Måndag 20 apr:

Ny vecka och i dag var Matte mycket nyfiken på hur Dino-kroppen skulle må efter gårdagens "vilda" övning. Jag tycker minsann att Dino rörde sig riktigt bra. Han var i alla fall då rakt inte på något sätt sämre. Han var nog lite trött i kroppen och hade lite träningsvärk men han fick jogga några minuter i båda varven. Så glad att det ser ut som om att kroppen klarade det hela så bra och nu håller vi tummarna på att det fortsätter så kommande dagar. 

Dino var i alla fall lugn och fin på volten, han fick ha på vojlock, gjorde och tränsbett. 

Tisdag 21 apr: 

Tänkte vi skulle ta våra sjuk-gymnastik på volten, idag stod det trav/galopp övergångar. Dessa gick lysande bra och Dino såg jättefin ut. Strax innan vi var klara så skulle två för Dino nya hästar gå förbi volten och då hoppade Dino snabbt i sina rallyskor..... inte bra tänkte Matte och suckade. 

Så när dessa nya pållar gick förbi så bröstade Dino upp sig och tänkte ignorera sin Matte och köra en helt egen uppvisning. Åhhh nej tänkte Matte och berättade sina åsikter och sa med bestämd röst! Åh nej, här byter vi minsann inte varv när det passar dig. Nähä sa Dino och sprang vidare och höll på så han nästan låg på sidan när han sprang.... ja ni fattar! Inte bra, men man varken kan eller får ignorera sin Matte på det viset bara för att det går förbi två ponnys. Så det så!!

Nå ja, han lugnade sig till slut, och höll sig på volten i det varv Matte bestämt. Men oj han var trött när han stannade. Skyll dig själv sa Matte, hade du inte fjantat så utan lyssnat på Matte så hade du inte blivit så trött.

Men enveten och envis som Matte är, så bara skulle dagens Rally-Dino trava lugnt och fint i båda varven innan vi avslutade. Matte fick som hon ville, så klart :D Men han joggade fint i båda varven. 

Ska bli spännande att se hur Rally-Dinos kropp mår i morgon.... Men  Dino-kroppen verkar i alla fall ha klarat av måndagens bryt ganska bra. Det är ju i alla fall positivt...... det är kanske för att han tycker kroppen börjar kännas tipp-topp som han får lite spel.... han har ju egentligen knappt haft några spel alls.... Hmmmmm....

För övrigt så var Chico och hälsade på i Dinos hage idag! Hela eftermiddagen!

Onsdag 22 apr:

Pluto skulle på äventyr på eftermiddagen så Chico hälsade på även dag under eftermiddagen!! Perfekt! 

Idag blev det verkligen bara 5 minuters träning, tiden för att skritta fram lite räknar jag bort.  Det bästa är att Dino-pojken verkar ha  klarat av gårdagens tokbus bra. Han såg såg lite trött och lite seg seg men jag tyckte han rörde sig fint. Vi övade på övergångar mellan skritt och trav idag. Idag har han lärt sig ordet "skritttaaaa", och det gick ju fort för det tog nog bara 3-4 försök sedan hade han fattat grejen!

Fick rapport från stallet, vid 18-tiden låg någon och vilade och tog sig en tupplur. Så han är nog allt lite trött <3

 

Torsdag 23 apr:

Vi går idag till ridhuset och tar fram våra små plastbommar och skrittar och travar över dessa. Det blir ett litet 5-minuters-pass och det ser ganska bra ut men jag ser att han är lite mer trött i bakdelen så han har nog lite träningsvärk idag. För övrigt är han pigg och glad! Och väldigt väldig smutsig. Det är snart dax att börja brottas lite med duschen :) 

Gissar att Dino-pojken tar sig en extra lite tupplur även idag!

Fredag 24 apr:

Idag hade Matte lagt fram lite små olika ideer som vi skulle testa.

Dagens mål var att gå över vattenmattan, öva ny böjning vid koner och trava över bommar.

Vattenmatta: Check! Okej sa Dino och gick på och över vattenmattan! Inga som helst problem att ställa fötterna där! 

Bommar: Check! Inga problem, tre varv över bommarna i varje varv i trav. Sedan tränade vi som vanligt lite uppvärmning innan och vi börjar få lite rutin på det här. Ut i skritt, byt var, ut i skritt, byt varv, trav/skritt övergångar stod på dagens schema några minuter, vi övade även på att stå kvar på volten när Matte säger halt, det fungerade i alla fall en gång. Och det är ju klart mycket bättre än innan :) 

Koner: inte check.... det fick vi inte till alls ska erkännas. MEN vi övade och vi fick till en form av kommunikation om vad Matte ville att Dino skulle göra. Vi får öva mera på just den biten. Matte har ju tjuvtittat på CD som håller på lite med ridkonst och tänkte att det här kan vi ju roa oss med lite. Det ser ju så enkelt ut när han gör det. Nåja, att öva en gång ger ingen färdighet :) Målet är lite åt det här hållet men Dinos koncentration är ju lite varierande ännu.... Men på det stora, en bra dag med ett kort men bra pass!

 

Lördag 25 apr:

Idag var Dinosen pigg och sprallig, så pass att han var tvungen att sprätta lite, Matte sa NEJ och då slutade han.... (Matte kan ju inbilla sig att det var därför..... säger Dino). Så all eventuell träningsvärk verka vara borta. BRA!

Han fick först jogga i lite lufsa trav och sedan bad Matte om några varv med lite mer framåtbjudning.  Nu rör han sig så här efter sina skador så det tar sig tycker Matte!

Sedan så fick vi hjälp av EA och vi gick ett varv med tömmarna. Tittar man på Dinos kropps-språk så hade han nog helst velat vara helt lös.... men nope. Inte en dag som denna när det sprattlar i kroppen. Det var andra gången vi hade tömmar och Dino verkar i alla fall inte bry sig det minsta om dom. BRA. 

Söndag 26 apr

Idag tog vi våra 5 minuter ute på volten, idag stod det trav/galopp övergångar på schemat och som fokus. Vi övar så klart vidare på att skritta, bryta av till trav och göra halt. Kommunikationen blir bättre och bättre. 

Idag skötte sig Dino-loppan utmärkt! Han var engagerad, men avspänd och lyssnade på sin Matte. Även om ögonblicksbilderna kanske är lite missvisande.... men roliga!

Dagens longering och jag tycker det känns som om Dino börjar ta för sig mer och mer, blir jämnare och jämnare i de olika varven. Han tar själv tag nu och verkar inte hålla igen när jag ber honom. Jag har under denna tiden lärt känna honom ganska väl om när han känner att han kan röra på sig och när han inte kan. Nu är han mycket villig när jag ber honom, det är lite lite motstånd när han går i höger varv upplever jag. Men det är Dino som bestämmer och säger han att hans kropp inte fixar det idag så genomför vi inget. 

Han är mycket läraktig och rolig att jobba med, han verkar vara rädd om sin Matte trots att han ofta har lite attityd och ibland med sprattel men jaja... jag gör väl som du vill då, säger han oftast..... !