Måndag 20 jul:

Tidig morgon som börjar med åska, pållarna får stå kvar inne och äta. Men det klarnar upp ganska fort så vi passar på att gå till volten och jogga lite. Idag provar vi efter uppvärmning att longera med två tömmar. Ja, det gick ganska bra faktiskt. 

Nu är det en vecka sedan Dino busade med Pluto och idag känns det som om hans kropp har repat sig lite mer. Idag var han mer villig att röra på sig.  

Tisdag 21 jul:

 I väntan på dagens arbete och jag kan meddela att skenet bedrar. Här står han lugn och avslappnad, vilket var tvärt emot på volten. Buspojken känner sig sprattlig igen och eftersom det blåser, och man har bakbensskydd på för allra första gången, det råkar köra förbi en bil med släp och barnen leker så passar Herr Dino på att sprattla på och fräsa. Allt det där bekymrar inte Dino alls utan bara när det passar in med extra sprattel i kroppen. Och det där med bakbensskydd "ÄR INTE MIN GREJ SKRIKER DINO" och försöker genom olika former av bakbenssprakar skicka skydden dit pepparn växer..... men de små jävlarna satt envist kvar kunde han konstatera.

Matte hade tänkt tömköra men la det på is för det upplägget lutade åt katastrof.... och det kändes ju lite onödigt. 

Dino blev alltså lite uppjagad och spänd och då passar Matte på att avsluta med TRT-metoden och se på fan... det fungerade. Jag fick Dino att tagga ner, sänka huvudet och spänna av. Och vi kunde med avspända steg gå hem till stallet. 

Så här nöjda var vi efteråt :) 

Onsdag 22 jul:

 Idag har vi minsann longerat med två tömmar, och vi provade till och med att trava!! Så nöjda med oss själva var vi. Och till råga på detta så tränade vi vattenträning efteråt och Matte kunde svampa Dino utan att han flyttade på sig. Och Matte kunde till och med låta det rinna vatten från svampen längs frambenen! 

Matte var lite orolig om hur han skulle röra sig i dag efter gårdagens bakutsparkar och åsikter om bakbensskydd, men det ser bra ut än så länge. Vi övar på med skydden en annan dag!

Fick i kväll rapport från Dino att han tagit eget ansvar för det där med vattenfobin och tränar själv. Genom att noga och intressant på behörigt avstånd stå och titta på hur man leker med vatten utan att liksom döden dö om man råkar träffas av en droppe. Duktig Dino

 

Torsdag 23 jul:

Tidig morgontjänst och Matte passar på att arbeta med Dino som idag tömkörs direkt med två tömmar! Det gick lysande bra och vi travade i båda varven även idag. När det var klart kopplade vi bort en töm så han fick galoppera lite. Matte känner att vi inte riktigt ska spänna bågen för mycket ännu. Duktig Dino. Idag var han lite lite skruttig efter tisdagens bensprattel.....

 

Fredag 24 jul:

Idag har Dino varit hos hästtandläkaren och fått sina tänder omsedda. Allt såg fint ut och det fanns lite hakar att putsa bort. Han var lite skeptisk och hade åsikter när hon skulle använda den lilla maskinen som lät,  så hon fick övergå till att köra för hand istället. När allt var klart och trots att Dinos skeptiska min var bister mjuknade han efteråt och tyckte hon rätt ok.... förmodligen för att hon hade långa naglar och kliade honom på rätt ställen. De skildes åt som vänner.

Idag regnade det så vi gick ner till ridhuset och longerade lite utan sadel eller gjord och utan bett. Idag tycker jag mig se att kroppen i stort sett återhämtat sig efter tisdagens bensprattel och efterhängsna benskydd. Bra!!

Lördag 25 jul:

Idag har Dino vilat. Matte med stallkamrater har ägnat dagen åt att tvätta stallet!! Pust....!  

Söndag 26 jul

Efter en dags vila så tar vi joggingpass på lina, idag spänner vi efter uppvärmning bågen och Matte kortar upp linan till en mindre volt där han i trav ska försöka forma sig enligt Mattes instruktioner. För att vara första gången så gick det bra, tycker han var duktig och framför allt så kunde Matte peta på de delar hon ville aktivera lite lite, tex att aktivera magen, höger bak, peka på bogen för att forma lite lite till. Bar några få varv åt varje håll till att börja med!! I morgon tror jag vi tar fram tömmarna igen.... eller nåt :)