Måndag 15 jun:

Ny vecka och nya utmaningar! Idag efter vår 5-10 minuters sjukgympa med för dagen vilda inslag av bus från Dinos sida. Han var bara helt enkelt tvungen att showa lite för Pippi när hon gick förbi. Han har lättare för att galoppera mer balanserat i höger var nu tycker jag. I vänster gå det lätt, i höger är det svårare men jo jag tycker minsann att det börjar bättra på sig!

Hans kropp ser fin ut, han har slimmat till sig lite för nu rör han ju faktiskt på sig lite varje dag och så har Matte faktiskt även dragit ner lite på maten.... eftersom Dino faktiskt började vara lite fluffig på icke lämpliga ställen! Det verkar som den kastrerade Dino kommer att vara mycket lättfödd.!

Nåja, efter gympan så övade vi på att för hand med träns och tyglar går runt Matte och trampa in under bakben. Har ju liksom tanken på att Matte ska kunna be om lite mer aktivitet för höger bak som är lite svagare. Och det blev några varv åt varje håll. 

Så på det stora hela så har vi faktiskt en hel massa saker att öva på, förutom sjukgympa med övergångstärning på lina, tömkörning, arbete för hand, upp/avsittning, bomträning!

Tisdag 16 jun:

Sjukgympa med sadel och som vanligt, därefter så repeterade vi gårdagens övning med arbete för hand och att kunna trampa in under med bakbenen och att följa Mattes instruktioner! Det gick lättare idag.  

Onsdag 17 jun:

Dagens sjukgympa bestod av massa övergångar mellan skritt, trav och galopp. Många fler än vi brukar göra. 

Därefter så fortsatte vi arbetet för han och japp det gick lite lättare idag oxå, och nu har jag filmat så vi har något att jämföra med om några veckor.

Vi har även inlett ett helt nytt projekt, ATT TVÄTTA FÖTTERNA,  och detta emottogs inte med ett positiv inställning!! FY FÖR FAN....NEJ NEJ NEJ! Åhjo min kära lilla Dino-plutt, din Matte är mycket tålmodig och envis och hon har massor av karameller! Så det ska nog gå som Matte vill med det :)  

Torsdag 18 jun:

Vilar från allt idag!

 

Fredag 19 jun:

Midsommarafton och tidig morgon. Vi går direkt till ridhuset och idag så sprätter det i Dinos kropp. Ja han har ju stått still hela natten! Så när han sprattlat klart gick han jogga över bommar idag, det verkar som om han har som sport att trampa på bommen istället. Tur det är plasbommar.

Efter det så var det övning för hand, idag tappade han fokus och tänkte jaga upp sig eftersom det var en massa ljud utanför som han inte hade koll på. Men Matte "krävde" uppmärksamhet och rätt fokus så till slut så slappnade han av och övade på sin uppgift, att slappna av, sänka huvud, hålla ställning och böjning och försöka gå i jämn båge balanserat. INTE lätt men vi är bättre idag än vad vi var i första gången vi provade!!

Lördag 20 jun:

Varmt!! Vi är svettiga redan innan arbete. Vi går ner till lilla för där är det i alla fall tak och skugga! Lite jogging åt båda håll och sedan lite galopp. Därefter så jobbar vi för hand, idag med sadel eftersom den fick sitta på vid longering. 

Idag så provade vi för första gången att gå lite mer rakt fram längs fykantspåret, det är ju inte lätt kan jag meddela :) Men i övrigt så är vi något bättre, vi kan tex gå långsammare och öva på balans på böjt spår! Och det är minsann inte helt enkelt men nu verkar det som om Dino fattar vad det är jag vill, balans, balans balans...!!

Och idag fortsatte vi med projektet att spola fötterna.... Matte kan meddela om att det kommer att bli ett projekt som heter duga för om Dino får bestämma ska ska han då rakt inte ha något vatten på sig!!! Men får ju inte ens svampa av honom!! Men vi har hela varma sommaren att öva oss! 

Söndag 21 jun

Idag kör vi två pass, ett på förmiddagen och då gick vi till ridhuset (regnade och åskade) och övade arbeta för hand. Vi övade lite mer på att gå rakt fram längs spåret, att inte bita i tygeln eller i Mattes hand, att gå på volt och spåra.

Längs spåret rakt fram så fungerar det bäst i höger varv för då kan han gå med rakare kopp och långsammare, i vänster varv åker rumpan in och han har svårt att hålla balansen när han ska gå långsamt. Här kommer jag nog att tänka lite som Carl Hester tänker med byten, att ta hjälp väggen och arbeta i höger varv för att låta väggen göra jobbet och få honom rak.

På volt kan han i vänster varv, då jag håller tyglarna som tyglar över manken gå i mer jämt flyt utan att behövas stanna och tappa balansen, här har han även ett mer stilla huvud, att det går lättare i detta varvet är nog för han är naturligt krokig åt vänster. I detta varvet spårar han rikitgt bra. I höger varv är det jätte svårt att gå med flyt, han vill helst ställa sig ut åt och skjuta in bogen mot mig och här spårar han jättedåligt. 

Efter det så var det ner till spolspiltan, med en helt annan taktik! Vi tog med spann och svamp, parkerade upp och Dino blev jättespänd och upprörd, vi står kvar och försöker landa först innan Matte taskigt nog tar fram en fuktig svamp. Denna ska han nu i ett första mål kunna ha över hela kroppen, först med väldigt lite vatten och efter han med mer vatten. 

I eftermiddags så passade vi på att studera och titta på hur man gör i spolspiltan när den rutinerade Pluto var där! Dino studerade honom mycket ingående och skeptiskt och med stora ögon!

Efter detta så tog vi några var på volten och övade på lite galoppfattningar!

Idag så gjorde vi även en mätning på vikten som just nu ligger på:

Och idag så har han även pratat en massa när han stod i boxen och vi var klara, trots att han både hade fått gottespannen och fika. Undrar om det var på mig han ropade eller om han beklagade sig till resten av gårdens hästar om att han måste tvätta sig ;)