Måndag 11 maj:

Idag så fick Matte rapport om att de allra flesta hästarna i hagarna busat runt duktigt mycket! Det var en häst som slet sig och sprang runt en stund och livade upp stämningen. Så Matte tyckte att han hade fått tillräckligt med motion för dagen så vi tog en promenad. 

Så vi tog på tränset och gick ner och tittade på ridbanan när ett ekipage jobbade över bommar, när alla ridskolehästar gick förbi till jobbet och andra hästar rörde sig runt oss. Dino uppförde sig fint, förmodligen mest för att han hade fullt upp med bettet. Väl tillbaka i boxen så åkte sadeln på och vi övade på att stå still jämte pallen medans Matte hängde och drog i sadeln. Sedan fick han gå lös i boxen och det gick bra att äta hö och ha sadel på.

Tisdag 12 maj: 

Matte rider Chico och eftersom Dino sprang mycket i söndags så får han en vilodag till! Det var för övrigt kallt och blåsigt så det kändes skönare att stanna inne faktiskt!!

 

Onsdag 13 maj:

Efter två dagars vila så gick vi till volten! Där gick det vilt till ibland!! Han var ju tvungen att brösta sig än för den ena och än för den andra! Jogga på du bara sa Matte lite skadeglatt när han själv tyckte att han skulle pausa, ger man sig in i leken får man leken tåla! Idag såg han jättefin ut i vänster varv, det finns en avvikelse i höger varv.... å andra sidan så fanns det heller ingen att brösta sig för när vi bytt varv.

Vi hade en tanke att han för första gången skulle få jogga med sadel, men det kändes inte som en bra ide just idag. Så vi sadlade bara och så fick han bära hem sadeln i stället. Nu har han varit ute och gått med den så nu kan man kanske lägga på i stallet och därefter gå till volten och sprattla!!

Torsdag 14 maj:

Idag är det ingen vanlig dag! Idag är det Dinos 3-årsdag! Och maten serverades idag på fat!

Så idag så gick vi på promenad där Dino stolt fick bära runt på sitt träns och vi tränade på att backa in i "garaget" och bakåt mot okända "ting". Det gick bra! 

Fredag 15 maj:

Vilodag! 

Lördag 16 maj:

Idag är en dag med blandade känslor. Idag är det ett år sedan Figge galopperade vidare! Jag är så glad att jag har Dino men jag saknar Figge enormt mycket.

Idag var vädret emot oss, blåst och regn så vi tar ytterligare en vilodag. Vi ägnar oss åt att borsta och fläta manen. Vi övar på apport och Dino kan nu även plocka upp Mattes handske när hon tappar den!

Idag så la vi till ytterligare en tankeövning, att Matte får titta på tänderna och att Dino då ska stå helt stilla!

Vi passade även på att mäta vikten och den hamnade på: 451 kg


 

Söndag 17 maj

Idag gick vi ner till ridhuset för att jogga på större volt. Idag tycker Matte att Dino inte rör sig helt korrekt, kan inte säga om det sitter fram eller bak men i det syns mer i höger varv. Matte blev lite deppig över detta....