Måndag 6 apr:

Det har ju varit lite blandat bandat de senaste dagarna så Matte har inte hunnit med.  Idag fick Dino vila kroppen i sin egna hage och helt naken! Han var mycket skitig kan jag meddela!

Nåja, idag så gick vi till volten och skulle jogga lite, först så var han så loj att Matte fick jaga fram honom, sedan var det någon som smällde igen en dörr och då passade Dino på att tvärnita och vända sig om. Men han stod kvar och tittade, BRA! Därefter så joggade vi lite och sedan så började det dyka upp en massa intressanta saker runt om kring oss och då var han tvungen att spänna upp musklerna lite. Matte såg imponerad på, snygg!!

När han väl efter några minuter landat så joggade vi på och Matte önskade att han skulle sänka huvud och hals, fick igenom min önskan i båda varven. Matte var mycket nöjd för det kändes som om han förstod vad jag ville!

Efter det som övade lite mer på att bli hanteras från Dinos högra sida, vi passar även på att öva några små varv i hagen innan vi går hem. Idag ramlade nog en lite pollett ner i högervarvet när vi var på longervolten. 

 

Matte, eftersom jag har fått ärva alla Figges prylar, får jag även ärva hans plaketter? 

Dino, du kan få låna Figges plaketter för att skryta lite för dina kamrater! Du får snart egna <3 

Tisdag 7 apr: 

 

Hela dagen hos Chico! Tog dom på bar gärning med en stillsam lek. Antar att Matte måste ge Chicos Matte en present i form av ny grimma. Men det är det värt! Dino är så mentalt trött att han bara står helt still i boxen när Matte borstar, och varken ska bita eller nafsa. Och hela hans kropp var välfnattad, för det syntes tydligt!

Men vi gick ut till volten och övade i skritt på att Matte går på Dinos högra sida och att man faktiskt kan lyssna på Mattes instruktioner från det hållet utan att liksom välta över och nästan på Matte. Dinosen börjar bli bättre på detta! 

Onsdag 8 apr:

Förskola hela dagen hos Chico. Idag var han så trött när han kom in att han inte ens åt utan bara ställde sig och vila. Matte blev lite nervös och tog tempen. Nope, ingen feber. Men vi borstade och Dino vilade och så tänkte Matte till lite och tänkte att idag går vi på tur. Först repeterade vi att byta varv enligt det vi passade på att testa igår och det gick bra. 

Sedan så gick vi till öppna förskolan och ut i den stora vida världen, framsidan av JB. Vi spanade in alla barn som lektw, hoppade och tjoade på käpphästhinderna på Coop Arena, vi stod på gårdsplanen och snackade skit med bekanta. Vi tittade på när alla ridskolehästarna gick till arbetet och de som var klara gick hem. Sedan så gick vi och tittade på när de red eftersom de var på uteridbanan. Och så lite mer stillastående snack innan vi gick hem. Då hade Dinosen vilat upp sig igen och var pigg igen. Åt och drack som vanligt. 

Torsdag 9 apr:

Heldag med Chico, det gäller att passa på så länge det går och innan Pluto kommer hem igen.

Lite piggare idag, men ändå avslappnad och cool. På vägen i från hagen skulle vaktis just starta upp traktorn och då stod vi kvar jämte för att testa på det, och det gick lysande. Sedan så körde han iväg ganska nära helt utan problem.

Vi gick till volten för att träna på att byta varv, vi gick till framsidan av JB och tittade, stod still och bara hängde. Dino var duktig och stod still och var uppmärksam på Matte trots att han tittade runt lite och det får man göra så klart.  

Fredag 10 apr:

På väg in från hagen så står Vaktis och lastar ett släp, slänger på saker så det smäller och dånar. Duktig Dino står bara och tittar på och går närmare så fort Matte tar ett steg framåt.

Sedan går vi ner till lilla ridhuset och går ett varv längs fyrkanten, i vänster var går det lätt men det är svårt höger varv är det svårt för då är Matte på fel sida. Han får gå några varv på lina i båda varven, han visar orenhet i höger varv mer än i vänster. Nu är det bara några dagar tills han får flytta tillbaka till sin egen hage. Tycker inte att han har blivit direkt sämre i kroppen under denna tiden, det har mer stått stilla typ. Men hans mentala del har blivit så mycket mer tillfredsställd.  

På vägen ut till hagen hoppade barnen studsmatta, spännande värre sa Dino. Men vi var framme och tittade till mattan, men det var inget barn som hoppade just då. Han är rätt modig och han har verkat anamma att så länge Matte är modig och står still så står minsann även Dino still! 

Börjar idag ge Dino örter.

Lördag 11 apr:

Heldag med Chico! Idag så får Dino prova sitt träns igen! Och dessutom så skulle han ut och gå på gården samtidigt..... Dhöööö..... sa Dino som inte kunde gå och tugga på "tuggummi" samtidigt. Det var en förbryllad Dino som idag var nere på framsidan och tittade när flera red på ridbanan samtidigt. Han noterade detta men hade fullt upp med att bekanta sig med bettet så han var upptagen och stod still! När vi kom tillbaka och tog av tränset och Dino fick mycket beröm och karameller såg han mäkta stolt ut! 

Söndag 12 apr

Idag så fick vi lite hjälpt på volten, Matte har med sig tömmarna som hon knäpper på och går bakom medan EA gick där fram och ledde. Inga problem sa Dino, vi har ju "torr-töm-kört" i boxen så tömmarna var bekanta! Minsann så tyckets det som om han lyssnade på Matte trots att EA gick och ledde honom. Han gick när Matte bad om det och han stannade när hon bad om det. Duktig Dino. Förhoppningsvis kan vi köra en repris i morgon :D