Måndag 25 nov:

Dino fick springa en stund på lunchen! Tur man bor nära så man kan gå till ridhuset när det är hyffsat lugnt överallt! När jag longerade så övade vi i dag lite extra på att Matte ska kunna lägga långpisken-snöret på rumpan utan att man ska bli upprörd. Duktig Dino... allt kan hända att något råkar hamna på rumpan är viktigt att vara bekant med!

I kväll så blev det ryktspiltan med en äkta rykt med ryktborste och skrapa, hovslagarträning och så ställde sig Matte på första steget på pallen, det verkar inte bli ett bekymmer. Vi passade även på att introducera att när Matte "viftar så här" så ska man flytta sig närmare pallen. Det är större bekymmer med att stå still för han har myror i brallan!

Vi kunde även konstatera att han inte får panik om det händer något tokigt, när vi stod där i ryktspiltan så kan Dino inte låta bli att leka med kedjan så den snodde han in hela underkäken i.... och om man då samtidigt lyfter på huvudet så kläms man fast..... Han tog det med ro och Matte kunde tråckla ut honom helt oskadd ..... men något förvånad över vad det var som hände. :D  

Nykammad stjärna!

 

Tycker det har hänt lite på 3 månader. Översta kortet taget 1 sept 2019, nedersta 25 nov 2019

 Tisdag 26 nov: 

Vi borstar och fixar och trixar. Leker vidare med pallen och att han ska flytta sig närmare när Matte viftar. Duktig pojke!
Vi plockar fram måttbandet och mäter den lilla Dino-magen och den hamnar på 438 kg.

Onsdag 27 nov:

Repeterar pallen och idag så satt det som en smäck! Smart grabb! Matte är imponerad!! Han har lättare för det än att acceptera att ha reflex på frambenen. Matte har inte provat bak ännu men det börjar nog bli dax :D hiihihi.

Torsdag 28 nov:

Matte har lunchen och vi passar på att dra ner till ridhuset. Det blev en väldigt uppspelt liten slyngel när vi väl kom ner, en galopperade i stora ridhuset och två longerade i lilla. Och vi fick öva på att vänta i mitten.....!! Det var jobbigt att vänta.... ett tag hoppade Slynglen runt om kring som en liten studsboll. Lätt att hålla och han verkade i alla fall hålla koll så han inte trampade på sin Matte som väste ilsket :D Nåja, han lugnade ner sig och Matte har ju sedan länge insett att de närmaste åren kommer att bestå av lite olika uppstudsiga dagar.

Väl i ridhuset, själva så släppte jag ut honom på volten och idag då jäklar var det drag under småhovarna!! Tjohoooo!! Och i båda varven, bock och hopp och jag måste säga att den där dyra visningsgrimman är ju lysande bra vid sådana här tillfällen!!

I eftermiddags så hade pallövning igen :) Duktig pojk! 

Fredag 29 nov:

Jaha, och så åker Matte bort och stallkamraterna ska ta in Dino. Då för första gången passar han på att tokraca i hagen och uppför sig inte alls bra och var inte helt lätt att baxa in i stallet. Inte duktigt Dino-pojken!! Och han hade även passat på att trampa sig själ på vänster fram. Matte var och inspekterade men det verkar inte vara speciellt stort.

AO meddelade att han minsann kunde springa jätte fort, Figge var snabb men Dino är snabbare..... Matte tröstar sig med att han i alla fall inte sprang över AO på vägen in.!  

Lördag 30 nov:

Vänster balltramp gör ont, Dino vill inte alls röra på dig.

Matte: Du kan ju gå över!
Dino: Vad är det här för skit! Du kan gå över själv!

Söndag 1 dec:

Idag så var det riktigt kallt ute. Vi lekte lite i hagen med och stor ensilageplastbit. Och jag det gick bra att ställa fötterna på den. 

Sedan så borstade vi, och fixade fötterna. Vi stretchade åt båda hållen och när vi gjorde det sist, när han fick IR så hade han svårt åt höger-hållet. Och det hade han även i veckan men idag gick det faktiskt riktigt bra. 

Vi har jämnat till manen lite, den var ju verkligen till-tuffsad efter sommarens bete.