Måndag 11 nov:

Idag så ställer vi oss i ryktspiltan vi har inte varit där sedan svansen fastnade i vattenkranen och öppnade den fullt ut så vattenslangen fick ett helt eget liv, men det var ju redan då inget att hänga upp sig på!! 

Idag övar vi som om hovis var där, lyfter, knackar och låtsas raspa. Gick jättebra! Även höger bak gick bättre! Sedan så borstade vi lite och så åkte både vojlock och skärp på!

Duktig Dino <3   

Tisdag 12 nov: 

 NC kommer och känner över Dino. Ojoj vad skönt det var på vänster sida.... MEN här tar du INTE på mig!!! Japp, det satt spänningar och låsningar på höger bog, höger armhåla och mellan frambenen. Det tog en stund att släppa och Dino stampade  med frambenet men NC kan sina saker och lirkade och lirkade och till slut så var hon nöjd och Dino släppte och gäspade stort många många gånger! Det är så intressant för man ser verkligen när det händer saker i deras kropp!

Efter detta så övade vi vidare i ryktspiltan, mer hovslagararbete, och benskydden åkte på idag faktiskt. Och då var han ju tvungen att stampa lite mer med foten! Men det gick bra! 

Idag kom den!!!

Onsdag 13 nov:

Planen var att longera men det var upptaget i padocken och sedan så var det mörkt. Det har fortfarande inte kommit upp lampor så att det går att se... grr....! Tror minsann jag ska köra ner på lunchen i morgon och longera i ridhuset!

Så vi övar vidare i stallet i stället, idag band vi upp på annat ställe och fortsatte hovis-träningen på alla fyra benen, och ja, han kunde balansera klart bättre idag. Den där massagen har nog gjort ruskig nytta för han kom galopperandes med stora tjolahoppsa-steg när jag skulle hämta in honom.

Och modigt gick han förbi allt som stod på gården huller om buller, de håller på att tömma ett förråd som innehåller diverse olika stora tunga saker. 

Nu är den uppsatt och fin.

Torsdag 14 nov:

Skulle luncha hästarna i dag, så jag passade på att ta Dino till ridhuset och där longerade vi 5-10 minuter.... sedan var bensinen slut!

I kväll så borstade vi och så var Matte så elak att hon satte på reflexer på ena benet!! Dino-pojken var inte alls glad! Han stampade med foten och var mycket missnöjd faktiskt

Och sedan blev han för ett ögonblick tvärförbannad....

Men det gick över..... sedan stod han med hängande öron en stund och då tog Matte bort den! Sedan var så pass elak att hon satte dit den på andra benet....... suck.... men där var inte reaktionen lika stor. :)  

Fredag 15 nov:

Longering på utevolten, börjar i höger varv.... det finns inte någon direkt framåtbjudning där..... Matte får jaga på och smacka..... Sedan så byter vi varv, då helt plötsligt blev det drag under galoscherna!!!  Så han fick hålla på, han bockade, racade, sparkade bakut, om och om igen.... en lång lång stund! Matte tänkte att det måste nog kännas gott i kroppen eftersom han inte kunnat göra detta innan. Och förhoppningsvis så känner han att kroppen börjar kännas bättre, och efter det kroppsliga utbrottet så kanske även högervarvet känns bättre om några dagar. Förhoppningsvis så har att sprattel släppt alla tänkbara låsningar och spänningar i kroppen :D 

Lördag 16 nov:

Frukost!

Lilla ridhuset, på vägen in så träffade en häst!! Ojojoj vad det var spännande, och det var ändå en som bor i samma stall!! Vi longerade en liten stund. Idag var det inget drag under galoscherna.... det såg nästan ut som om han hade träningsvärk :D Inte konstigt med tanke på gårdagen, man jag tyckte ända att kanske kanske så tog han för sig lite lite mer i höger varv. 

Efter detta så hade vi miljöträning! Vi övade med pressning och ja han gick på den, sedan kunde han gå på mattan, banka på tunnan. Jätteduktig! Och när vi gick hem så kunde han helt plötsligt gå i en vattenpöl!! Mycket bra för de han han noga undvikit!! Och naturligtvis fick Dino-pojken mera karameller!! 

 

Söndag 17 nov:

Idag tar vi en vilodag. Det enda vi övade på, i hagen, var att Dinos skulle stå still medans Matte rörde sig runt honom. Dino vill gärna backa med. Vi kom så långt att Matte i alla fall oftast kunde gå till rumpan, men det gick inte att går runt. Vi övar vidare en annan dag!