Måndag 30 dec:

Idag har Matte "slutmätt" Dino, han är just nu 162 cm hög ska nu ge honom "stop&väx" för den höjden är precis lagom!

Dino har även idag fått healing av en ponnymamma som håller på att gå en kurs om just healing på djur. Han fick även igår och ska få en runda i morgon. Så hon ville testa på Dino eftersom han har ont. Hon gjorde healing spontant på Figge när han tydligt hade ont och råkade gå förbi och jag spontant berättade att hade ont i bålen eftersom han inte kunde utföra ett stretchtrick som han alltid annars mycket gärna gjort. När hon gett honom healing så kunde han utföra tricket igen när jag frågade. Han hade alltså mindre ont efter healingen. Vi vet ju att healing inte läker tilltuffsade kotor men han har säkert lite ont i muskler, senor och ligament fortfarande. Och om det kan linda lite så är Matte nöjd med det!

Dino ser i alla ut som om han gillar det, speciellt idag när han nu visste vad det var som hände! Igår så började han slicka på mina händer och på boxkanten under nästan hela tiden, vilket han aldrig har gjort innan. Och ibland så stod han blixt-stilla och då såg det ut som om han liksom bara "tog emot"!  Även idag så ville han slicka på mina händer under nästan hela tiden och han såg ut som om han liksom bara tog emot! 

 

Tisdag 31 dec: 

Matte har tidigt utsläpp och Dino får sin healing på morgonen efter frukost. Även idag så slickade han på mina händer eller boxväggen, hon sa att idag känns det annorlunda, allt är mycket varmare typ. Dino tyckte allt var bra en lång stund men sedan visade han hur tydligt som helst att NU räcker det! Jätteintressant och vi respekterade så klart hans önskan!

Det har kommit spridda tillrop från flera håll om att det är ingen som tror på att Dino är slutmätt :D Fattar inte varför!...... 

Onsdag 1 jan:

Nytt år och nya tag! Det har varit ett jobbigt år som började i mars med att Figge mådde dåligt och den 16 maj fick han vandra vidare och Mattes hjärta gick i tusen bitar.

Efter mycket sparande, letande så blev det till slut De Niro S som fick ta över manteln som Mattes stjärna. En liten slyngel som just idag betraktas som 3-åring! Matte ser med stor spänning fram emot att få lära Dino-pojken allt hon kan!

Stackars lilla Dino har inte haft det lätt sedan han han flyttade hem till Matte. Vi har råkat ut för allt möjligt, det känns som om det vi har råkat ut för är mycket mer än vad Matte råkade ut för under alla år tillsammans med Drutten och Figge, dvs 31 år!!!

Dinovännen har förutom att ha blivit kastrerad, fått infektion av kastreringen, fått pencillinchock som orakade att han kraschade och slog sig ordentligt i boxen, trampat sig själv på vänster fram, haft magknip, rullat fast i boxen (vilket gick bra och han lösta snabbt själv).

Dino och Matte välkomnar 2020 och från och med idag behöver vi inte råka ut för mer! Dino ska först och främst bli friskt och läka sin tilltuffsade rumpa, därefter så är målet att vi kommer att påbörja inridning och innan året är slut så vill Matte ha ridit i alla gångarter. Och har vi lite tur och medvind så är även Dino inkörd under tiden! 

Dino inleder även dagen med att få en ny boxgranne! Lilia bor i stallet sedan tidigare så hon har bara bytt box!

Dinopojken försöker med lite tyst sängkammarmutter charma även äldre damer.

Torsdag 2 jan:

 

Fredag 3 jan:

 

Lördag 4 jan:

 

Söndag 5 jan:

Det har inte hänt så mycket de senaste dagarna men idag så övade vi lite på att gå upp på "bron" och det var ju inget att utan den klampade Dino raskt upp på. Men däremot så är Dino väldigt pillrig i huvudet, han har spring i kroppen och jag har fått rapporterat att han rastar sig själv i hagen men han behöver något mer. Men han måste ju vackert vänta tills Vet säger ok!

Men för att trötta ut huvudet lite så gick vi ut på gården och försökte öva oss på att stå och hänga, flytta sig efter Mattes önskemål, inte dra Matte i kläderna och ruska på huvudet..... Koncentrationsförmågan = NOLL... ! Efter en stund så var nog hjärnkontoret fyllt och Dino börjar gäspa stort.

Väl in så blir det en borstning och Matte konstaterar att Dino fäller, nu är det vår! 

Vi övade på förberedande för tömkörning, så vi torrkörde lite med tömmar i boxen, de fick hänga och slänga lite överallt. Och de var väl ingen utmaning sa Dino och glodde på sin Matte och fortsatte raskt med att försöka knyta upp knuten!