Måndag 18 maj:

Först så får Matte en ridtur på farbror Chico! Så kul!!

Sedan sadlar Matte upp Dino och tänker gå till volten, vi kommer ut på stallplanen och då känner Matte att Dinos energi nog inte ska prova med sadel på lina för första gången så vi vänder och går in och sadlar av.....

Väl ute på volten så letar Dino upp allt möjligt att brösta upp sig för och idag promenerar han verkligen på Mattes nerver!! Han springer, bröstar sig, fräser iväg, bockar och så tänker han byta varv när det passar honom själv! Då jävlar blev Matte förbannad på riktigt och säg NÄ DU, HÄR VÄNDER VI INTE, och när Matte säger stop för det blir Dino sur och ställer sig på bakbenen.... men vänder på rätt håll....  han provar igen.... upp på bakbenen..... men stöter på Mattes ilskna NEJ.... och vänder åt rätt håll...... protesterna minskar och till slut så räckte det med att Matte röt och så slutade han upp med vändningsförsöket! 

Då tyckte han att han skulle springa fortare i stället, jaha jag Matte.... gör det då....!! För vända ska du INTE!

Så när Dino rasat av sig och sladdat och fått bredkas med bakbenens så lugnade han ner sig och tyckte vi var klara för dagen. Men ånej, du är inte klar envisas Matte, du ska jogga runt i båda varven och uppföra dig...!!

Och så blev det!! Men Matte funderade idag lite, vad har jag gett mig in på.... en unghäst!!

Men åskådaren som stod och tittade på informerade Matte: "Jäklar vad snygg han är"!! Och ja, jäklar det är han :) 

Tisdag 19 maj: 

Vi går till volten och idag är Dino tam och uppför sig exemplariskt! Han hade förmodligen träningsvärk eller lite ont.... och det är ju ganska logiskt efter gårdagens röj!

Tid: ca 5 trav

Onsdag 20 maj:

Dino var idag lagom tam och joggade i bra form och takt och uppförde sig. Tycker nog att han var lite stel i höger varv först, men när han fått jogga en stund så tycker jag att han rörde sig bättre. Vi gjorde några galoppfattningar i båda varven.  

Tid: ca 5-8 min trav

Torsdag 21 maj:

 Vi övar vidare med bett, har två dagar i rad prova en annan variant av bett för att se om det passar Herr Dino bättre. Och han har även fått lära sig smaken av sockerbitar för att dessa är lite enklare och smakar mer i samband med att ta bettet i munnen. 

Sedan blev det volten och idag var han som igår faktiskt, det tar lite emot men Matte tyckte det lättade när han fått jogga en stund. Hoppas att det bara är träningsvärk efter måndagens tokerier. Dino rör sig mer villigt i vänster varv än höger, kan inte säga att han är halt men han tar inte för sig fullt ut. Men på söndag kommer förhoppningsvis kiropraktorn och Matte hoppas på ett att det ska ske ett underverk och att han hittar något som kan rätta till hela hans kropp! 

Tid: ca 5-8 min trav/galopp

Fredag 22 maj:

Intressant att verkligen studera vad som händer dag för dag, i dag på volten tyckte jag nog att tog för sig lite mer i sitt svåra högervarv. Nu är det inte så att det är några jättestora avvikelser i hans rörelse. Jag tror nästan att om någon bara går förbi så skulle de inte lägga märke till att han har en rörelsestörning som pågår. Man kan absolut inte säga att han är halt, men det är något som tar emot! 

Idag så uppförde han sig exemplariskt (det fanns heller ingen att brösta sig för....) och Dino joggar på i båda varven med omväxlande tempoväxlingar. Nu går han ner till skritt eller trav och gör halt så lydigt så, att sätta igång går lite trögare men jag är säker på att han vet vad jag menar men väljer att inte lyssna....! 

Tid: ca 5-8 min trav/galopp.

Lördag 23 maj:

Idag är det vila!

 

Söndag 24 maj

Idag var kiropraktorn här! Och japp, han satt duktigt fast i nacke och hals, lossade även runt SI-leden. När han lossade nacken så stod först Dino helt stilla och såg mycket förvånad ut, helt stilla, och sedan så började han gäspa, så många gånger att jag tappade räkningen! Japp, toppenbra sa kiropraktorn.

Och Dino får en guldstjärna idag, Matte var lite orolig om att 3-åringen skulle lysa igenom lite för mycket men han gjorde exakt vad man bad om! Matte var imponerad och Dino verkade gilla upplägget! 

Ska bli så spännande att se hur det blir, han kunde känna sig lite trött och skruttig de första dagarna eftersom det är så mycket spänningar som släpper! 

Och på dessa ställen rättade kiropraktorn till Dino

Och om 10 dagar ska han få massage och IR-terapi!