Måndag 4 nov:

Vädret går ju inte att lite på, det verkar inte alls bli så blött ute som de hotade med. Dinosen hade ju kunnat vara utan täcke idag! Nåja, han är kanske inte så lerig.... :D 

Duktig Dino lyfter idag på alla hovarna på kommando, höger bak ligger lite efter i utbildningen men han har fattat grejen, nu är det balansen som ska övas. Vi fortsätter med att "kasta på och av" täcke i lagom fart och form, tänjer lite lite på gränsen hela tiden. 

Idag longerade vi lite mer, huva vad mörkt det var och det var en och annan jagular som dök upp. Men han var duktig och sprang precis som han skulle.... däremot så tyckte han att det var så blött och förfärligt och man kan minsann inte sätta sina fina hovar i det blöta.!! Jodå lilla vännen tänker Matte och ler i smyg, vänta bara :)  

Tisdag 5 nov:

Regnat hela dagen och allt är blött...

Matte smet lite tidigare från jobbet för att det skulle vara ljust ute vid vår träning i padocken. Så snabbt in, av med täcket och trots att Dina hade lera på halsen så gick vi rakt ut och gjorde vårt lilla pass.

Dino: Men fy vad här är blött och kladdigt!
Matte: Japp, men det är inget att bry sig om, plaska du på bara!
Dino: Men jag kan vara här inne hos dig, för där är det torrt!
Matte: Nä, ut på spåret med dig!
Dino: Visar sitt missnöje genom att stampa med foten och bakbenet!
Matte: Åhnej... det där fungerar inte, ut på spåret och var nu en modig pojke så ska du få karameller!! 
Dino: Mutter.... tvekan.... mutter... mutter.... tvekan.... muttter
Matte: Ser ut och låter som ett fån....DUKTIG POJKE...... BRAAAA..... DUKTIG PÅJKE..... SMAKAR.... DUKTIG POJKE...
Dino: Ser fånigt nöjd ut med dig själv när han smaskar i sig karameller!!

När vi stod och åt karameller så dök det upp en jagular och Dino blev riktigt rädd.... han fräste förbi Matte och snodde runt snabbt som blixten. MEN Dino vidrörde inte Matte en enda gång då han skuttade iväg, det tycker jag var en bra egenskap, han hade koll på var jag var trots att han blev så rädd! Duktig pojke!!

Väl tillbaka i boxen så återupptar vi våra dagliga sysslor!! 

Onsdag 6 nov:

Longerar en liten stund, hela gården myllrar runt oss när vi ska jobba, det går förbi flickor, massor av folk, det lastas hästar, hästar tas in, man kör med traktorn, det är vatten i padocken, cyklar och gående kör förbi!!! Ojojoj vad det var mycket som hände på en gång och i mitten stod Matte och pockade upp uppmärksamhet hela hela tiden!!

Dino-pojken var sååååå duktig!!! Att han bröt ihop en gång och blev förbannad och ställde sig på bakbenen när han inte fick som han ville (byta varv) har Matte glömt bort..... för han gjorde som Matte bad i alla fall!!

I stallet över vi vidare med allt och idag introducerades en elastisk gjord. Vi har bara luktat och känt på den lite, men innan veckan är slut som är det tänkt att den ska sitta runt magen!  

Torsdag 7 nov:

Idag var det vila från longeringen, vi gick en liten promenad på gården i stället innan Matte skulle rida!!

Trevligt utsikt idag!

Man måste ju hälsa ordentligt!!!

När Matte ridit klart blev det lite mer övningar med Dino!

Tada!!!!

Duktig Dino! Och nu så börjar han bli ganska bra på att ta av sig täcket i boxen! Eller rättare sagt, vi gör allt i boxen faktiskt!!

Fredag 8 nov:

Idag var vi ute i god tid, det var tomt i padocken och lugnt på gården.... ja sa Dino.... då tänker inte jag brösta upp mig i alla fall för det är ju ingen som ser! Och så joggade han slött vidare...

Men han har fattat det det här med longeringen, han började söka sig lite lite nedåt och spänna av lite i överlinjen. Gjorden åkte på idag igen, att ta av täcket går oxå väldigt bra just nu. Det ligger mycket fokus på att det ska kunna hamna, hänga, råka röra bakdelen eftersom han är lite extra känslig där. Vi tränade även på att låta långpiskens snöre röra och kasa över rumpa och ner mot svansen.

Idag fick han även bekanta sig med ett par benskydd fram! Vi har bara tittat, luktat och studerat och lagt dom emot frambenen ännu. Men lukta skulle han göra länge, eftersom de var "skitiga" så luktade de så klart Figge <3  

Lördag 9 nov:

Vilodag, Matte upptagen med att fixa middag till hela klanen! 

Söndag 10 nov:

Idag så går vi till lilla ridhuset, Dino blev sååå full i spring när vi kom in där så det var bara att släppa ut honom på linan och så fick han sprattla av sig lite. Man kan ju säga att bensinen varar inte speciellt länge :D 

Dino: stanna nu?
Matte: åh nej.... kan man sprattla iväg så får man stå sitt kast!
Dino: Matte.... nu är jag ju trött!
Matte: Hallå... du har ju inte ens joggat i 2 minuter!!
Dino: Suck, stön och pust.... men joggar vidare!
Matte: Duktig pojk, nu kan du pusta!
Matte: Nu Dino-pojken ska vi jogga lite i andra varvet...
Dino: Orka..... dhöööö
Matte: Åhjo.... hihihi....!

Efter våran oerhört ansträngande joggingtur så övade vi med blå rund vattenmatta!

Först var regeln: nudda med näsa=godis
Sedan ändrades regelnt: nudda med hoven=godis

Duktig pojke! Han stod på den med nästan hela ena hoven. Nästa gång blir det mer :D