Måndag 4 maj:

Idag blir det ett litet lugnare pass i lina och Dino fick jogga samtidigt som han bar tränsbett. Koncentrationen låg på bettet.

Som avslutning så övade Matte på att göra Dino lite mer "misstags-rutinerad"! För en sak är ju säker, jag kommer att göra tabbar, jag kommer att köra foten i flanken, röra korset, tappa balansen och en hel del annat oförutsett kommer att hända. Så det gäller att öva på att det händer misstag! För en sak är ju säker, Matte är lika smidig som ett kylskåp...... Så den dagen Matte hoppar upp så kommer Dino att vara rutinerad på att hantera en "klumpig" ryttare.

Idag övade vi för första gången! Duktig Dino <3 

Tisdag 5 maj: 

Liten tur på lina, bara lite jogging! Sedan så kom det en hel grupp ridskoleelver som skulle på tur i skogen som vi tittade på, sedan kom ungtuppen och busen Brix och skulle gå på lina och eftersom Dino redan gjort några minuter så packade vi ihop och gick hem. Kändes som om det var läge att göra så, för annars tror jag att Dino tänkte brösta sig för Brix och det hade inte Matte lust med, faktiskt!  

Onsdag 6 maj:

 Ojojoj vad det blåste nu i kväll när Matte kom till stallet. Nä vi skipar volten tänkte hon men sedan så tänkte hon om. Dino ska minsann tränas trots blåst, så det så! Nu verkade han i alla fall idag inte bry sig alls! Han var nästan loj. Men Chico har varit och fikat hos honom och det syntes på pälsen att de har minsann fnattat på flitigt. Han var väl trött. Nåja, efter typ 5 minuters träning så gick vi hem igen.

Och då blev det en avborstning och så övade vi med sadel och pall. Det gick lysande bra och så här ser det ut uppifrån.

Och lite nonchalant stod han och hängde med sadel på!

Torsdag 7 maj:

En liten stund på volten och i dag fick han göra några övergångar mellan trav och galopp. Efter det så lackade vi fötterna, borstade man och svans och pannlugg så han såg ut som en skolpojke. Sedan så åkte sadeln på igen och Matte övade på båda sidorna att ställa pallen på plats, säga till Dino stå still, kliva upp på pallen och "micklade" med lite, gick ner från pallen och godis delades ut. Gjorde detta på båda sidor och innan Matte var klar så hade hon "nästan" hängt lite på sadeln! Duktig Dino <3  

Fredag 8 maj:

Idag fick Dino ett lite mer åt 10 minuters pass. Vi hade även lagt ut bommar som han fick trava över några gånger. Tycker han rörde sig fint men den lilla Räven försöker finta sin Matte och byta varv eller typ sprattla åt oplanerat håll. När vi är på volten ute så finns det bara plats för att plötsligt byta varv medans när vi är i ridhuset så finns det plats till extra utökat sprattel. Idag försökte han minsann springa ifrån Matte på en egen variant av volt. Han misslyckades, känns som om det behövs en tömkörningsgjord så men kan hålla han rätt linje.... undrar var den jag beställde har tagit vägen.

Väl hemma så åkte sadeln på även idag efter en avborstning. Matte övade på att gå upp och ner på pallen medans Dinos uppgift var att stå helt still. Han var jätteduktig! Och Matte hängde på honom idag med lite mer tyngd och det verkar inte beröra honom alls! BRA!

Lördag 9 maj:

Idag blev det en vilodag, vi har inte gjort ett smack faktiskt. Dino och Chico fikade ihop en liten stund innan insläpp..... de är allt vi hittat på. 

Söndag 10 maj

Efter gårdagens vila gick vi ner till ridhuset så vi kunde röra oss på en större volt. Dino-pojken var duktig och vi övade på lite övergångar mellan skritt, trav och galopp!

Idag fick Dino gå in och hälsa på hos både Chico och Pluto samtidigt. Det blev en stillsam stund. Dino ville ha igång Pluto men nä, det gick inte. Så han fick dra en repa helt själv! Chico tyckte minsann att Pluto var hans vän och Dino kunde hålla sig på sin kant. De gick ihop i ca 1 timme så det känns bra om att vi nu kan låta de gå tillsammans lite mer.