Måndag 27 jul:

Ny vecka och nya tag! Idag har vi skottat in ett lass grus vid Dinos matlåda så att han ska få stå torrskodd om fötterna i vinter. Förra årets påfyllning har hållit utmärkt men behövde fyllas på.

Och senare på kvällen så har vi idag efter lite jogging för första gången hängt på Dino fullt ut! Duktig Dino :)

 

Tisdag 28 jul:

Tidig morgon på volten och vi jobbar idag med två tömmar. Dino är minsann ingen rallyråtta, bara när det passar honom. Idag flanerade han omkring i lugn och ro och Matte fick hela tiden uppmana honom till mer energi...... ända tills JS kom och körde förbi med bilen. Precis som om han egentligen bryr sig.... men då passade han på att köra lite rally och bocka... utanför bild så klart :D

I den delen av volten flyter alltid bogen iväg utåt och volten har svårt att hålla sig rund, speciellt i höger varv.

Idag provade vi på att galoppera på töm första gången och det tog en stund innan det blev galopp i vänster varv, och det var lite svårt för Matte att hinna med, och för Dino att hålla formen eftersom Matte inte han med :) I andra varvet gick det snabbare och lättare för där var energin på Dino lite mer uppskruvad..... ja man måste ha energi för att kunna jobba.... det är bara så det är!

 

Onsdag 29 jul:

Idag jobbar vi utan bett och utan sadel/gjord. Idag övar vi kroppskontroll. Vi utmanar nu kroppen som avslutning efter uppvärmning för då får Dino gå i trav på en mindre volt, där Matte vill att han ska försöka spåra, balansera, hålla formen och takten. Det är inte helt enkelt men att Dino kan röra sig som han gör under den lilla lilla stunden på den lilla volten i båda varven bevisar att han har blivit klart starkare, stabilare och mer balanserad av den sjukgymnastik i har gjort under den senaste månaderna. Små korta pass, allt anpassat till dagsformen!  

Som avslutning så tränar vi lite TRT med påsen, som Dino tycker är intressant och som Matte kan vifta hej vilt med nu.

Torsdag 30 jul:

Vilar idag för Matte är på tur! 

Fredag 31 jul:

Arbete på töm i alla gångarter! Det gick bra och jag tycker minsann vi fick till en fin trav där Dino börjar erbjuda lite kontakt och söka sig lite framåt nedåt och bli lite rund i hela kroppen.

Galoppen gick oxå lysande bra, även idag blev han förvandlad till en rallyräka för det kom en bil just när vi hade fattat galopp! Men det redde vi ut exemplariskt utan att stanna utan jobbade oss igenom problemet! 

Lördag 1 aug:

Repeterar gårdagens arbete på töm, Dino var lysande duktig idag! Vi fick ibland till en riktigt bra avslappnad lagom öppen form och Dino fick aktivera sina bakben några varv på en mindre volt. Mycket duktig och han såg mycket fin ut. Han fuskar gärna med att aktivera bakbenen, och då speciellt höger bak. Helt fullt förstående för det men är det sjukgympa så är det, då måste man tänja lite lite på gränserna för att komma framåt. 

 

Som avslutning så övade vi det där med vatten! Att lägga på en dyngblöt svamp går klart mycket bättre nu och jag kan till och med tvätta frambenen och det rinner vatten. Han börjar alltid med att spänna sig men nu verkar det som om han börjar lära sig att man faktiskt kan slappna av. Vi har påbörjat bakbenen och idag fick även slangen närma sig och han övade på att sänka huvud, slappna av och stanna kvar.

Ibland undrar jag om han har ramlat i vattenkaret när han var liten? För han tar i stort sett allt annat jag bett honom om med ro :D 

Söndag 2 aug

Vi övar lite med ljud idag. En pet-flaska med grus. Ja det verkar inte oroa Dino i alla fall!