Måndag 13 jul:

Idag fick Dino leka med Pluto en stund! Så roligt!!

Dino visade även skolorna ovan mark.....

 

 

 

Efter detta gick vi och övade vår vanliga träning i ridhuset, det är bättre underlag där. Jag tycker han håller formen på volten lite lite bättre nu i höger varv, man skulle kunna tänka att han har blivit lite lite mer starkare och därmed så kan även högerbenet driva lite mer så att volten blir mer åt det runda hållet. Uppvärmning i trav och galopp och lite övergångar, några gånger över bommarna och så tränar vi mental träning efter det. Idag var det med påse för andra gången och jag tycker minsann han är rätt duktig. 

 

Efter detta så gick vi ut en sväng på uteridbanan.....Whiii vad det var spännande! 

Tisdag 14 jul:

Idag var Dino lite trött, han var nog lite sliten i kroppen när vi joggade lite på volten. Vi gick igenom TRT-övningarna om att flytta bakdelen och att flytta framdelen och idag gjorde han det riktigt bra. Han var även väldigt avspänd trots att grannens barn härjade och det fixades och trixades. 

Han var så pass avspänd att jag provar tömköra lite, jag hade förberett och hade med mig tömmar ifall det skulle kännas bra. Vi gick bara några minuter men han lyssnade bra och vi slutade på topp.

Har en fundering på underlaget på volten, jag tror minsann att han är lite ömfotad, det är ju inte samma underlag där som i ridhusen där det är rena bomullen att gå på. Volten har sand och diverse större sand och lite stenar som kan ställa till det. Ska gå till ridhuset i morgon och se om det är stelhet efter Pluto-röjet eller att han rent av är lite ömfotad oxå. För när han är på det vilda humöret så verkar han inte bry sig om underlaget..... 

Onsdag 15 jul:

Väldigt avslappnad idag, när vi kör våra TRT-övningar om att flytta bakdel och framdel så går det klart bättre. Vi jobbar längs långsidan att gå i skänkelvikning och att gå långsamt rakt fram. 

Dino får även jogga igång sin kropp, den ser stel ut efter måndagens Plutobus. Matte hoppas på träningsvärk...! Efter att Dino joggat och värmt upp så ser det klart bättre ut, han galoppar gärna i vänster varv men helst inte i höger, Matte pressar honom inte i onödan.

Idag hade vi även på sadel och träns, så Matte kunde avsluta med att stå på pallen jämte och hänga lite, Matte satte till och med foten i stigbygeln och trampade till lite! Det gick så bra så!! 

 

Torsdag 16 jul:

Tidig morgon och vi joggar lite i ridhuset, vi kör våra avslappningsövningar. Matte provar att koppla på tömarna och tömmköra. Det gick lysande bra och vi gick faktiskt nästan rakt fram och rätt efter Mattes önskemål, vi kunde göra halt och vi kunde börja skritta igen. Vi tog bara ett varv runt i ridhuset som en 8-volt och så parkerade vi på önskad parkering för att koppla bort alla remmar. Duktig Dino. 

Fredag 17 jul:

Varm dag och vi går till ridhuset och leker, lite jogging, lite mental träning och lite upp-sittar-träning! På vägen till lilla ridhuset går vi inom STORA RIDHUSET som uppfattas oerhört spännande, vi tar även vägen inom på vägen hem. Allt för att nu hela tiden utmana med nya platser och öva på att kunna spänna av trots att det är nytt. 

Väl ute i hagen över vi på det där med vatten..... voine voine.... fy för flan för vatten som stänker på mina fina ben! Men Matte är envis så vi ska nog komma över detta. Dino gillar verkligen inte vatten, ibland undrar jag om han ramlade ner i vattenkaret när han var liten :) 

Lördag 19 jul:

Idag har vi en ledig dag! Det enda vi övade på var att kunna bli svampad med rinnande vatten från svampen. Gick faktiskt mycket bättre än sist jag svampade. Har klurat ut att vi nu några gånger ska använda oss av svampen för att genom den framkalla att det skvätter och rinner vatten längs hans kropp/ben. En förfärligt mentalt jobbig uppgift tycker Dino :)  

Söndag 19 jul

Vilade ju igår, lite halvpuckad idag och var tvungen att leva lite rövare på volten och försöka byta varv och hålla på. Och så hade det varit pay&jump och Dino tyckte minsann att det hade varit inkräktare i hans ridhus för han ville helst vara ifred och gå och lukta igenom hela ridhuset. 

Måste göra något åt tömkörningsgjorden, den gnisslar... 

Småflugorna och styngflugorna har kommit, jävla otäckingar. Så nu är han hal som en ål på manen, manken och benen för att inte äggen ska fästa lika lätt. Insmord med tjärsalva på väl valda platser, bog och mage.