Måndag 8 jun:

Longering med tömkörningsgjorden idag, och för första gången fick Dino ha på svanskappan! Och det genererade som misstänkt att han tyckte att stå still var en bra övning, det går ju inte att röra sig med den här mojängen på och Matte fick jaga honom med glada rop och uppmuntran för att få honom och trava och galoppera :)

Duktig var Dino <3  

Tisdag 9 jun:

IR-Elinor kommer! Och Dino fick ett stort OK på hela kroppen och han kändes mycket fin! Han är lite svagare i höger sida men det har ju sin förklaring och såsom kroppen mår just nu så är det rehabträning som är bäst.

Hon tyckte efter genomgång att han inte i detta läget behövde en behandling utan vi skulle fortsätta som vi gör. Och om det behövs att hon kommer och kollar av honom om 6-8 veckor. HURRA!!!

I kväll så så blev det jobb med sadel och träns och vi avslutade med lite träning vi att stå still vid pallen och förberedande för att så småningom hoppa upp!

 

Onsdag 10 jun:

För andra gången åkte idag svanskappan på. Och Matte måste verkligen jaga Dino för att han ska börja trava med svanskappa första gången ..... Och kan konstatera att han är som jag sagt tidigare inte det minsta rädd för varken Matte eller långpisken! Nåja, när han väl kommit igång i trav så släpper det och så inser han att jag det går ju att röra på sig ändå.

Som avslutning så fick Dino prova på att ha en töm runt utsidan och bakom rumpan då han skulle skritta runt lite. Ja och det tog han med ro. Det är något nytt varje dag och Mattes mål! 

Duktig Dino!

Torsdag 11 jun:

Idag blåser det nästan storm, Matte funderar lite på om vi ska ställa in men bestämmer sig för att "vi måste träna på att bli stormsäkra"!

Så trots att hästtvätten blåser och viftar på tvättlinan och det blåser friskt i trädet jämte och att det skramlar lite överallt på sådant som "sitter löst" så uppför sig Dino utmärkt! Man skulle nästan kunna säga att han är stormsäker.... fast det måste han bevisa några gånger till :) 

Sadel idag, och nu är det nog 4:de gången som han går med den och det märks att han börjar känna sig lite mer bekväm att röra sig med den.  

Fredag 12 jun:

Idag så åkte fintränset fram, vi provar ju lite olika bett och för att slippa byta hela tiden så har Matte knåpat ihop en massa träns så det är bara att välja ett. Nu får de här rotera lite och så ser vi vilket som kommer att falla Herr Dino i smaken bäst. Och så är det olika bett, träns hela tiden så att det blir variation. 

Lördag 13 jun:

Tänkte att Dino kunde passa på att städa i sjukhagen som gränsar till hans hage! Men Dino var väldigt skeptisk för här är det alltid en eltråd som man ska akta sig för.

20 minuter senare hade han arbetat sig lite längre in...

Efter det så gick vi ner i ridhuset med sadel och tränade lite. Idag så åkte stiglädren ner fullt ut! Och jag tycker att hans galoppfattningar var riktigt bra idag!

Duktig Dino!

Söndag 14 jun

Efter sedvanlig sjukgympa så provade Matte att tömköra, vi var ju helt själva och parkerade oss i lilla ridhuset. Där kunde vi trassla runt i lugn och ro tänkte Matte. Det gick lysande bra, det gick inte rakt fram men vi tog oss från punkt A till punkt B! Han passade även på att "bryta ihop" för två fåglar som flög iväg men det är sådant man bara måste lära sig gilla läget. Man kan ju inte liksom hoppa iväg på det viset när Matte väl sitter på!! 

Nåja, nu är det bara att fortsätta över lite varje vecka och till slut så kanske vi lär oss :) 

Och så lackade vi fötterna lite idag !!