Måndag 23 mar:

Dinopojken kommer idag i full galopp till grinden när Matte ropar! Mysigt! För övrigt får han en lugn dag för Matte ska rida Chico, och det är väl tur att hon får låna honom ibland så hon inte tappar bort ridningen helt.

Dino-draken försöker tämja Drak-ormen! Det är från för ca en månad sedan då Dino hade mycket sprattel i kroppen....

Tisdag 24 mar: 

Idag går vi en runda och övar oss på att hantera olika saker, vi börjar med att torrleka med vattenslangen och Matte kunde hysta omkring lite hit och dit. Sedan så stod vi och hände och snackade skit med lite olika människor. Vi var på framsidan av stora stallet och tittade lite på parkeringen och så gick det förbi lite nya hästar som han först tänkte spänna upp sig för men Matte lyckades återfå hans koncentration igen! 

Efter det som blev det en rejäl avborstning och Matte hade som vanligt hela halsen full av hår.... tvi tvi tvi...!  

Onsdag 25 mar:

Idag har nog Dino busat i hagen för när vi gick till volten så var han nästan lite loj! Men han fick 5 minuters träning. Efter det så stod vi länge och bara hängde och pratade skit, bara det är ju jobbigt för Dino-hjärnan. Sedan så brottades vi lite med vattenslangen! Att gå på det trånga utrymmet samtidigt som det sprutar lite vatten på benen....!! Whiiiii!!!!Vi bygger självförtroende och då ska Dino få en uppgift som är lite läskig men en som Matte vet att man klarar så att man stolt kan traska hem till stallet när man är klar! Dino var mycket nöjd när vi var klara!! 

 

 

Torsdag 26 mar:

Dagens höjdpunkt var att vi lugnt och fint kunde gå förbi longervolten när där pågick longering av unghäst! Dino hade koll på Matte och brydde sig inte alls om vad som pågick!

Innan dess så fick Dino var naken och rulla sig, vi övade även lite på löslongering och att gå ut i vänster varv som är det svåraste. Men jag tror att polletten ramlade ner en bit idag! 

Efter det så blev det en ordentlig avborstning! 

Fredag 27 mar:

Den oerhört arbetsamma mental-och-kroppsträning verkar ha påverkat Dino.  Idag var han stencool och tyckte minsann inte att något alls var varken uppjagande eller spännande. Matte tänkte "är han sjuk" men nädå. Ingen feber, mat och dryck helt ok!

Vi repeterade lite att gå ut i vänster varv lös, vi la till att flytta fram och bakdelen enligt Mattes instruktioner, vi körde lite vattenslangträning. 

Och jag kan nu meddela att Dino har lärt sig att kissa när Matte säger så, då han kommer in från hagen. Duktig pojke! 

Naken fis fick han i solen oxå!! Så skönt!

Lördag 28 mar:

Lite löslongering i hagen och på eftermiddagen så gick vi till framsidan och kollade Coop Arena! Träning inför framtiden för där pågick träning i käpphäst-hoppning! Lite spännande men allt gick lugnt till! 

Söndag 29 mar

Idag så tog vi en helvila!