoppfattning i vänster varv som jag tycker var riktigt bra. Höger varv ligger lite efter men även där har Dino blivit starkare, stabilare och mer balanserad.  

Torsdag 6 aug:

Liten pynt har fått en reaktion från vaccineringen, svullen på halsen och lite feber och stel. Stackars Dino. <3  

Fredag 7 aug:

Liten Pynt vilar och tar det lugnt, ingen feber varken i morse eller i kväll. Fortfarande lite svullen och stel.

 

Lördag 8 aug:

Fy vilken varm dag. Vi tar det lugnt idag men Dino är klart piggare och helt feberfri och svullnad borta. 

Söndag 9 aug

Det ska bli uppemot 30 grader idag, så vi tar ett litet joggingpass på volten tidigt tidigt! Dino rör sig fint och känns helt ok. Efteråt var det terapiarbete och idag har Matte fått svampa hela Dino och vi har även jobbat med vatten direkt från slangen, Matte blev lite övermodig och sprutade vatten rakt på en hov..... det skulle hon inte gjort. Men vi redde upp den fadäsen och Matte hade fortfarande förtroende om att använda svampen. 

 

Kvällsträning med svamp, vatten och en lös bit slang. Bra med lös slang som Matte håller i tillsammans med svampen så att även slangen viftar med. Duktig Dino, som står still först med svampen och sedan även med svamp/slang.