Måndag 29 jun:

Lite svampträning som gick lättare. Sedan går vi till volten och övar lite övergångar. Idag utan bett och vi har inte haft på varken sadel eller tömkörningsgjord på länge, mest för att han rör sig lite skruttigt behöver en omgång av kiropraktorn. 

Idag tyckte jag han rörde sig lite lite bättre dock.  

Tisdag 30 jun:

Hovis kommer! Dino har nu välputsade hovar. Som Matte misstänkte fanns det en antydan till röta på två av hovarna, så nu är strålen välputsad så att man lättare kan komma åt och behandla. 

Det har regnat friskt och vid intag var Dino väldigt blöt och lerig. Han fick stå på tork medan Matte var och handlade..... men sedan var Matte trött i ryggen så det blir en vilodag idag!

Onsdag 1 jul:

Idag går vi med de nyputsade hovarna ner till ridhuset och tar oss en liten tur på lina. Har ju noterat att han har snubblat men det gjorde han inte idag. Och jag noterar att jag nog tycker han rör sig lite lite bättre..... hmm...... 

Nykammad och hovarna behandlade. Duktig Dino lät Matte sitta på pallen och fixa, ryggen klarar ju inte att stå böjd så länge!

 

Torsdag 2 jul:

Efter 3 dagars ledighet från arbete för han gick vi idag till ridhuset med ett och övade oss! Man kan ju säga att vi startar i alla fall inte på ruta ett varje! Idag övade vi först på att gå i lite böjd form med Matte på båda sidorna och så gick vi i en stor 8-volt, sedan tar vi arbetet längs väggen där vi ska gå långsamt utan att tappa balansen och utan att Dino ska äta på tyglar och Mattes arm.... grrrr. Idag la vi även till en ny övning längs väggen, att Matte gick närmast väggen så att Dino skulle gå lite lite i en skänkelvikningsform......typisch.... hihihi...!

Duktig Dino i alla fall. Vi blir bättre och bättre 

Fredag 3 jul:

Vi går till volten med planen om att först träna övergångar och sedan lite arbete för hand. Ja nog tränade han övergångar, och skolor ovan mark, snygga längningar med luft och swung alltid!!! Idag såg han riktigt fräsch ut! Och lite vild! Idag tyckte han nog att kroppen jobbade till hans fördel!

Så Matte la ner projektet med att öva arbete för hand för jag hade den ganska stor aning om att vi inte riktigt skulle vara överens om att röra sig i en mer långsam men balanserat tempo och vara uppmärksam på var Matte var placerad....!  

Lördag 4 jul:

Kiropraktor kommer, 10.00

Innan han kom så tog vi en tur på volten, Dino var pigg och glad och sprattlade fint runt och såg ganska nöjd ut.

Dino behövde pysslas om lite här och där men var enligt kiropraktorn klart bättre denna gången. Dino själv såg väldigt nöjd ut efteråt!  

Söndag 5 jul

Vi tar oss en liten lugn tur på volten för att kolla läget, det ser fint ut. Vi får en massa miljöträning på köpet för de kör med högtryck och tvättar stallet och väsnas, skramlar och håller på. Dino var duktig och höll fokus på Matte och kunde till och med slappna av trava med lite sänkt huvud! Matte är nöjd med dagen check!!