Måndag 13 apr:

 Idag var det tänkt att vi skulle testa med tömmarna så vi gick ner till ridhuset. Matte ville ha lite film på skritt rakt fram, och lite när han travade fritt men det blev inte mycket av det. Dino hade helt andra saker att pyssla med. Sedan så kom det tyvärr en som skulle longera och Matte är inte helt säker på att Dino skulle hålla sig på mattan så vi gick hem istället. Vi tar det en annan dag. Men han skötte sig när vi var nere i ridhuset trots att det var andra som red i stora ridhuset, det blåste och det fina stoet kom in. Stjärna till Dino!

Matte filmade och vi blev filmade så här såg det ut från två olika håll :D 

Tisdag 14 apr: 

Oj vad det blåser, så vi bestämmer oss för att stanna inne och vila. Matte hade date med Chico :D 

Onsdag 15 apr:

Lika mycket blåst idag, så trist! Vi stannar inne, men vi repeterar apport av boots från krubba. Det kom han ihåg direkt!

Torsdag 16 apr:

Efter två dagars vila med minimalt arbete hittar vi på lite allt möjligt! Vi går först till volten där han tycker att springa i cirkel är en trist uppgift, och inte fanns det några snygga brudar att brösta sig för. Han var ju för roligt, han hörde att det kom en häst och började brösta upp sig..... och så var det bara Pluto..... och då pös allt ut igen. Jag och AL som stod och tittade på log och fnissade åt honom.

Han tyckte då rakt inte att man behövde engagera sig, Matte jagar honom med långpisken men den har han då rakt ingen respekt för...!! Det är ju i alla fall ett betyg på att han inte är rädd för Matte när hon har pisk i handen.

Sedan så blev det en ordentlig borstning och sedan så var det längesedan vojlock och gjord användes så det gjorde vi. Och samtidigt åkte tränset på! Så fin i det fina schabraket!

Fredag 17 apr:

Sjukgymnastiken fortsätter, 5 minuter på lina och idag fick Dino springa med vojlock och gjord! Det är väl inget att jaga upp sig för sa Dino och gick istället långsammare.... 

Men Matte är nöjd och Dino rör sig riktigt trevligt nu och det syns bara ibland att han känner av något. Men ingen har blivit bättre av att vila sig i form, det är sjukgymnastik som gäller hela sommaren!! 

Lördag 18 apr:

Dagen sjukgymnastik bestod idag av att för första gången skritta och trava över plastbommar! Perfekt med plastbommar för de är lätta för Matte att bära omkring och Dino kan trampa på dom utan att det kan medföra att han snubblar eller vrickar sig. 

Och dagen till ära fick han även bära omkring på sitt bett. Så idag hade vojlock, gjorde och bett och skulle trava över bommar. Minsann Matte blev imponerad och efter att ha skrittat över ett par gånger så fattade han grejen!  Han skötte sig utmärkt!

Söndag 19 apr

Dagens tanke var gå på promenad runt gården. Men Dino hade sprall i benen redan i morse vid utsläpp. Han var minsann bara tvungen att dra en lite repa i hagen när han var insläppt. Det har jag faktiskt aldrig sett att han gjort innan.

I alla fall så kände Matte att det inte riktigt var läge att gå på tur, Dino hade sprattelbenen på sig. Så vi gick in på volten. Och där jagade Dino helt plötsligt upp sig för en tvättlina..... visserligen en mycket skum tvättlina.... där hängde säkert 10 jeans-ben som fladdrade friskt i vinden! Dino fick sitt första totala bryt och var faktiskt rädd på riktigt! Matte är glad att vi var på volten och att Dino i alla fall hade tillräcklig sinnesnärvaro att inte springa över sin Matte, för det hade han faktiskt tillfälle till flera gånger. Och Matte är minsann inte säker på att hon hade kunnat hålla honom annars om vi inte varit på volten. Han sprang och sprang och trumpetade och tvärnitade, fortsatte springa, bytte varv lite hippsomhur men Matte tappade inte honom.  

Matte är ju som hon är så hon tänkte: Jaha... det här kommer att ta en stund innan han har landat. Dino-hjärtat, vi kommer inte gå hem förrens du andas normalt, är totalt avspänd i kroppen och trots tvättlina longeras i båda varven. Det får ta så lång tid det tar. Så det så sa Matte och andades lungt.

Vi fick SK att prata när hon sedan kom ut och satte upp/ner mer tvätt, det hjälpte! Tvätten lever och låter som en helt vanlig människa! AL kom och henne placerade vi i hörnan närmas tvättlinan som moraliskt stöd och skydd. Vi kunde gå hela vägen fram till henne och stå där och prata och Dino landade mer och mer. Sedan så stod AL kvar och vi gick in i mitten och provade på att longera igen. Det gick super, Matte fick Dino att spänna av och sänke huvudet som vi redan övat på och efter ca tre varv bytte vi varv och även där så gick det super. 

NU kan vi gå hem sa Matte, så vi gick från volten lugnt och sansat som om inget hade hänt. Matte har alltid med sina hästar kört denna taktiken, råka man ut för något otäckt så stannar man kvar tills allt lagt sig. Det har fungerat på de andra två så nu får vi hoppas det fungerar även på Dino-pojken. Han har ju mycket att konstigt att uppleva, men för varje gång vi tar oss igenom en sådan här pärs kommer det förhoppningsvis att gå lättare och snabbare att komma över näste skrämmande upplevelse.

Misstänker att Dino har träningsvärk i morgon.....  

Bild från lördagen.