Måndag 27 apr:

Matte fick först en tur på Chico och vi stod sedan och velade om vi skulle ta vår 5-minuters gympa eller en vilodag. Vi tog våra 5 minuter. Just eftersom Matte fått hemläxa på hur man longerar. Och Matte tyckte hon var lite bättre idag men Dino samarbetar inte fullt ut :D 

Idag var Dino pigg, jättepigg men inte tokpigg. Matte kunde be om olika gångarter och det är verkligen intressant vad de hinner lära sig mycket på så kort tid varje dag. Dino är just nu väldigt duktig på Mattes muntliga instruktioner..... även om det ibland tryter med koncentrationen!

AL som är en rutinerade högt uppsatt hopp-domare stod och hängde vid volten när jag longerade och fick i uppdrag att titta på hur han rörde sig. Hon tyckte han såg mycket fin ut i båda varven och hon kunde något som avvek och skulle kunna bero på att han har ont. Jättebra tyckte Matte och log nöjt!

Tisdag 28 apr: 

Dagens gympa bestod av bommar! 

 

 

Onsdag 29 apr:

Funderade på om vi skulle ta en vilodag men kom fram till att det ska regna i morgon och då passar det bättre med vilodag.

Sprattel-Dino har verkligen börjat sprattla i hela kroppen. Han 5-minuters sjukgymnastik verkar har gett resultat för nu känns det som om han lätt skulle klara 10-minuters utan problem. Tycker han ser jämn och stor och stark ut och full av energi och bus.... så pass att han ibland promenerar på Mattes nerver...... *suck*....!!

Pigg på dagen gympalektion: check!

Vi passade på att göra en nu mätning och hurra!!! Han är inte högre än 162 i alla fall, förra gången så var det en lite osäker mätning för han gillade inte mätstickan men Matte satte att han var i alla fall inte högre än 162 cm och det är han fortfarande inte, och idag gick det mycket bättre att mäta!

Efter det så blev det lektion i ryktspiltan, dagens träning bestod av att öva på att bara helt enkelt stå still!! Och det ska ni vet är inte helt enkelt när det bor en hel myrstack i kroppen :)

Men dagens lektion gick bra och man kan riktigt se hur Dinos kugghjul snurrar för att lista ut vad det är som Matte vill och exakt var det är man ska stå! Duktig Dino! 

 

Torsdag 30 apr:

Idag tar vi en total vilodag!! 

Fredag 1 maj:

Idag får Dino minsann sitt allra första riktiga "tränings-pass"!! Idag fick han i vänster varv trava 5 minuter i sträck! Kort paus, och 5 minuter i höger varv. När det gått typ 2 minuter sa:
Dino Stanna??? 
Matte: Nope!
Dino: Nu då?
Matte: Nope! Fram med dig!
Dino: MEN... "pust"... NU stannar vi!
Matte: NOPE!

Det var ju en upplevelse för honom som bara har travat några varv åt gången innan paus. Fnisss.....!

Men Dino-pojken rörde dig fint under hela passet och han såg mycket nöjd ut efteråt! Som belöning kom Chico och fikade med honom!

Lördag 2 maj:

Dagen efter ett längre träningspass, vi går ner och kör ett till idag. Dinosen hade en hel del sprattel för sig, han tyckte duvan i ridhuset var en jagular och var tvungen att fjolla iväg, och oturligt nog så hade Matte fått på sig fel handskar och det var ett hål på dom så när han drog så brände sig Matte lite på linan. Matte släppte tvärt för det var inte läge att offra fingrarna när man är inlåst och helt ensam i ridhuset. Dino stannade ganska direkt och fnös åt duvan, Matte höll med för hon gillar då rakt inte duvor.

Sedan så tyckte Dino-räven helt plötsligt att det passade sig att byta varv så där tvärt. Men den gången så tyade Matte hålla kvar honom.

Dino fick sina 2x5 minuter och idag såg han inte riktigt lika fin ut som i går. Så i morgon blir det vila, det är kanske lagom med varannan, var tredje dag nu till att börja med och så tar vi bara korta 5-minuters med många pauser som tidigare gjort de andra dagarna. Vi balanserar på en hårfin linje här, tänja gränser men inte för fort eller för mycket. 

 

Söndag 3 maj

Idag vilar vi, det enda vi övar på är att byta varv enligt instruktion utan att bog-tacklas, det gör vi i hagen innan intag. Och så står Matte på pall, på Dinos högra sida och får nästan hänga på ryggen, och så får och lägga upp benet lite "tokigt" men försiktigt så det hamnar på rumpan. 

Dino ser under hela tiden väldigt allvarlig ut och tänker och klurar, hans öron är vinklade bakåt åt Matte, han ser nästa arg ut, men Matte tolkar det som koncentration. Figge var likadan så det är ju en bra erfarenhet och viktigt att veta, att det är koncentration, inte att han ser arg ut!