Måndag 9 dec:

Livet leker säger Dino! Pigg och glad! Idag blev han nykammad och fin. Såg ut som en skolpojke!

Här försöker han tigga till sig lite mer godis! Kan man tigga fiffigt och smart kommer det karameller.  

Tisdag 10 dec: 

Bajsarna blir bättre och bättre. Matte har köpt mer probika till magen för här ska den stöttas ett tag framåt! Dino är matglad och pigg!

Dino-pojken fick sig en omgång i ryktspiltan. Kammad, borstad, lacka hovarna och vi övade till och med på att fläta manen. Vi övar inför kommande GP-tävlingar så klart! Sedan fick han sin när-vi-är-klara-gottespann men Matte hade petat i lite probika.... och han hade åsikter om att den smakade minsann inte alls som skulle och glodde långt efter mig!

Matte fick idag rida Chico! Så roligt, vi passade på medans de byggde bana inför hoppträningen och Chico hade nog gärna varit med! Men det ville dagens ryttare!

Så roligt och han börjar få koll på sig själv och sin balans, vi gör faktiskt ett riktigt bra floppy-arbete nu i traven! 

Onsdag 11 dec:

Vilken jäkla väder! Regnat hela hela dagen, blött och äckligt! Dino-pojken har varit utrustad för dåligt väder idag! Han var torr och så varm och go under täcket när han kom in. Skönt!!

Och det ska bli lika trist väder i morgon! Så då får hela munderingen vara på igen!

Torsdag 12 dec:

Var nere i ridhuset på lunchen, blir Dino-pojken lite pigg varje gång vi går dit. Men man måste hålla sig i skinnet. Han var duktig och fick idag lära sig att när Matte säger "fram" så rör man på sig framåt....... man stannar liksom inte när det passar Dino-herren och liksom ignorerar att hans Matte viftar med långpisken! Idag lärde sig Dino vad "fram" betyder! Han stampade med foten, hytte med foten men han gick fram! Det tog inte många gånger att inse att det inte fungerar att låta bli att lyssna :D Han är ju smart Dino-slyngeln!! <3 

Vi repeterade och bytte varv flera gånger, nu behöver han ju inte springa speciellt många varv totalt. Och japp, han testade lite varje gång men sista gångerna så hade poletten ramlat ner. 

Efter det så var det mental träning på hög nivå. Vi stod mellan ridhusen och tittade på när någon red där inne! Vi hörde redan innan vi gick ut från lilla att någon galopperade........OCH DINO BLIR JU SÅ UPPLIVAD OCH TYCKER HURRA..... ALLA GALOPPERAR SAMTIDIGT!  NEJ det gör man inte meddelade den tråkiga Matten. Som tur var så anpassade sig LN och skrittade först, och när pulsen landat så travade hon, och när äntligen hela Dino kommit tillbaka ner på marken och insåg att det går faktiskt utmärkt att bara stå här och hänga. Då galopperade dom igen. Spännande värre men Dinosen stod stilla och tittade bara. Titta får man göra så mycket man vill men man ska stå still!! Och efter en stund så var Matte klart mer intressant..... hon har ju karameller i fickan! 

Vid intag så introducerade Matte vattenslangen, att spola benen ingår utbildningen. Fnork... jasså du har godis.... fnork..... godis...! Vi har gott om tid så idag är det inga ben spolade, idag var det bara mental träning. 

Och till råga på allt annat idag, så fick vi bara stå och hänga, vi fick vänta på vår tur det var "fullt" i stallgången. Och då är det någon bakom oss "som visserligen ropar och förvarnar" är i beredda, jag ska hälla ut vatten! Men herregud, anfall från alla håll och kanter. Men ja, det är sådant som man som liten pålle måste lära sig. Det är en stor gård och det händer saker hela hela tiden..... det är bara att lära sig :D 

En bra dag, både lite kroppslig och mental träning. Ska bli intressant att se hur han reagerar nästa gång angående vattenslang och när någon rids i stora och vi ska gå förbi. 

Fredag 13 dec:

Det har idag gått 3 månader sedan Matte köpte fina Dino-pojken <3 Tiden går fort och det har hänt väldigt mycket under denna tiden. Både bra och dåligt! Men som det sägs, man går tillsammans starkare ur striden! Nu håller vi tummarna på att vi lämnat all skit bakom oss.

Idag fortsatte vi med vatten-slangs-träningen. Dino tyckte minsann att underlaget var värst idag."Man kan inte ställa sina fötter där..... i vattenpölen.... och inte där heller.... där är det lite blött och jag tror jag ska slukas ner i underjorden" typ.....! Så fokus ändrades och vi övade på att ställa fötterna där det var otäckt, och lite på slutet så satte vi igång kranen och pyste lite lite vatten på ena frambenet. 

Dino-pojken fick när vi gick därifrån massor med beröm för han var så duktig och gjorde sitta allra bästa att övervinna sig själv och gör det Matte bad om! Matte klappar och smörar om hur duktig han är hela vägen till stallet och Dino-pojken knycker på nacken och ser SÅÅÅ STOLT UT  och är SÅÅÅ NÖJD med sig själv! Bra, självförtroendet ska vara på topp när övningen är klar!! I morgon tänjer vi på gränsen lite lite till :D 

I boxen står han faktiskt still nästan hela tiden när Matte borstar! BRA! Och i dag så lägger vi på tömköringsgjorden och när vi tar av den så kasar Matte den ner för bakdelen så den "slår" i bakbenen, vi gör övningen från båda sidor! Tanken är ju att Dino-pojken så småningom kanse bli inkörd. INGA PROBLEM säger Dino som tycker allt är enkelt just nu för de där vatten/grus/plask/pölarna var klart värre :D 

Det är bra att vara klurig!

Lördag 14 dec:

Matte har utsläpp! Vi hade tänkt träna med vattenslangen men det blev inget av med det... LH lovade ta in Dino för Matte skulle vara på kalas tidigt på eftermiddagen! 

Söndag 15 dec:

Pepparkaks bak med hela klanen! Det blev inte mycket gjort och Matte fick smyga sig iväg till Dino för annars skulle småfolket krävt att få följa med :D