Måndag 2 mar:

Fy för fan vad det har regnat hela dagen! Det är så trist. Dino rullade sig så klart så fort han kom in.... en rent ut sagt trist dag!

Tisdag 3 mar: 

En ordentligt borstning och frissering av svans! Och i dag har Dino för första gången fått prova ett bett. Figges avlagda! En märklig upplevelse tyckte han. Men Matte fick gång på gång stoppa in bettet för man fick ju karameller varje gång Matte tog ut det :)

Men han verkar ha ett litet huvud, jag har alltid upplevt att det är stort. Visserligen så öppnade jag upp ordentligt när vi testade. Ska bli spännande att se vad det hamnar när vi får alla bitar på plats!  

Onsdag 4 mar:

Idag skötte sig Dino utmärkt när han skulle gå in från hagen, det gjorde han inte igår.... då såg han mest ut som ett brunt popcorn!

Efter borst och pyssel så fick Dino testa bettet igen..... han protesterade inte när det skulle på men han hade helt klart åsikter om vad det var för skit som stoppats in i munnen!

 

Torsdag 5 mar:

Idag så kom Dino till grinden i rallyfart, Matte tänkte att du kan gott ta en runda till så hon "sprang" längs staketet och tjoade och Dino drog ett par repor till och såg nöjd ut! Sedan poppade han popcorn på vägen in och Matte fick ryat lite på honom samtidigt som hon tänkte "Hehe...., han kommer inte att ha några problem att utföra piaff längre fram" .

Efter ett snabbt mellanmål och fruktstund så gick vi ut till longervolten som tråkigt nog är rätt blöt på vissa ställen. Men vi gick dit för att Dino skulle få jobba lite till. Det gick förbi inte mindre än 5 flickor som han tittade på, men inte försökte springa efter BRA! Han fick springa några varv åt varje varv innan varvbyte och så passade vi på att öva på att fatta galopp - bryta av till trav - pro och stanna! Han uppförde sig utmärkt!

Väl tillbaka i boxen så blev det ompyssling och idag så stod faktiskt Dino nöjd och stilla under tiden! Skönt för oss båda!

Fredag 6 mar:

Även idag så tar vi en liten tur på longervolten, typ 5 min effektiv tid. Men tillräckligt för att få springa lite lite, tänka lite lite..... för Matte lär Dino att fatta galopp på kommando. Att bryta av till trav och stanna fungerar jättebra! 

Det märks på humöret tydligt för idag var han lite lugnare och mer tillfreds.  

Lördag 7 mar:

Förutom att ha varit i longervolten och arbetat i 5 minuter, då  han även fick prova på att springa med en gjord runt magen.... ja han tyckte inte om det utan såg mycket skeptiskt ut men det enda han gjorde var att trava långsammare.... och långsammare..... ;) På vägen in från hagen uppförde han sig utmärkt, och på vägen från longervolten passade vi på att träna på att ställa hovar i vattenpöl! Duktigt! Och han kunde gå tillbaka till stallet i en lite mer avspänd och gemytligt lunk. Ända tills M startade upp traktorn!! Whiii.... Jag var inte beredd sa Dino!!! Men han coolade ner sig ganska direkt efter! Skönt!

Men han såg så belåten och nöjd och lugn ut när vi sedan stod i boxen och borstade! Tror de allra flesta myror som har bott i kroppen har lugnat ner sig.  Och när vi var klara med pyssel så var det tvångsmys! 

Söndag 8 mar:

Idag var det fullständig vila. Och trots att det var ponnytävlingar så var Dino duktig på vägen in. Men jag hade säkrat upp i om och ifall.... Det har gjort nytta på hur stor myrstacken är i kroppen är genom att han har fått "jobba lite"!